Heel Europa raakt vertederd door foto van zoenende Syrische vluchtelingen

Tussen zoveel ellende is er toch nog een sprankje hoop en geluk.

Een foto van de Hongaarse fotograaf Zsíros István gaat momenteel het hele continent over. Het is dan ook een behoorlijk bijzondere foto waarop een intiem tafereel is vastgelegd:

Liefde overwint alles, zelfs in barre tijden. Daar is de Hongaar Zsíros István getuige van. Zijn foto van een zoenend stel in een tentje in het station van Boedapest gaat heel Europa over.

De foto is genomen in de ochtend op 30 augustus op het station van Keleti in Boedapest. De 30-jarige fotograaf en ex-IT’er, Zsíros István, ging op zoek naar vluchtelingen om zelf te zien hoe ze in werkelijkheid leven. ,,Ik was nieuwsgierig en probeerde de lichtere kant van de situatie te vinden, omdat het allemaal zo triest is”, vertelt hij tegen Britse media.

István is zo’n 20 minuten in het station geweest, toen zijn oog viel op het tafereel van een man en een vrouw in een vluchtelingentent, die elkaar troostend en liefhebbend een zoen geven. De foto werd echter pas écht bekend toen de Hongaar hem indiende bij een fotowedstrijd. István legt uit waarom hij de foto in zwart-wit instuurde:

media_l_3306218In kleur vond hij het beeld te levendig. De kleuren leidden volgens de fotograaf te veel af van het centrale liefdesmoment.

De bekende Griekse fotograaf deelde de foto daarna op zijn Facebook-pagina, maar ook de internationaal goedgelezen krant The Guardian publiceerde de foto. In de Noorse krant Nyheder werd de romantische vluchtelingenfoto ook over bijna de volle breedte van twee pagina’s afgedrukt. Hierna werd het pás echt een sensatie op de sociale media.

Yannis Androulidakis zegt hierover: “De vluchtelingen zullen winnen. Liefde zal winnen.

Ben jij ook geraakt door deze foto?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Wim

  Weer zo propaganda fotootje.

 2. Simon Brouwenstein

  Ontroerende foto.

  1. mijn-idee

   ja hoor…. en over negen maanden een kindje die in Nederland geboren is en dus mag blijven….. en volgend jaar een honderd koppige familie erbij……… daaaaaaaaaaaaaag .

  2. LantR.fant

   Wat je zegt. De vluchtelingenindustrie kan wel weer een nieuwe injectie gebruiken. Over 5 jaar heeft hij bij haar 10 kinderen verwekt, loopt ze in een nikaab, zodat het niet opvalt dat hij haar elke dag bont en blauw slaat.

 3. cmsuijkerbuijk

  Wat is hier ontroerend aan? Ze komen hier naar toe als zwermen sprinkhanen om de boel kaal te vreten en zoals het sprinkhanen betaamt, zorgen zij ook voor nageslacht. En dat gaat gepaard met een paringsdans en rituelen, zoals zoenen.
  Niks ontroerends of vertederends aan!

  1. Simon Brouwenstein

   De nazi’s noemden Joden ratten, de heer Suijkerbuijk noemt moslims sprinkhanen. Dehumaniseren is de voorbereidende fase van genocide.

   1. Terzo

    Wim is zo ontroerd dat hij dacht ik gooi er nog even een Godwinnetje in……

    1. Wachteres

     Eigenlijk is het beledigend.

     Simon vergelijkt de islam met het Jodendom, terwijl de vergelijking met het nazisme meer op zijn plaats zou zijn.

     De haat van de islam ten opzichte van de Joden is al eeuwen evident.

     En dan hebben wij toch alle rechten en zelfs de plicht om de islam af te wijzen.

     Dus waar hebben we het over.

     1. Simon Brouwenstein

      Nee, mevrouw Wachteres, ik vergelijk de denkwijze van de nazi’s die Joden ratten noemden met de denkwijze van sommigen op dit blog die moslims ongedierte of sprinkhanen noemen.
      Ik wijs op de ziekte van die denkwijze en het gevaar ervan.

     2. Wachteres

      Zoals gewoonlijk ga je niet in op wat ik werkelijk zeg, Simon.

      Maar ik begrijp dat wel, dan zou je de islam af moeten vallen.

      En dat is voor links een doodzonde.

   2. cmsuijkerbuijk

    Dat jij stekeblind en stokdoof bent, daar kan ik niks aan doen! En dat deze moslims een genocide van plan zijn, dát heb je dan weer wel goed gezien! Zij noemen ons niet voor niets varkens, apen en ongelovige honden. Het dehumaniseren gaat hen verrekte goed af! Al eeuwen!!!

   3. mijn-idee

    Genocide?????????

    Waar lees je dat….?

    Volgens mij heb je last van paranoia

   4. Pimsch

    Ook de Bijbel waarschuwt voor de sprinkhanen in de Eindtijd.

  2. mijn-idee

   Je bent me een slag voor..

 4. Bromsnor

  We hebben dat verhaaltje gehad dat de media aan de foto van het verdronken jongetje had gehangen.

  Later bleek het verhaal van de media niet waar te zijn. In werkelijkheid woonde de vader als jaren veilig in Turkije en was hij ook betrokken bij mensenhandel. Hij was dus niet radeloos in een bootje gestapt op zoek naar veiligheid zoals de media ons willen doen geloven.

  Toen kregen we de media hype om die cameravrouw die een “zielige” immigrant ten val bracht.

  Later bleek de man een terrorist van Al Nursa te zijn die betrokken was bij een bloedbad tegen Koerden.

  Nu hebben we weer de foto die word gehypet door de media om zoveel mogelijk medelijden op te wekken met de immigranten en daarmee draagvlak te creëren voor meer opvang.

  Natuurlijk zal de media niet het onderstaande verhaal hypen. Want dat past niet in het beeld wat de media van de immigranten wil creëren.

  ‘Islamitische vluchtelingen in verzet tegen christelijke hulpverleners en medebewoners’
  http://cult.tpo.nl/2015/09/24/islamitische-vluchtelingen-in-verzet-tegen-christelijke-hulpverleners-en-medebewoners/

 5. Ali Yas

  Waarom staat die tent eigenlijk open??

  1. Geah

   Die vluchtelingen kunnen mij op geen enkele manier vertederen…..want achter ieder verterd beeld schuilt een berekenende familie en organisatie achter……Alles is gespeeld..

  2. Geah

   Als die tent dicht is dan kunnen er geen “leuke”plaatjes geschoten worden……Een dood kind wordt ff leuk opgelapt voor de foto…dat werkt meestal wel….een jankende kerel pikt even een klein kind uit een menigte en floep daar wordt een foto van geschoten….daarna zette die huilebalk dat kind weer terug…..En zo worden al die foto’s opgelapt en bewerkt….en daarna op het domme volk losgelaten om hun emotie in een hogere versnelling te zetten….

  3. Terzo

   Het schijnt dat die moslimzeugen nogal ruften als zij seks hebben.

  4. mijn-idee

   Zodat iedereen het leed en het lijden én de liefde daarin weer als iconisch gaat ervaren………
   Vooropgezet……….
   Kitsch voor de buhne

 6. Simon Brouwenstein

  De creativiteit waarop men hier probeert te verdringen dat vluchtelingen wanhopige medemensen zijn is indrukwekkend.

  1. leidenhaag

   Er zijn meer wanhopigen, kenmerk van mensen in nood is dat ze veiligheid zoeken, niet dat ze stilstaan om traantjes te plengen bij een exhibitionistische bevruchtingsrite.

   1. Pimsch

    en andersom

  2. Bromsnor

   Het zijn geen vluchtelingen. De immigranten kiezen niet voor veilige gebieden in hun eigen regio. Nee ze kiezen voor Noord Europa omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

   Bart De Wever : ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’
   http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150922_01880155

   1. Simon Brouwenstein

    De heer Bromsnor vindt het heel suspect dat mensen uit oorlogsgebieden hun gebombardeerde huizen verlaten om op zoek te van naar een huis en levensonderhoud.
    Het zou niet moeten mogen.

    1. Pimsch

     dit geldt natuurlijk voor ALLE vluchtelingen,
     zelfs die uit donker Afrika, Pakistan en Afhanistan.

    2. mijn-idee

     Je zegt het.

  3. Terzo

   De creativiteit waarop jij die mosliminvasie tracht recht te zwetsen is weerzinwekkend.

  4. mijn-idee

   zo ziet wanhoop er niet uit.. meer als : blij dat ik vrij.
   In oorlog en liefde is alles geoorloofd is een uitdrukking die ik van huis uit heb meegekregen…

   en kijk aan…

 7. leidenhaag

  Emotie, dat wel. Ga ergens anders dakloze vrouwen in je tentje lokken en misbruiken viespeuk. Of doe maar helemaal niet.

  Hopelijk is dit geen aanzet tot meer emoporn, een low is het wel. En iedereen bepaalt deze acteurs dadelijk voor “hoeren neuken, nooit meer werken.” Nadat we eerst Alle zielige kindjes onder onder snufferd kregen (alle vier, tegen een achtergrond van neokolonisten) worden we straks nog geacht empathisch te worden door amateurporno met kluwen ongewassen akbars die al bonkend het continent innemen? Ik wil geen gelukzoekers meer zien, mag dat ook? Blijft toch betalen voor het paard van Troje waarvan het luik al openstaat.

   1. leidenhaag

    Je erkent wanhoop niet als het NL betreft. Cynisme is de tegenpool van arabische overdrijving, bv je seksslavin op de rails kwakken en jezelf gillend stenigen. Dat was een toppertje btw.

    1. Simon Brouwenstein

     U bent een echte aanwinst op dit blog, beste Leidenaar. Ik acht u in staat zelfs de heer Terzo en mevrouw Geah in platheid en immoraliteit te overtreffen.

     1. V.K.

      -@18:43

      -Dat moraal van jou bestaat er al jarenlang uit om in scene gezette foto’s van kinderlijkjesvan tekst te voorzien om andere volkeren te ontmenselijken.

      -Ga je leidenhaag nu ook nog wegzetten als inmoreel en plat?

      -De grootste imorele klootzak, dat ben jij met je rattige NAZI methoden.

      –Toevallig dat deze foto in de picture staat, heb van verschillende staatsmedia vernomen dat ze wat terughoudender zijn met het tonen van kinderlijkjes…na ja het jarenlang nazificeren van de media werpt z’n vruchten af. je krijgt ze voorzien van commentaar retour voor je Nazi smoelwerk.

 8. Geah

  Die vluchtelingen kunnen mij op geen enkele manier vertederen…..want achter ieder verterd beeld schuilt een berekenende familie en organisatie achter……Alles is gespeeld..

  1. Simon Brouwenstein

   Ik betwijfel, mevrouw Geah, of er überhaupt in het leven nog iets bestaat dat u zou kunnen vertederende. Uw bijdragen ademen een harteloze kilheid die je de adem beneemt.

   1. Simon Brouwenstein

    vertederde = vertederen

   2. Simon Brouwenstein

    vertederde is vertederen

    1. Pimsch

     ik ben beslist niet harteloos. overal waar ik kom vinden mensen mij aimabel en zachtmoedig.
     maar ik gruw van de uitgekookte en keiharde vluchtelingen en hun zakelijke helpers.
     ook gruw ik van de islam.
     het is terecht dat Europa daar eeuwen en eeuwenlang tegen heeft gevochten.

    2. mijn-idee

     gos dubbel…. glaasje op?

 9. puttertje

  Het schijnt dat die moslimzeugen nogal ruften als zij seks hebben.

  Ze komen hier naar toe als zwermen sprinkhanen om de boel kaal te vreten en zoals het sprinkhanen betaamt, zorgen zij ook voor nageslacht. En dat gaat gepaard met een paringsdans en rituelen, zoals zoenen

  Dit is nu fascisme , gelukkig alleen in woord.
  Vraag me af wat mensen die anderen zo ontmenselijken in de werkelijkheid van iedere dag zouden doen.
  Ik snap niet dat deze mensen niet van dit blog gedonderd worden. Ze jutten mekaar alleen op. Een paar witte raven daargelaten.

  1. Simon Brouwenstein

   Het betreft uitingen uit de onderbuik, beste Puttertje, die sedert Fortuyn en Wilders dermate salonfähig zijn geworden dat de redactie van DDS daar ook geen enkele moeite meer mee heeft.

   Deze morele verloedering kan alleen uitlopen op racistisch fascisme en vandaag waren er al bijdragen die dit openlijk bepleitten.

   1. Terzo

    Wat denken Simon en puttertje, dat we ons zomaar overgeven aan die moslim ongedierte invasie die ons continent maar de kloten helpen?

    Nou, dat denk ik niet hoor, de rot tyfus voor jullie.

   2. Simon Brouwenstein

    Deze oproep was hier vandaag al te lezen. De redactie van DDS vindt het kennelijk prima:

    “Dit laatste kan slechts met gebruikmaking van excessief geweld Wachteres, een complete Europese burgeroorlog dus, de tijd van democratie is nu eenmaal voorbij in Europa.”

    1. cmsuijkerbuijk

     @Simon Brouwenstein
     24 september 2015 at 20:22
     Je ben weer maar eens selectief bezig: Waar is je veroordeling van het feit, dat Moslims ons slechts honden, varkens en apen vinden?
     Je bent zelf nog veel erger, door alsmaar weg te kijken, te ontkennen en te bagatelliseren!

     1. Simon Brouwenstein

      Dat veroordeel ik ook ten zeerste, beste heer Suijkerbuijk, maar we waren hier met u in gesprek en u verlaagde zich tot gedrag we u moslims aanrekent.

      U liet zich behoorlijk kennen, en dat was geen fijne ervaring.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      24 september 2015 at 20:39
      Ik verlaag me nergens toe en laat me ook niet kennen. Je trekt dus een volkomen verkeerde conclusie, maar dat zij we wel gewend intussen. Ik benoem slechts wat het resultaat zal zijn van deze islamitische invasie, die jij niet in wil zien maar waarvan nu al dagelijks de resultaten te zien zijn!

    2. Terzo

     Tja, jij en je mede sociaal democraten en ander politiek blind correct tuig zijn al jaren gewaarschuwd dat die moslim hobby van jullie uit zal lopen op een burgeroorlog.

     Wie niet luistert zal de gevolgen ondervinden jankmuil.

 10. cmsuijkerbuijk

  @puttertje
  24 september 2015 at 20:08
  Dat “Puttertje” slaat waarschijnlijk op de mestput waarin je zit te roeren. Dan stijgen er dampen en gassen op, die het verstand benevelen. Te snel conclusies trekken is één van de kenmerken. Waar staat namelijk geschreven, dat zij (die Moslims op het oorlogspad) sprinkhanen ZIJN? Dat staat namelijk nergens. Het is een vergelijking, zoals wel meer wordt gedaan. En als je het dan tóch daarover hebt: Waarom reageer je dan niet op het (harde) feit, dat wij in hun ogen varkens, apen en ongelovige honden ZIJN?
  Als er dus iemand fascistoïde bezig is, dan ben JIJ het door doelbewust conclusies te trekken, die er niet zijn om anderen te kunnen demoniseren, in de hoek te zetten en monddood te maken! (Wat kómt me dat toch bekend voor!)

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Suijkerbuijk voelt nattigheid en dat is op zichzelf een goed teken.

   Hij schreef: “Ze komen hier naar toe als zwermen sprinkhanen om de boel kaal te vreten en zoals het sprinkhanen betaamt, zorgen zij ook voor nageslacht. En dat gaat gepaard met een paringsdans en rituelen, zoals zoenen.”

   Hij probeert nu weg te glibberen door het een vergelijking te noemen terwijl hij ze vanuit zijn islamofobe perspectief beschreef.

   Weerzinwekkend.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    24 september 2015 at 20:25
    Ik probeer helemaal niks, want als ik had bedoeld, wat jij beweert, dan had ik bijvoorbeeld geschreven “Ze komen hier naar toe, de zwermen islamitische sprinkhanen etc.” Dán is het geen vergelijking. Of wil je beweren, dat als ik zeg: Dat kind jankt als een varken, dat kind een varken is? Of “Die man brult als een stier”, dat ik dan bedoel dat die man een stier is? Je zoekt, denkt iets gevonden te hebben om te slaan, maar dan blijkt het een slap, uitgerafeld touwtje te zijn. Weet je dat dat juist JOU weerzinwekkend maakt?

    1. Simon Brouwenstein

     U krabbelt terug, heer Suijkerbuijk, en dat is beter dan volharden in een nazi-denkwijze.

     Ik wens u voortschrijdend inzicht toe, en is deze gedachtewisseling niet voor niets geweest.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      24 september 2015 at 20:41
      Verduidelijken is géén terugkrabbelen. Ik stel vast, dat je mijn argumenten niét weerlegt en dat ik dus volkomen gelijk heb. Jouw opmerking is aldus slechts voor jezelf bedoeld!

 11. Simon Brouwenstein

  De nazi’s bedoelden met hun typering van Joden als ratten ook niet dat Joden kleine knaagdieren met een lange staart zijn, heer Suijkerbuijk, ze beoogden met die typering Joden te humaniseren en hen weg te zetten als te verdelgen ongedierte. Dat is ook het oogmerk van mensen die moslims typeren als sprinkhanen en ongedierte.
  Het betreft een zieke en levensgevaarlijke denkwijze. En daaraan maakte u zich, en niet voor de eerste keer, schuldig.

 12. Beukman

  Merkwaardig. Ik zie een foto van twee mensen in een vluchtelingenkamp die elkaar kussen. Prachtig beeld, zelfs mocht later blijken dat de prent in scene is gezet.
  De meeste anderen blijken iets heel anders te zien dan ik. Ze zien ongedierte, zeugen,emo-porno, sluwe berekening, gelukszoekers, profiteurs. Hallo, het zijn twee kussende mensen. En altijd wordt de islam er weer bijgesleept. twee mensen zoenen elkaar: islam, moslims. De reflex is ronduit lachwekkend.

  De kilheid en harteloosheid van de reacties heeft iets beangstigends. Je vraagt je af waar het naartoe gaat met al die toenemende haat. Door het contrast hiermee wordt de foto trouwens alleen maar mooier en inniger.
  Ik stel voor dat degenen die de mogelijkheid hebben vanavond hun eigen partner eens extra lekker zoenen, en daarbij héél even denken aan het stel op de foto, zonder bijbedoelingen.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Beukman
   24 september 2015 at 21:00

   Dat zoenen zegt helemaal niks. Om er een Godwin tegenaan te gooien: Zelfs de gemeenste SS’er zoende zijn vrouw. Sterker nog. Dat waren thuis (en dikwijls vóór de oorlog) liefdevolle huisvaders en echtgenoten. Wie weet dus, wat deze persoon die deze vrouw zoent, op zijn geweten heeft! Waarom zou dit dus vertederend zijn? Spelende kinderen zijn vertederend. Niet twee zoenende volwassenen, die midden tussen moslims elkaar zoenen, met de tent nog open ook! Willen ze misschien stokslagen of erger?

   1. Beukman

    My god, zure koude man, “midden tussen moslims”.
    In de eerste plaats zijn dat mensen, Suijkerbuijk. Dan komt er heel lang niks, en pas daarna zijn het moslims. En niemand die ze stokslagen geeft. Gek he. Jammer verder dat enig innig gekus jouw hart niet vermag te vertederen. Dat stadium ben je kennelijk al gepasseerd.

  2. V.K.

   -@Beukman,

   -eventjes de camping verplaatsen, de reacties zullen het zelfde zijn .
   .

   Merkwaardig. Ik zie een foto van twee mensen op de Appelhof die elkaar kussen. Prachtig beeld, zelfs mocht later blijken dat de prent in scene is gezet.
   De meeste anderen blijken iets heel anders te zien dan ik. Ze zien ongedierte, zeugen,emo-porno, sluwe berekening, gelukszoekers, profiteurs. Hallo, het zijn twee kussende mensen. En altijd wordt het bier er weer bijgesleept. twee mensen zoenen elkaar: bier, jeugd. De reflex is ronduit lachwekkend.

  1. Beukman

   @Gielah
   Dat heeft die industrie dan gemeen met een deel van de bevolking van DDS. Maar wat zegt dit over de foto van het zoenende stel?

   1. mijn-idee

    Heel Europa raakt vertederd door foto van zoenende Syrische vluchtelingen

    Auteur Tim Engelbart Datum 24 september 2015

    Alleen de kop al…

    Hoezo, Heel Europa etc. etc. etc.????
    We zien dit alle dagen voor de deur en nú is heel
    Europa ( praat aub niet voor mij en de rest..) vertederd………? God allemachtig… waar zijn ze in ’s hemelsnaam mee bezig

    Go Tim… !!!!

    Lijkt een beetje op heel Holland bakt, terwijl 90% nooit in de keuken staat te klooien….Dus niet zo generaliseren graag.

  2. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Gielah vond een nieuwe extreem-rechtse haatsite die ze hier als waarheidssprekende bron durft op te voeren.

   http://www.netz-gegen-nazis.de/artikel/nach-den-portal-sperren-im-weltnetz-wird-es-regional-7981

 13. cmsuijkerbuijk

  @Simon Brouwenstein
  24 september 2015 at 20:58
  De joden wáren ratten en Untermenschen voor de Nazi’s. Niet “als” ratten. Nogmaals, dat is een vergelijking, géén vaststelling, zoals moslims dat van ons met hun apen, honden en varkens wél vinden, dat iemand dat ook werkelijk is. Iets wat de Nazi’s duidelijk ook wél vonden. U piept nu als een muis. Maar daarom bent u nog geen muis!
  Het is dus mijnerzijds totaal geen zieke en levensgevaarlijke denkwijze, doch slechts de vaststelling van wat het resultaat van hun “bezoek” zal zijn: Een kaalgevreten vlakte als van sprinkhanen! (Een VERGELIJKING dus)

  1. Simon Brouwenstein

   Inmiddels krabbelt de heer Suijkerbuijk terug met de leugen dat hij moslims niet als sprinkhanen typeerde maar slechts doelde op het resultaat van een sprinkhanenplaag.

   Wat schreef de heer Suijkerbuijk ook alweer?

   “Ze komen hier naar toe als zwermen sprinkhanen om de boel kaal te vreten en zoals het sprinkhanen betaamt, zorgen zij ook voor nageslacht. En dat gaat gepaard met een paringsdans en rituelen, zoals zoenen.”

   Niks resultaat van sprinkhanen, niks kaalgevreten vlakte, het is het rechtstreeks typeren van moslims als sprinkhanen en het toeschrijven van sprinkhanengedrag aan moslims.

   U valt deerniswekkend door de mand.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    24 september 2015 at 21:53
    Je hebt gelijk hoor. De geschiedenis laat het overduidelijk zien. Dus waarom zou je het me dan kwalijk nemen? Pak nu snel je duimpje en wees verder braaf!

 14. Terzo

  En dit is nog maar het begin van de polemiek tussen voorstanders en tegenstanders van de mosliminvasie, volgens Tusk komt er nog een miljard hierheen.

  Enig idee wat dit gaat aanrichten politiek correcte debielen?

 15. toetssteen

  Leuk zeg deze fotoshop. Naast je tent een ingepakte muts, voor je tent zieluge kinderen en jij doet de tentflap niet dicht en gaat lekker bekken.
  Komaan!
  Ik geloof hier geen ene moer van!

  1. Beukman

   @steen
   En die kinderen, die liggen helemaal niet te pitten: die zijn gewoon even doodgemaakt. En die hoofddoek is ook al geshopt. Weet je wat: het zijn allemaal acteurs, want vluchtelingen gedragen zich niet zo. Vluchtelingen zijn sjielug en zoenen elkaar niet.

   1. Ali Yas

    Toetssteen heeft gelijk dat dit beeld in scène gezet lijkt. Maar voor de conclusie maakt dat ook niet uit. We zien hier gewoon twee mensen die aanstalten maken de liefde te gaan bedrijven. Hoe is dat vertederend, als je niet weet hoe de vork in de steel zit? Misschien heeft de man rechts wel een vrouw in Verweggistan en zit hij haar hier nu te bedriegen.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik geloof er niets van dat dit beeld in scène is gezet. Het beeld is een toevalshot van een fotograaf en is iconisch omdat het toont dat mensen ook te midden van de grootste ellende de liefde zoeken. Dat is ontroerend voor mensen die het contact met de liefde niet hebben verloren.

    2. Beukman

     @Ali
     Dat zijn een heleboel aannames bij elkaar. De waarheid is dat jij helemaal niet weet hoe de vork in de steel zit.
     Hier een wat grotere uitsnede van dezelfde foto.
     http://goo.gl/4f2Tas
     Zou de misère die je nu om de zoeners heen ziet ook in scene zijn gezet?

 16. V.K.

  -@10:01

  -Bij jou gaat het er dan ook niet om de geloofwaardigheid. Voor jou is het bruikbaar materiaal om emotie’s mee te bespelen.

  -Ha ha, iconisch..ja op die manier kan je alles voor waarheid verkopen.

  1. Beukman

   @VK
   Goh wat schandalig zeg, een foto die iets doet met je emoties. Zo’n fotograaf is echt heel fout en manipulatief bezig.

   1. V.K.

    -@Beuk,

    -Het gaat niet zozeer om de emotie’s wat zo’n foto oproept, het gaat om foto in combinatie met tekst wat emoties oproept. De fotograaf mag wat mij betreft manipulatief bezig zijn, maar de tekst is gewoon manipulatief+fout.propaganda van de bovenste plank.

    -En ach, degenen welke hier een foto iconisch verklaart, is dezelfde welke bij een foto van Kim Kardishian een soort van emotie oproept, na het lezen van de tekst,of de moeder de vrucht heeft getest op het down syndroom…..je raad het al dezelfde welke nu de mensen de maat neemt.

    -Foto’s daar kun je leuke dingen omheen schrijven.
    -Iconische foto’s hebben geen tekst nodig om emoties op te roepen, mogen wat mij betreft zijn gemanipuleerd, denk hierbij aan die portret foto van Beatrix met hoofddoek.

    of
    http://no.nl/XM8

    -Voor velen een maria met z’n zoon in de armen..maar ja, dan moet je wel weer christelijk zijn opgevoed.

    1. Beukman

     @VK
     Op welke tekst bedoel je precies? Het verhaal van Tim?

     1. V.K.

      -@Beuk,

      Inderdaad, de tekst van Tim. de motivatie van de fotograaf

      en dan vooral z’n laatste zin.

      -Was deze foto voorzien van de tekst ”Het falende vluchtelingenbeleid van de EU”
      Dan waren de reacties anders.

     2. Beukman

      @VK
      Je kan natuurlijk ook naar die foto kijken zonder al die slappe tekstjes te lezen. Dan beoordeel je hem op z’n eigen merites, en kun je dacht ik stellen dat ie prima gelukt is.
      Jouw suggestie ”Het falende vluchtelingenbeleid van de EU” (die nogal afleidt van dat waar je blik onmiddellijk heen wordt geleid) is dus ook overbodig.
      De foto voor zichzelf laten spreken, daarmee hebben de meesten in deze draad het nogal moeilijk.

     3. V.K.

      -@Beuk,

      -door alleen naar de foto te kijken, na ja ik weet wel de plaats en de mensen op de foto.

      -zijn mijn gedachten

      Het falende vluchtelingenbeleid van de EU”

     4. Beukman

      @VK
      Falend vluchtelingenbeleid was ook mijn gedachte geweest als die twee zoenerds er niet zo prominent op hadden gestaan. Begrijp ik goed dat die geen enkele rol spelen bij jouw perceptie van de foto?

    2. V.K.

     -@Beuk,

     -Van iemand welke z’n nick voorziet van een portret van de Klerk zou je toch verwachten dat jouw oog op het Keleti station valt. 😉

 17. Ni28

  Dezelfde foto (overigens net zo goed gemaakte foto als van dat verdronken jongetje) op een echte camping zou het krant niet halen. Helaas weer misbruikt voor propaganda doeleinden. Ontroerend!

 18. Geah

  Dat asielkind dat hier geboren is zou best eens over 5 jaar een bom op een station kunnen gooien……

  1. Beukman

   @Geah
   Jij ook, daar lijk je me gestoord genoeg voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.