Op de middelbare school maakte hij een beslissing. Jaren later redt dat een leven

Geen categoriesep 30 2015, 20:01
Een eenvoudige inschrijving redde het leven van een jonge jongen. Nu ontmoeten ze elkaar.
Drie jaar geleden kreeg Beckham MacGillavray de diagnose kanker. Bloedkanker, om precies te zijn. De artsen constateerden als snel dat de enige behandeling die hem zou kunnen helpen, een beenmergtransplantatie zou zijn.
Screen Shot 2015-09-30 at 16.33.17
Vele familieleden van Beckham, en zelfs vrienden en kennissen van de familie, schoten te hulp en wilden beenmerg doneren. Helaas bleek uit tests dat geen van hen geschikt was om te doneren aan Beckham – voor een geslaagde beenmergtransplantatie moet er namelijk een match zijn tussen de gever en de ontvanger waardoor het nieuwe beenmerg niet wordt afgestoten door het lichaam van de patiënt.
[caption id="attachment_120645" align="aligncenter" width="640"]Screen Shot 2015-09-30 at 16.34.28 Bree, de moeder van Beckham[/caption]
Beckham en zijn familie waren ten einde raad. Begrijpelijk, want zonder een geschikte beenmergdonor zou de kanker zich alleen maar verder verspreiden, met dodelijke gevolgen. Toen hoorden ze van een organisatie genaamd BeTheMatch. Deze organisatie houdt een lijst bij van potentiële beenmergdonoren en hun DNA-profiel. De kans was enorm klein, maar al snel kreeg de familie geweldig nieuws. Beckhams moeder vertelt:
"Uiteindelijk vonden we een donor die bijna de perfecte match was voor mijn zoon. Toen we hem vonden en hij akkoord ging, vlogen we naar Cincinnati en had mijn zoon zijn operatie."
Er was een geschikte donor gevonden, maar die woonde wel helemaal aan de andere kant van het land. Die donor heet Matt DiMario en woont in Boston. Hij had zich jaren geleden opgegeven voor BeTheMatch door zijn naam op te geven en een klein DNA-monster. Hij was eigenlijk allang vergeten dat hij zich ooit had opgegeven als beenmergdonor, laat staan dat hij had verwacht dat hij een telefoontje zou krijgen om daadwerkelijk zijn beenmerg te laten transplanteren!
[caption id="attachment_120646" align="aligncenter" width="640"]Student Matt aarzelde geen moment Student Matt aarzelde geen moment[/caption]
Toch aarzelde Matt geen moment:
"Ik heb me niet afgevraagd of ik dit wel of niet moest doen. Ik had meer zoiets van: Wanneer kan ik dit doen?"
[caption id="attachment_120648" align="aligncenter" width="640"]Matt en Beckham Matt en Beckham[/caption]
En zo geschiedde. De transplantatie was een medisch succes, en Beckham is inmiddels weer helemaal gezond. Een jaar na de operatie wilde Beckham zijn redder graag ontmoeten. Moeder Bree vertelt:
"Het was echt fantastisch. Enorm emotioneel, we hebben zo gehuild. Beckham weet hoe bijzonder Matt is. We hebben hem verteld dat hij als een grote broer is, en zijn leven gered heeft. Ze zijn nu onafscheidelijk en heel erg close. Zonder zijn donatie, en ik vind het vreselijk om dit te zeggen, maar ik weet niet of mijn zoon dan nog leefde. Dus hij heeft echt het leven van mijn zoon gered en ik kan niet met woorden beschrijven wat Matt voor onze familie betekent. We zijn hem eeuwig dankbaar."
[caption id="attachment_120647" align="aligncenter" width="640"]Matt, Beckham en Bree Matt, Beckham en Bree[/caption]
Ook dit jaar ontmoetten Matt en Beckham elkaar. Dat deden ze bij Baldapalooza, een concert waar kinderen met kanker – of kinderen die, zoals Beckham, kanker hebben overleefd – in het zonnetje worden gezet.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/College-kid-did-one-simple-thing-and-saved-a-young-life-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten