Hij redde haar hele familie. Tien jaar later hebben ze een prachtige hereniging

Geen categoriesep 22 2015, 11:22
Ze wil de man bedanken, aan wie ze haar leven te danken heeft.
Tien jaar geleden werd New Orleans getroffen door orkaan Katrina. Honderden mensen kwamen om en duizenden moesten hun huis verlaten vanwege de orkaan en de grote overstromingen die erop volgden. In die barre tijd was er één foto die veel mensen hoop gaf.
mike-maroney-katrina-rescue
Een reddingswerker van de luchtmacht draagt een klein meisje, en ze omhelst hem. De dolblije gezichtsuitdrukking van het toen driejarige meisje symboliseerde voor velen een lichtpuntje in een duistere tijd. De foto ging de hele wereld over.
Die reddingswerker heet Michael Maroney, en dit jaar besloot hij dat hij dat meisje, van wie hij de hele familie redde, weer wilde ontmoeten. Hij plaatste een bericht op Facebook met de hashtag #FindKatrinaGirl.
"Toen ze me knuffelde, smolt ik gewoon, en het was alsof het gewicht van de wereld van mijn schouders werd getild. Alles in de wereld stopte, en ik was niet in New Orleans of in de verwoesting, ik stond daar gewoon en werd omhelsd door dit prachtige kleine meisje"
Screen Shot 2015-09-22 at 10.49.20
Helaas wist hij nooit hoe ze heette, wat de zoektocht een stuk moeilijker maakte. Maar vorige week gebeurde er een klein wonder. Een kennis van de familie van "Katrina Girl" stuurde Michael een bericht. Het meisje heet LeShay Brown, en woont tegenwoordig met haar familie in de staat Mississippi.
Deze week was het moment dan eindelijk daar: Na tien jaar werden Leshay en haar redder herenigd. Inmiddels is ze 13 jaar oud en een kop groter dan Michael, maar hun omhelzing is even mooi als tien jaar geleden. Bekijk de ontroerende beelden hier:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/It’s-a-Tear-Jerking-Katrina-Reunion-—-Watch-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten