Jaarlijkse Zwarte Piet-discussie vanavond afgetrapt bij Pauw met Quinsy Gario

De actualiteitenrubriek van de VARA neemt dit jaar een voorschot op de zwarte pieten-discussie.

De zwarte pietendiscussie is dit jaar aanmerkelijk afwezig. Nadat in voorgaande jaren het hele land in een grote publicitaire twist verzeil raakte, doet Nederland dit jaar kalm aan. Ondanks het feit dat een rapport van de Verenigde Naties ons land adviseerde om de traditie aan te passen – en ook premier Rutte en minister Asscher zich ermee bemoeiden – blijft het nog aanmerkelijk kalm.

Maar als het aan de VARA ligt, verandert dat vanavond. Door niemand minder dan de man wie het allemaal begonnen is – Quinsy Gario – uit te nodigen, doet de linkse omroep een poging de discussie ook voor het sinterklaasseizoen van 2015 weer aan te zwengelen:

Gouden Pieten in de Bijenkorf, Nickelodeon brengt een serie zonder zwarte maar met ongeschminkte Pieten en in steeds meer steden lopen dit jaar gekleurde Pieten rond. Slechts enkele nieuwtjes van de laatste weken en steeds gaat het over Zwarte Piet. Belangrijkste aanstichter hiervan is Quincy Gario. Vier jaar geleden begon hij zijn strijd, omdat hij vindt dat Zwarte Piet voor racisme staat. Het leverde hem talloze bedreigingen op en nog steeds heeft hij het met velen aan de stok. Vanavond is Gario te gast bij Pauw en vertelt hij hoe het nu met hem gaat. Is zijn doel bereikt?

Gario, die erom bekend staat slecht met kritiek om te kunnen gaan en alle andersdenkenden uitscheldt voor ‘racist’, mag dan uit de doeken doen hoe hij vindt dat Nederland omgaat met de zwarte pietenkwestie.

Ook zitten vanavond in de uitzending Milko Steyvers van Circus Renz en Dion Graus van de PVV. Of zij de activist van een weerwoord zullen voorzien, zullen we moeten afwachten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Pimsch

  Vlak de roodharigen niet uit.
  Hoe vaak hoor je laatdunkende of ronduit hatelijke opmerkingen.
  Hoe vaak zeggen de mensen “rooie” waar het “rode” moet zijn: Het Rooie Kruis, die rooie auto, rooie wijn, die rooie daar.
  Als veel mensen dat uiterlijk lelijk mogen vinden (begint al in de vroege jeugd en zelfs door onderwijzers), dan heb ik hetzelfde recht om negers en negerinnen niet mooi te vinden en dat openlijk uit te spreken.

  1. Terzo

   Tja, als Anouk verklaard op negers te vallen is het een tof wijf, als jij verklaard niet op negerinnen te vallen ben je een racist.

   Het beste is om het soort idioten zoals Quinsey Gario straal te negeren.

  2. van Urk

   Of je moet uit een speciaal plaatsje komen waar men flink mee kan gaan spotten als het eens een keer negatief in het nieuws komt. We zijn dan volgens sommigen opeens allemaal een incest familie dat hypocriete gelovige viskoppen zijn en die allemaal aan de coke zitten. Ook een vorm van discriminatie op een autochtone bevolkingsgroep dacht ik zo.

 2. Pimsch

  Ik ben een racist, zoals 99% van de mensheid. Reden: mijn levenspartner is van hetzelfde ras, want op andere rassen wordt ik moeilijk verliefd.
  De mensen moeten zich allemaal niet zo aanstellen. Is het soms verveling ? Hoe kom ik op TV ?
  Ken uzelve en “indien uw oog u ergert, ruk het uit en werp het op de grond”.

  1. Nog1

   ‘want op andere rassen wordt ik moeilijk verliefd.’

   Serieus? Of bij wijze van spreken?

 3. Anna

  Die Quinsy Gario zat vorige week de Nederlanders flink zwart te maken op de Belgische tv. Wat doet die man hier. Waarom gaat hij niet op zijn eigen geboortegrond in de politiek. Dan kan hij daar Zwarte Piet verjagen. Die kerel heeft een enorme blankenhaat.

  1. van Urk

   Anna@ Het is helaas een zwarte fascist. Zonde voor zo,n persoon die een goede opleiding heeft genoten en dankbaar mag zijn dat hij als zwarte man in ons land bekendheid geniet.

 4. Gielah

  Gelukkig kijk ik nooit naar Pauw.. want er zijn grenzen aan wat een mens verdragen kan.
  Maar erger nog dan Pauw is deze Quinsy ( zijn ouders wilden een toffe buitenlandse naam, maar waren te dom om te weten dat je deze naam met een ‘c’ in het midden schrijft…) Halve-Gario!

  Ook dit is weer een narcistische lamlul van het zuiverste water, gedachten oproepend aan hem, wiens naam wij beter niet noemen kunnen.

  1. Nog1

   Het is in ieder geval een grappige spelfout, omdat quinsy geen naam maar wel een woord is. Het is een soort keelonsteking.

 5. V.K.

  -Lees net dat het circus zonder wilde dieren, Renz is gered van de ondergang, gefeliciteerd Milko.

  -Benieuwd naar jouw mening betreffende militante groepjes met een grote bek.

  1. Nog1

   Volgens mij hebben ze slechts 1 maand uitstel gekregen om de achterstallige belastingen te betalen.

 6. halo1

  Hopelijk gaat Graus er snoeihard tegen in… al hoewel ik liever een typ als Bosma of Geert zelf als counterpart zou hebben.

 7. mijn-idee

  Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die zichzelf avond aan avond zo kwellen.
  Toppunt van ascese

 8. V.K.

  -@ Halo1

  -De Tafel is als volgt.

  -Gario: tegen zwarte piet

  -Graus: tegen wilde dieren in het circuc en voor zwarte piet.

  -Milko :heeft ondanks liefdevolle verzorging afstand genomen van z’n wilde dieren en bedankt Graus hiervoor.

  -Nou, benieuwd wat Graus allemaal te melden heeft, dat wordt een rare mix van dierenliefde, tradities en racisme.

  -Anyway verheug me nu al op die uitzending bij Paauw & Zichzelf.

  1. van Urk

   Doet mij denken aan “Dit was het nieuws” met de rubriek vraag: Welke foto hoort er niet bij?

 9. Onder(d)(b)uiker

  Triest dat zo’n racist alle ruimte krijgt om zijn visie wereldkundig te maken.

  De Vara liep vooraan om bijvoorbeeld een Hans Janmaat kapot te maken, en nou lopen ze vooraan om Quin Sigario overal te promoten.

  Zegt veel over de Vara…

 10. Ni28

  Laten lullen en niet reageren zou ik zeggen. Het is natuurlijk weer de VARA/Pauw die een spreekbuis vormen voor deze onzin. Gewoon niet kijken.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Quincy Dario is veruit de grootste racist van de Nederland
  Hij die danste toen ‘witte’ en ‘gele’ Nederlanders de lucht werden uitgeschoten boven de Oekraïne

  Geen wonder dat deze racist het favo popje is bij de Orwelliaanse Staatsmedia, een organisatie gerund door de PC-Mafia, de betuttelracisten en doofpotters.

  Anno 2015 worden deze cultuur-relativistische zelfingenomen gifmengers nog steeds uit algemene middelen gefinancierd

  1. Simon Brouwenstein

   Foei, foei, wat een krasse taal!

 12. Simon Brouwenstein

  Ik verheug me er op. Dit soort discussies zijn zowel nuttig als vermakelijk. Nuttig omdat voor deze cultuurverandering bewustwording nodig is.
  Vermakelijk omdat het altijd weer geestig is om PVV- tokkies te zien stotteren in hun achterhoedegevecht voor hun geliefde racisme symbool.

  1. Lost Paradise

   Don’t feed the troll.

  2. van Urk

   Wie stenen door ramen gooit en andersdenkenden molesteert, kan wel menen dat hij het fascisme bestrijdt, in feite echter gebruikt hij de methode van zijn tegenstander.

   1. V.K.

    -@V.Urk,

    -Jammer dat Gario zich zo laat ophitsen door racisten zoals 19:56.

    -Nu heb je een fascistische brei van Hamas en Zwartepiet activisten.

 13. Wim

  Wie is Pauw?

 14. toetssteen

  Het is te hopen dat Gario op 6 december verpakt in de zak mee moet naar Spanje, en daar een jaar moet zwoegen om het paleis van Sinterklaas schoon te houden.

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Toetssteen heeft zo zijn ideeën over de manier waarop men negers te werk moet stellen.

   Het heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   1. toetssteen

    Moewahhhhh, sinterklaas bestaat niet!!!

 15. van Urk

  zwartepietisgeweldig.logze.nl/2014/10/02/vlaamse-en-iraanse-zwarte-piet-wel-beschermd-door-vn/

 16. Frank

  Gario heeft een hekel aan blanken, maar spreekt dat niet uit. Hij speculeerde er op dat de Nederlanders uit angst om racist genoemd te worden geen weerwoord zouden geven. Dat laatste gebeurde dus wél en nu klaagt Quinsy over hartkloppingen en andere stressgerelateerde aandoeningen. ’t Kan verkeren. Gario is niet moedig, zoals op sommige linkse websites wordt geroepen, maar laf. Mau-mauing the flak catchers.

  1. van Urk

   Quinsey speelt op de schaamtegevoelens van de gemiddelde Nederlander. Dit land is gedoemd om te blijven buigen voor buitenlandse mogendheden omdat zij honderden jaren geleden voor ons moesten gaan buigen. Elk dubieus land uit Afrika,Azie of uit het midden oosten weet hoe de democratie in ons land tegenwoordig werkt m.a.w. hoe soft en te braaf wij in elkaar zitten en hoe gevoelig ons land wel niet is als het om kritiek gaat van buitenaf. Terwijl de VN weinig voor elkaar krijgt als het om mensenrechten gaat in Rusland of Arabie vanwege het feit dat zij hun middelvinger nog durven op te steken gaat ons land uit schaamte meteen door de knieen vanwege kritiek om een kinderfeestje.

   1. Simon Brouwenstein

    In veel andere landen wordt Zwarte Piet gezien als een verbazingwekkend vertoon van racisme, beste heer van Urk.
    Ook allemaal soft en braaf?

    1. van Urk

     Terwijl ze zelf wel soortgelijke pietenfeesten houden zoals in Iran of als het om welzijn van dieren gaat o.a. het stierenvechten in Spanje. Maar daar durft de VN geen kritiek over te uiten. Nee, wat dat betreft mag ons land dat bekend staat als braaf en tolerant op de wereld dit soort aanstootgevende gebruiken niet meer vertonen.

     1. Simon Brouwenstein

      Daar heeft u een punt: stierenvechten is ook niet meer iets van deze tijd.

    2. thaithai

     In welke andere landen mijnheer Brouwenstein?
     Met bronvermelding graag ……

 17. Simon Brouwenstein

  “Gario heeft een hekel aan blanken, maar spreekt dat niet uit.”

  Ik begrijp dat de kritiek op Gario betrekking heeft op opvattingen die hij niet uitsprak maar de heer Frank voor hem heeft verzonnen.

 18. Frank

  Nee hoor, Simon, ik verzin helemaal niets. Ik herken een blankenhater als ik er één zie. Gario wil maar één ding, en dat is dat iedere blanke deemoedig het hoofd laat hangen zodra ” mensen van kleur ” roepen dat er sprake is van racisme.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik begrijp, beste Frank, dat u dat allemaal zo aan uw water denkt te voelen maar dat Gario nimmer zoiets verklaarde.
   Uw vermogen tot fantaseren staat niet ter discussie.

 19. Frank

  Ow, je bent dus pas een racist als je dat uitdrukkelijk erkend hebt? Wat mag er toch wel niet omgaan in dat hoofd van je, Simon!

 20. van Urk

  Beste Simon, meer dan 28000 asielzoekers hebben een generaal pardon gekregen waar zij geen recht op hadden wegens fraude. Deze mensen hebben onze gastvrijheid en vertrouwen beschaamd. Ook de heer Quinsey beschaamd onze vertrouwen en gastvrijheid omdat hij donders weet dat ons land niet het land meer is van honderden jaren geleden een kolonisator dat in slaven handelde. Dat hij met deze discussie naar voren komt is alleen nog maar een dolksteek of na trap in onze rug.

  1. Simon Brouwenstein

   Dit is onzin, beste heer van Urk. Gario snijdt een terecht punt aan dat ook door vele niet-gekleurde Nederlanders wordt erkend als een ongepaste krenking van gekleurde Nederlanders. De strekking van zijn kritiek wordt door de Nederlandse Regering ook erkend en daarom zal Zwarte Piet ook verdwijnen.

   http://nos.nl/artikel/2054823-asscher-wil-af-van-kwetsende-zwarte-piet.html

   De man krijgt dus gelijk en wat mij betreft heeft hij het ook.

   1. van Urk

    De vele niet gekleurde mensen zijn linkse slappelingen waarvan je dat kan verwachten ook. Op Bonaire zijn ze toch ook niet gekrenkt? Het zit gewoon puur tussen hun oren. Als u eens weet waar ik het allemaal niet mee eens ben, maar daar wordt toch ook niet altijd naar geluisterd?

    1. Simon Brouwenstein

     We leven hier in Nederland, beste heer van Urk, waar veel mensen beseffen dat Zwarte Piet niet meer kan en onze regering oproept hem uit beeld te voeren.

     Ik wijs u slechts op evidente feiten. U moet het verder zelf weten maar dat achterhoedegevecht voor het racistische symbool Zwarte Piet is aandoenlijk.

 21. van Urk

  Ik ben het met Rutte eens dat het geen staatsaangelegenheid is. De meeste Nederlanders willen Piet zoals is hij eruit hoort te zien en dan is het gewoon een kwestie om het te proberen te verdragen als tegenstander zoals elk mens in dit land dingen moet gaan verdragen ook al is ie er nog niet mee eens.

 22. Simon Brouwenstein

  Dat ben ik met Rutte eens, meneer van Urk.

 23. toetssteen

  Ach ja, ook Otello mag nu niet meer zwart. De dappere Moor moet nu wit. Logisch toch? Over racisme gesproken.

  1. Simon Brouwenstein

   Logisch hoor, meneer Toetssteen.

   1. toetssteen

    Is het? Is het logisch dat een vooraanstaande Moorse edelman (volgens het libretto) niet meer donkerhuidig mag zijn? Waarom mag deze Moorse generaal geen kleur meer hebben? Waarom moet hij blank zijn? Dat is toch volkomen kolder!

    Dus kom maar op met de logica B.

 24. Frank

  Zo lang de overgrote meerderheid der Nederlanders Zwarte Piet koestert kun je moeilijk van een achterhoedegevecht spreken, lijkt me.

  1. Simon Brouwenstein

   Een achterhoedegevecht, beste Frank, kan worden gedefinieerd als een (veelal nutteloze) poging, b.v. om een achterhaalde kwestie op te lossen.

   http://www.encyclo.nl/begrip/achterhoedegevecht

   Denkt u daar maar eens over na.

   1. toetssteen

    Met diezelfde logica is een man een vrouw en omgekeerd, is een kind een semi volwassene dus rijp voor seks en met diezelfde logica is het volstrekt logisch om Marx full speed in te voeren. Want iedereen is gelijk hè, maar de Gutmensch is superieur….

    1. Simon Brouwenstein

     Helder hoor, Toetssteen.

 25. Nicky

  En, hoe is het gesprek verlopen?
  Ik ging even kijken hier omdat ik zelf niet in NL woon en al helemaal geen NL kwelbuisprogramma’s kan volgen…

 26. papa charlie

  Als Quinsy Gario nou Zwarte Piet wordt is het probleem toch opgelost?

 27. van Urk

  Het probleem is al erg genoeg voor zwarte piet. Vele kleurlingen mogen hier asiel aanvragen en zelfs blijven terwijl Zwarte Pedro niet eens een weekje per jaar in ons land mag komen om de kinderen te vermaken met cadeautjes. Dat is pas discrimineren.

  1. Simon Brouwenstein

   Zwarte Piet is geen neger maar een zwart geverfde blanke Nederlander, beste heer van Urk.
   Was u dat niet bekend?

 28. Frank

  Bij wijze van uitzondering zegt de heer Brouwenstein eens iets zinnigs: Zwarte Piet is inderdaad geen neger, noch een karikatuur darvan.

  De denkfout die gemaakt wordt is dat Zwarte Piet een neger en ook een slaaf zou zijn. Knechten waren en zijn per definitie geen slaven. Negers met dikke rode lippen heb ik nog nooit gezien en je kunt al even moeilijk volhouden dat ook de grote gouden oorringen typische sieraden van negerslaven zijn. Nóg ongeloofwaardiger wordt het als je het pakje van Zwarte Piet bekijkt. Ooit wel eens een neger in gekleurd fluweel suikerriet zien kappen of katoen zien plukken? Nee he?

  Zwarte Piet is een graag geziene gast en de meerderheid van de Nederlanders ziet graag dat dit zo blijft.

 29. thaithai

  Weet u wat racisme is mijnheer s.brouwenstein?
  Ik woon in een land waar iedere witneuss wordt bes houwd als een lopende pinautomaat…waar je als witneus geen creditcard kan hebben ondanks voldoende inkomen, waar je als witneus geen huis kunt kopen, althans geen 100 % eigenaar, waar je bij een verkeersongeval ALTIJD schuldig bent (had je maar in NL) moeten blijven dan was het niet gebeurd, waar je als witneus tot 4x zoveel moet betLen voor bijv een toeristische attractie…enz. enz..enz

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, dat klinkt inderdaad als racisme, beste thaithai.

 30. Ruud562

  Hoe kan ik nu een racist zijn als ik mij bewust zwart schmink? Dat is toch tegenstrijdig?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.