Moeder en zoon lopen elke dag urenlang naar school. Dan stopt er opeens een auto naast hen

Geen categoriesep 01 2015, 10:31
Één voorbijganger zet hun leven op zijn kop.
Kimberley Bellus en haar zoontje Gabe lopen elke dag bijna een uur naar school. Die is namelijk drie kilometer verderop, en Kimberley heeft geen geld voor een auto. Ook is er in de onherbergzame staat Nebraska, waar ze wonen, nauwelijks openbaar vervoer.
Screen Shot 2015-09-01 at 10.02.40
Normaal gesproken worden kinderen in Amerika dan gehaald en gebracht met een schoolbus, maar helaas zat dat er niet in voor Gabe: Om met de schoolbus mee te mogen rijden, moet je meer dan vijf kilometer bij de school vandaan wonen.
Dus zat er niets anders op dan maar te gaan lopen naar school. Gabe en zijn moeder deden telkens bijna een uur over de wandeling. Nu is één keer een uur lopen al behoorlijk fors, maar denk je eens in hoeveel tijd Kimberley eraan kwijt was: Naar school met haar zoon, weer terug naar huis, en aan het eind van de dag weer naar school om Gabe op te halen en dan weer naar huis. Elke dag is ze er meer dan drie uur aan kwijt. Dat is natuurlijk nauwelijks te doen.
Screen Shot 2015-09-01 at 10.22.17
Het verhaal van Kimberley en Gabe kwam op de lokale televisie. Kimberley zegt:
"Ik vind het niet zo'n probleem om zoveel te lopen. Gabe moet toch naar school. Maar het is voor hem erg ver en ik vraag me af wat we moeten doen als het weer straks slechter wordt"
Ze had nooit verwacht dat door de tv-uitzending er een verrassende oplossing voor haar probleem zou komen. Een paar dagen geleden liep ze weer met Gabe naar school, en stopte er opeens een auto naast hen. De bestuurder draaide het raampje open en zei:
"Hee! Jullie waren toch in het nieuws?"
Kimberley knikte bevestigend. Wat ze toen hoorde, had ze nauwelijks durven dromen. De bestuurder van de auto stelde zich voor als Becky Novotny, en zei dat ze Gabe voortaan graag naar school zou brengen in haar auto. Ze woont niet ver van Kimberley's en Gabe's huis, dus kan ze hem makkelijk meenemen als ze haar eigen kinderen naar school brengt. Becky zegt:
"Ik ben zelf een huismoeder. Ik heb drie kinderen. Als ik in haar schoenen stond, dan zou ik ook willen dat iemand mij hielp. We wonen in een klein stadje, en we staan voor elkaar klaar"
Screen Shot 2015-09-01 at 10.03.17
Een enorme opluchting voor Kimberley, die voortaan meer tijd overhoudt om via thuisstudie haar opleiding af te maken. En ook een behoorlijke verbetering voor Gabe, die voortaan geen vermoeiende wandeling naar school hoeft te maken! Mooi dat een buurtgenoot voor hen klaarstond om hen te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten