Het leger is niet altijd voorbereid op moeders. Zie hoe deze stoere borstvoeding gevende mama's daar genadeloos mee afrekenen

Geen categoriesep 16 2015, 20:00
Girl power!
Toen fotografe Tara Ruby rond de eeuwwisseling in dienst was van het leger, was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om haar kersverse zoontje borstvoeding te geven:
IMG_3198-380x340Tara
"Toen mijn zoontje eenmaal was geboren, dook ik vaak in lege kantoorruimtes of wc’s om me even 20 minuten af te zonderen voor de borstvoeding."
Gelukkig zijn we inmiddels 15 jaar verder, en is er een hoop veranderd in de wereld. Ook bij het leger, dat zich nu opmaakt om heuse borstvoedingruimtes in te richten voor kersverse moeders. Met alles erop en eraan: ligstoelen voor de moeders, koelkasten voor de melk en het eten en zelfs aan de decoratie van de ruimte is gedacht. Aldus Tara:
"Het enige dat nog ontbrak was een vleugje decor voor op de kale muren. Het leek ons wel grappig om de muur te versieren met een aantal mooie foto’s, dus dat bood ik aan."
Via internet liet Tara haar foto met jonge moeders in dienst van het leger - die hun baby's borstvoeding geven - alvast zien aan het publiek. En het sloeg in als een bom. De foto is heel vaak rondgedeeld op social media, en Tara is er een bescheiden beroemdheid van geworden:
11986417_1088446597840596_3655773366068825437_n
"Het is ongelooflijk. Dit had ik echt nooit verwacht. Het is blijkbaar echt ongewoon om deze moeders zo te zien. Daarom is het ook heel belangrijk dat we borstvoeding normaliseren. Moeders hoeven niet te kiezen tussen opvoeden of werken."
Om borstvoeding geven is de laatste tijd veel te doen geweest. Sommigen beweren dat het 'smerig' is om dat in het openbaar te doen en vallen vrouwen lastig die hun baby de borst geven. Maar de lastpakken zijn aan de verliezende hand. Inmiddels geven zelfs toonaangevende politici én Doutzen Kroes hun jonge kinderen en plein public de borst, en er is dan ook helemaal niemand die hen gaat stoppen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten