Het 11-jarige zusje van deze homofiele grote broer wordt gepest. Dat had de treiteraar beter niet kunnen doen!

Geen categoriesep 19 2015, 9:04
Als hij erachter komt dat een pestkop het op zijn kleine zusje voorzien heeft, twijfelt de grote broer geen seconde.
Toen de 21-jarige Joseph Flinders uit de kast kwam, was dat voor zijn familie de meest gewone zaak van de wereld. Met name zijn 11-jarige zusje Lola was bijzonder ondersteunend. Toen Joseph zijn moed bij elkaar had geraapt om zijn gezinsleden te vertellen dat hij van de andere kant was, reageerde zijn zusje meteen met acceptatie.
"Ze vroeg: 'Ben je homo?' Ik zei: 'Ja'. Ze zei: 'Ok. Mag ik yoghurt?"
lola-joseph1
Maar helaas was niet iedereen zo begrijpend en ondersteunend. Op school werd Lola namelijk het mikpunt van treiterijen. Pestkoppen hadden het voorzien op het jonge meisje, omdat haar broer een homo is. Het maakte Joseph allemaal niet zoveel uit wat iedereen achter z'n rug om over hem aan het zeggen was. Wat hij echter niet over z'n kant kon laten gaan, was het feit dat ze het gemunt hadden op zijn lieve zusje.Zowel thuis als op school was ze in tranen uitgebarsten vanwege vervelende jongens die het niet konden laten de lieve meid te zieken vanwege haar broer.
Als Joseph er echter achter komt dat ze z'n zusje moeten hebben, besluit hij een open brief te schrijven en de etterbak voor het oog van de wereld direct te confronteren met zijn daden:
"Ik heb nog nooit zo'n meelevend, liefhebbend kind gekend en ik wil niet dat jouw haat ervoor zorgt dat zij zich slecht voelt."
10409124_10155411188270032_3576401768287505676_n
Die zit. En ook:
"Gelukkig behoort de klasgenoot tot een uitstervend soort bekrompen eikels Ze is trotser dan ooit om mensen te vertellen dat haar broer homo is. Dus veel plezier met het verspreiden van haat waar niemand wat om geeft."
Maar ook voor de kwajongen zelf heeft hij troostende woorden:
"Het is niet zijn schuld. Je wordt niet geboren als homofoob. Het is voor niemand een probleem tenzij iemand je leert dat het een probleem is."
Via Facebook wordt Joseph nu overladen met steunbetuigingen. Hordes mensen komen hem vertellen dat hij een held is, omdat hij het zo voor z'n kleine zusje opneemt.
Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je kleine broertje of zusje werd gepest op school?
lola-joseph2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten