Overstroming bij VU Medisch Centrum, auto gaat volledig kopje onder

Geen categoriesep 08 2015, 10:13
20 patiënten werden uit voorzorg elders ondergebracht.
Een overstroming, vermoedelijk veroorzaakt door een gesprongen leiding, heeft in de buurt van het VU Medisch Centrum in Amsterdam voor haast on-Nederlandse taferelen gezorgd. De leiding sprong in de Van der Boechorststraat, en de overstroming die daarop volgde ging als een rivier door de straat. Dat leidde ertoe dat de stroom uitviel op een afdeling van het VU Medisch Centrum, dat daarop 20 patiënten evacueerde.
De overstroming was zelfs zo hevig dat verschillende auto's werden verplaatst en zwaar beschadigd raakten. Één auto verdween zelfs helemaal in het water totdat alleen de bovenkant van het dak zichtbaar bleef. Vermoedelijk had de auto geen inzittenden. De spectaculaire waterval in het doorgaans zo rustige Amsterdam-Zuid werd gefilmd en gedeeld op Twitter:
https://twitter.com/lizzydiercks/status/641137872708464640
Nog steeds zijn er afdelingen van het VUMC gesloten. Er zijn gespecialiseerde bedrijven opgeroepen om het gat te dichten en het water weg te pompen. Ook de brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het is niet bekend hoe lang de overlast gaat duren, maar gezien de aard van de overstroming lijkt het erop dat het verkeer rond Amsterdam nog de hele dag behoorlijk ontregeld zal zijn.
Door de overstroming staan er grote files op de wegen in en richting Amsterdam. Een afrit van de A10 is afgesloten. Ook staat het helemaal vast op de A9 en op de A4 van Den Haag richting Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten