Kinderen vertellen hoeveel geld ze nodig hebben om gelukkig en rijk te zijn. Hun antwoorden zullen je verbazen

Geen categoriesep 23 2015, 11:00
Laat ik het zo zeggen: ze lopen nogal uiteen.
Hoeveel geld heb jij nodig om je echt rijk te voelen en om gelukkig te zijn? Is er een verband tussen de twee? Maakt geld gelukkig? Of voegt het in ieder geval iets positiefs toe aan je leven?
Of is het wellicht beter om te zeggen dat veel geld niet gelukkig maakt, maar weinig geld wel óngelukkig?
Het zijn vragen die de mensheid sinds jaar en dag bezighouden. Daarom besloot de redactie van Yahoo! News om kinderen om hun mening te vragen. Kinderen zijn immers weliswaar minder ontwikkeld dan volwassenen, maar soms zijn ze toch echt wijzer dan wij.
Zo is één meisje ervan overtuigd dat ze minstens één miljard dollar nodig heeft om rijk te zijn. Als ze dat bedrag heeft hoeft ze nooit te werken, denkt ze, en kan ze alles kopen wat haar hartje begeert.
Aan de andere kant zijn er ook kinderen die met minder genoegen nemen. Enkelen zeggen dat 10.000 dollar prima is, een ander kind zegt 15.000 dollar prima te vinden. "Dan kan ik een huis kopen." Dit kind associeert geluk en rijkdom dus met het hebben van een huis.
Tenslotte zijn er ook nog andere kinderen, die bijzonder weinig nodig hebben om 'gelukkig' te zijn. Een klein meisje weet wel wat zij nodig heeft:
"Six monies."
Oftewel: zes gelden. De reden? Ze kan daar dan wat snoep mee kopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten