Ook FARC-terroriste Tanja Nijmeijer heeft een mening over Zwarte Piet

Geen categoriesep 19 2015, 15:00
De al jaren geleden naar Colombia vertrokken jungle-guerilla vindt ook iets van de Zwarte Piet-discussie die Nederland nu al enige jaren teistert.
Tanja Nijmeijer is in Nederland een bescheiden mediasensatie. Als enige Nederlandse vecht ze samen met de marxistische guerilla-organisatie FARC tegen de Colombiaanse regering. Sedert enkele jaren zijn vertegenwoordigers van beide kampen echter neergestreken op Cuba, waar ze vredesonderhandelingen voeren. Die vorderen gestaag, aldus Nijmeijer:
Nijmeijer is [in Cuba] om namens de rebellen te onderhandelen over een vredesakkoord met de Colombiaanse regering. De Nederlandse FARC-vertegenwoordigster verwacht naar eigen zeggen dat die gesprekken resultaat zullen opleveren. "Het gaat al sneller dan in het begin.''
Maar op het zonrijke eiland vlak voor de kust van Florida heeft Tanja ook tijd om te volgen wat er in haar geboorteland - Nederland - allemaal aan de gang is. Ook van de Zwarte Piet-discussie heeft ze lucht gekregen:
In het interview windt ze zich onder andere op over de discussie over Zwarte Piet in Nederland.
"Hebben Nederlanders niks anders om zich druk om te maken?'', vraagt ze zich af in het in het vraaggesprek met het AD dat plaats had in Cuba.
Gezien het feit dat Nijmeijer lid is van een radicaal-linkse groepering - die in Nederland allemaal fel gekant zijn tegen Zwarte Piet - is dat een opmerkelijke uitspraak.
Zwarte Piet was donderdag nog groot nieuws in Nederland. Basisscholen in Den Haag hebben namelijk besloten om de traditionele kindervriend te weren en in zijn plaats alleen nog politiek-correcte pieten toe te laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten