Nigeriaanse man opgepakt: slikte 111.000 dollar in

Geen categoriesep 18 2015, 21:00
Een ongekende prestatie.
Nigeriaanse autoriteiten hebben een man aangehouden die maar liefst 111.000 dollar had ingeslikt. Nee, dat is geen typo: drie enen, gevolgd door drie nullen. Honderdelfduizend dollar.
Zeg maar 100.000 euro.
De verdachte had 74 strak ingepakte pakjes met dollar-biljetten in zijn lichaam. Nigeria is ervan overtuigd dat de man deel uitmaakt van een smokkelbende.
Dat lijkt me inderdaad een logische conclusie.
Uiteindelijk scheidde hij het geld uit. Naast hem werden in de stad Lagos nog vijf andere veronderstelde bendeleden opgepakt, onder wie de exploitant van een wisselkantoor. Een van de verdachten werd opgepakt met 45.000 dollar, die hij juist van plan was door te slikken, aldus Nigeriaanse veiligheidsdiensten.
Lezers zullen zich ongetwijfeld afvragen waarom de verdachten dit doen? Welnu: ze maken vrijwel zeker deel uit van drugsbendes. Deze bendes gebruiken Afrikaanse landen tegenwoordig als knooppunt tussen Zuid-Amerika en Europa. De geldslikkers moeten het geld van Afrika vervoeren naar Brazilië (daar was de man met de 111.000 dollar in zijn lichaam naar op weg), waar ze er vervolgens cocaïne (of andere drugs) van kopen. Die drugs wordt via Afrika naar Europa gesmokkeld.
Volgens de Nigeriaanse autoriteiten is het inslikken van grote hoeveelheden dollars een nieuwe manier van drugsorganisaties om geld naar het buitenland te smokkelen en wit te wassen (dat laatste is nogal gek, want het komt er bruin uit. Excuus, ik kon het niet laten).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten