Hij voelt een mysterieuze pijn in zijn rug en borst. Wat vervolgens zijn leven redt, is ongelooflijk

Gelukkig was hij er net op tijd bij.

Paul Houle is een heel normale tiener. Hij zit in het laatste jaar van de middelbare school, en zijn grote hobby is sport. Maar toen hij deze week klaar was met zijn sporttraining, voelde hij dat er iets vreemds aan de hand was. Een vreemde pijn die hij nooit eerder had gevoeld stak door zijn rug en borstkas.

Screen Shot 2015-09-22 at 11.40.24

Eerst dacht Paul dat het wel mee zou vallen en dat hij misschien gewoon een beetje moe was van zijn zware training. Maar de pijn bleef aanhouden. Het leek zelfs steeds erger te worden. Toen bedacht Paul dat hij een paar dagen daarvoor een Apple Watch van zijn ouders had gekregen. Op dit horloge kun je niet alleen de tijd aflezen, maar ook de weersverwachting en zelfs je eigen hartslag.

Screen Shot 2015-09-22 at 11.40.43

Wat Paul toen zag, schokte hem: Zijn hart sloeg maar liefst 145 keer per minuut. Zo’n hartslag is normaal als je flink aan het sporten bent, maar niet als je training al twee uur voorbij is! Paul aarzelde niet, maar waarschuwde zijn trainer. Die nam het zekere voor het onzekere en reed direct met hem naar het lokale ziekenhuis.

Screen Shot 2015-09-22 at 11.40.31

Daar kwamen de dokters tot een bizarre ontdekking: Paul had veel te weinig vocht tot zich genomen en was volledig uitgedroogd. Het was zelfs zo erg dat zijn hart, lever en nieren er simpelweg mee op dreigden te houden.

Paul is zijn trainer enorm dankbaar dat hij direct met hem naar het ziekenhuis reed, maar hij weet dat hij zijn leven ook te danken heeft aan zijn horloge. Zonder zijn Apple Watch had hij immers nooit geweten waarom hij zo’n vreemde pijn voelde.

Deze week kreeg Paul een heel bijzonder telefoontje: Apple-CEO Tim Cook had zijn verhaal gelezen en wenste hem alle beterschap en sterkte met zijn herstel. Om het helemaal af te maken, stuurt Cook hem ook nog eens een gloednieuwe iPhone. En als Paul volgend jaar klaar is met de middelbare school, mag hij stage gaan lopen bij Apple.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ni28

    Gered door Apple. Betere reclame is er niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.