Hongaarse trein vol vluchtelingen houdt gemoederen in heel Europa bezig

Geen categoriesep 03 2015, 15:15
Er staat momenteel in Hongarije een trein, die afgeladen is met vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Het houdt veel Europeanen bezig.
Geen land in Europa ontkomt aan de vluchtelingenproblematiek die momenteel het hele continent in de greep houdt. Een grote groep vluchtelingen probeert per trein via Hongarije om Duitsland te bereiken. Dat gaat niet zonder slag of stoot:
Een trein vol migranten die vanochtend vanuit Boedapest is vertrokken richting Oostenrijk, is na nog geen vijftig kilometer gestopt. De politie sleurde mensen zonder geldige reisdocumenten van de trein, schrijft onze correspondent in Centraal- en Oost-Europa Roeland Termote.
De trein op weg naar Sopron stopte in Bicske, waar een kamp voor asielzoekers is gevestigd.
Het voorval maakt veel emoties los. Niet alleen bij de in een snikhete trein verzamelde vluchtelingen, die media de boodschap "go to hell, Hungary government" geven:
https://twitter.com/HuubBellemakers/status/639409394657193984
Maar ook bij veel Europeanen die zich niet senang voelen bij de wijze waarop de Hongaren de in een trein gepakte vluchtelingen behandelen:
https://twitter.com/davjolly/status/639409674576596993
Premier Orban van Hongarije laat weten erg sceptisch te zijn over vluchtelingen in het algemeen. Hij is van mening dat ze het christelijke karakter van Europa zouden ondermijnen:
The influx of refugees into Europe threatens to undermine the continent's Christian roots and governments must control their borders before they can decide how many asylum seekers they can take, Hungarian Prime Minister Viktor Orban said.
Ook ontkent de regeringsleider dat het een Europees probleem betreft. Aangezien de meeste vluchtelingen naar Duitsland willen, is Berlijn verantwoordelijk voor ze, beargumenteert de man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten