Man krijgt hartaanval tijdens het grasmaaien. Brandweermannen redden hem en... maken zijn werk vervolgens af

Geen categoriesep 01 2015, 18:00
Deze mannen zijn niet alleen helden, maar ook nog eens fantastische voorbeelden van gemeenschapszin.
Ralph McCrory was onlangs zijn gras aan het maaien toen hij opeens geveld werd door een hartaanval. Hij ging naar zijn vrouw en vertelde haar dat hij een hartaanval had. Zoals je zou verwachten belde zijn echtgenote meteen het alarmnummer.
De eerste mensen die arriveerden waren geen dokters, maar brandweermannen. Gelukkig voor Ralph weten brandweermannen natuurlijk ook hoe ze eerste hulp moeten verrichten. Ze gingen aan het werk en zorgden ervoor dat hij naar een plek werd gebracht waar hij verder geholpen kon worden.
Toen ze dat eenmaal gedaan hadden zagen ze dat het grasveld er niet uitzag; een deel was gemaaid, een ander deel was lang en chaotisch. Dat kon zo niet. En dus pakten de brandweermannen er wat grasmaaiers bij en maakten ze Ralphs klus af.
Ze maaiden het hele grasveld.
Screen Shot 2015-09-01 at 14.13.19
Jacob Shipp is Ralphs buurman. Daardoor zag hij het allemaal gebeuren. Hij was zo geraakt door het werk van de brandweermannen dat hij allemaal foto's maakte en ze vervolgens op het internet zette in de hoop dat ze viraal zouden gaan.
Dat gebeurde inderdaad. De foto's werden massaal gedeeld en de Huffington Post - één van de grootste websites ter wereld - schreef er een schitterend artikel over.
Screen Shot 2015-09-01 at 14.13.51
Jacob legde uit aan verslaggevers van ABC News:
"Ik wilde echt iets positiefs in het nieuws brengen, zeker wat brandweermannen en politieagenten betreft. Ik heb familie die hun gemeenschap op die manier dienen en ik weet dat de negatieve verhalen van de afgelopen maanden over politiegeweld werkelijk een behoorlijk negatieve impact hebben op hun moraal."
Me dunkt dat hij er met deze foto's voor heeft gezorgd dat brandweermannen overal zich nu juist een stuk beter voelen. En terecht natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten