Peiling: Winnend PVV blijft maar stijgen en staat nu op maar liefst 30 zetels

Wilders’ partij behaalt de hoogste score in bijna een jaar tijd.

De PVV blijft maar stijgen en weet deze week maar liefst 30 zetels te claimen in de jongste peiling van Maurice de Hond. Een week waarin opnieuw het vluchtelingendrama centraal stond, en ook het mede door de PVV ondersteunde initiatief GeenPeil succesvol de eindstreep bereikte, wordt nu voor Wilders’ partij afgesloten met een bescheiden plusje:

peiling279De laatste keer dat de PVV door de grens van 30 zetels wist te breken, was afgelopen januari. In de Tweede Kamer heeft de partij momenteel 12 zetels. Bij de verkiezingen van 2012 waren dat er 15, maar door het afsplitsen van Roland van Vliet, Louis Bontes en Joram van Klaveren gingen daar weer drie af. Die laatste twee richtten daarna VNL op, wat vandaag in de peilingen terugzakt naar 1 zetel.

Op het hoogtepunt – in 2010 – wist de PVV 24 zetels te halen. Dat hoge aantal ging niet altijd even goed, getuige de vele relletjes die uitbraken onder de – zo bleek – matig gescreende parlementariërs.

Maurice de Hond schetst ook hoe lastig de versplinterde Tweede Kamer nog een nieuwe coalitie kan vormen. Bijna geen van de driepartijencombinaties weet een meerderheid in zetels te behalen, en geen enkele kan echt op bekoring van de kiezer rekenen:

coalities279

Maar het zal Geert Wilders voorlopig een rotzorg zijn. Hij is namelijk voor de zoveelste week op rij de aanvoerder van de grootste partij van Nederland, en heeft meer dan 10 zetels meer dan de nummer twee. Eén ding is duidelijk: van de PVV zijn we voorlopig nog niet af.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

230 reacties

 1. Bromsnor

  Terecht. Geert Wilders is zowat de enige politicus die de ernst van deze volksverhuizing uit voornamelijk islamitische landen richting (Noord) Europa) begrijp en wat het betekend op de lange termijn voor Europa.(Nederland)

  Wanneer worden de mensen nu eens wakker en gaan ze inzien dat het merendeel van de mensen die nu naar Europa komen geen echte vluchtelingen zijn maar economische immigranten die afkomen op de ruime (gratis) voorzieningen die in Noord Europa te krijgen zijn.

  Dit zijn dus geen echte “vluchtelingen” die dankbaar zijn dat ze in veiligheid zijn maar verwende personen die naar Nederland zijn gekomen voor de uitkeringen, huizen en anderen ruime (gratis) voorzieningen.

  https://youtu.be/bpzXcpxJ_IQ

 2. Bromsnor

  Zoals Geert Wilders zegt er verandert helemaal niks, als de (buiten) grenzen wagenwijd open blijven.

  Opvang in de regio werkt alleen met dichte grenzen en grenscontroles.

  Iedere maatregel is zinloos als de (buiten)grenzen niet worden gesloten. Dat word ook bevestigd door uitspraken van de immigranten zelf.

  Migranten op Lesbos: ‘Zolang een grens open is blijven we komen’
  http://politiek.tpo.nl/2015/09/17/migranten-op-lesbos-zolang-een-grens-open-is-blijven-we-komen/

  Zolang de noordelijke EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de EU het “open deur” beleid handhaaft zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  1. Noordermiede

   Inderdaad als de buitengrenzen wagenwijd open blijven zal er sprake blijven van exodus zoals na WO2. Er komen altijd nieuwe verkiezingen in de EU en de keuzes gaan niet meer tussen links of rechts!

   Verkiezingen gaan tussen het kartel van vaak corrupte EU regentenpartijen en EU sceptische partijen met een sociaal-conservatieve agenda en voor minder Brussel, minder islam, minder zgn. zielige vluchtelingen.

   Marine Le Pen kan met haar enorme charisma en kennis de EU sceptische en sociaal-conservatieve kiezers is weet de volgende nieuwe president van Frankrijk

 3. Anna

  Gaan de kiezers inzien dat al de andere partijen zijn voor nog meer asielzoekers, meer islam, meer hoofddoeken. Dat heel Europa zal worden vernietigd door nog meer islam en nog meer haatpaleizen.

 4. poldi

  De actuele thermometer van onze rode Manipulator de Hond heb ik al vier weken dagelijks gevolgd en ik moet zeggen tot vorige week zondag kloppen de cijfers.

  Maar afgelopen week was de PVV met 3,5 Bij en 0,5 Af weer drie zetels gestegen. M.a.w. na de 29 zetels van afgelopen zondag had de PVV nu al op 32 virtuele zetels moeten staan.
  Niet te verkroppen natuurlijk, dan maar bijstellen naar 30 ipv 32.

  1. Noordermiede

   Wat jammer nou dat er geen stemplicht meer is zoals bij onze zuiderburen. De 2.5 miljoen kiezers die liever thuis blijven en die schoon genoeg hebben van de politiek correcte Haagse kliek.

   Bij stemplicht zou de PVV veruit de grootste partij kunnen worden met haar sociaal-conservatieve agenda voor linkse en rechtse kiezers met minder EU en minder islam ellende.

   Bart de Wever de burgemeester van Antwerpen en NVA voorzitter, is door stemplicht bij onze zuiderburen in amper tien jaar van splinter tot de grootste partij uitgegroeid, ver voor de perverse eurofiele partijen.

 5. Anna

  Kiezers gaan inzien dat het allemaal moslimmannen zijn die niet van andere moslims houden en niet houden van alawieten, Joden, christenen en andersdenkenden. Dat een moslimman met minstens 5 zal moeten worden vermenigvuldigd omdat de hele familie nakomt. Heel Europa vol met onderwerpende hoofddoeken. Draag je er geen dan ben je volgens hen een hoer.

 6. Svetlana

  30 zetels in de peilingen zijn 30 zetels te veel wat mij betreft. Enige troost is dat dit de peilingen zijn, dus laten we hopen dat mensen tot hun verstand zullen komen in het stemhokje.

  Positief vind ik dat de VVD en PvdA samen nog onder het zetelaantal komen dan dat ieder partij voor zich had in 2012. Ook goed dat het referendum gehaald is.

  Dat is dan wel weer mooi

  1. Noordermiede

   De enige kiezers met echt gezond verstand zijn de nieuwe PVV kiezers die de SP, PvdA, VVD, CDA met honderdduizenden hebben verlaten. De waaromvraag
   is helder net als het bier van wijlen mijn vriend Alfred Heineken.

 7. Simon Brouwenstein

  Versterkt door paniekerige en stemmingmakende berichten zijn op dit moment veel Nederlanders begrijpelijkerwijs bezorgd over het enorme vluchtelingenprobleem.
  Populisten leven van die onrust, dus scoort Wilders hoog in de peilingen.

  Over anderhalf jaar zijn er pas weer verkiezingen en dan moet de kiezer de vraag beantwoorden welke politici in staat zijn de problemen op te lossen.

  1. Terzo

   ‘ paniekerige en stemmingmakende berichten ‘

   Het staat er echt……

   1. Wachteres

    Terwijl dat helemaal niet nodig is…

    “The world according to Simon”.

    http://nieuws.tpo.nl/2015/09/17/wierd-duk-verkrachtingen-gedwongen-prostitutie-bendegeweld-in-duits-azc/

    En dit is maar één van de vele voorbeelden.

    In Parijs schijnt de hel ook al losgebroken te zijn.

  2. Anna

   Brouwenstein. De cultuur en islam ellende en enorme problemen van al de immigratie uit niet westerse landen heeft nog niet een regering kunnen oplossen. Het zal met deze groep moslimmannen waarvan niemand weet wat ze hebben uitgehaald in regio’s en eigen landen er niet beter op worden. Bovendien zal iedere moslimman met zeker 5 moeten worden vermenigvuldigd. Hele familie zullen volgen. Een asielzoeker kost 36.000 per jaar. Maar over de sociale en islam gevolgen wil niet één partij praten behalve de PVV.

   1. Simon Brouwenstein

    Dit bedoel ik met paniekerige en stemmingmakende berichten.

    1. Anna

     Brouwenstein, Heb je dan nooit maar dan ook nooit een argument en weerwoord.

   2. Wachteres

    Ach Anna, volgens Simon zijn die problemen er gewoon niet, of vallen ze wel mee.

    Moslims die in de opvangcentra en elders extreem geweld gebruiken en vrouwen verkrachten gaan dat echt niet doen als ze zich in de maatschappij begeven.

    Ze zouden niet durven, want dan gaat Sion hen streng toespreken.

    Mensen die je nooit en te nimmer in je eigen huis zou binnen laten, dat doet Simon ook echt niet, mogen wel de EU binnen komen.

    Daar is toch niets normaal meer aan?

    1. Anna

     Wachteres. Mensen zoals hij vertrekken als er een burgeroorlog van komt heel snel naar Argentinië en de VS. In de VS komen deze moslimmannen niet binnen. De Amerikanen laten hun veroorzaakte ellende en chaos over aan de Europeanen.

  3. zomaar

   Simon , zou de huidige regering het nog anderhalf jaar rekken ?, gezien de huidige peiling(en), is er maar bitter weinig draagkracht over voor deze regenten .

   in het dagelijks nieuws , is er spraken van onkunde der zittende elite, een voor een moeten zij hun faalbeleid verantwoorden ten overstaande van de tweede slaapkamer !.

   hier weer een voorbeeld van hun faalbeleid ,

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24542542/__Locatie_opvang_geheim__.html

   en heb je het gelezen Simon? ,onlangs toen het COA de hulp van de bisschoppen binnen onze samenleving afwees die kerken en internaten open wilde stellen voor deze moslim migranten beweerde jij mij dat deze locaties niet geschikt waren omdat er minder dan 500 mensen in opgevangen konden worden , en dit niets maar dan ook niets!!!, in verband zat met het islam geloof , nu accepteert het COA wel een roodbolwerk in de stad Dordrecht , waar plaats is voor maar!!! 100 mensen .

   en weer ben ik bij het punt aanbeland , waarin ik aantoon dat jij hier uit je nek zit te kletsen , telkens achterhalen de feiten jou verhalen en denkwijzen !!.

   nog een vraagje Simon?, beschik jij wel over een normaal verstand (cq denkwijze) of zit je hier elke dag maar wat te gallen.

   1. zomaar

    Simon en zolang onze rood linkse Internationale , met hun maakbare samenleving , (ik denk ineens aan de reclame van Hornbach , waar ook Internationaal een maakbare woning gebouwd word , moet je ook eens kijken hoe dit afloopt !!), deze gelukszoekers binnen wijken , steden, dorpen plaatsen , waar de inwoners op tegen zijn , kan de PVV niet meer stuk !!.

    en tja , ik zie jou denken om het laatste redmiddel van deze linkse kerk , te benaderen , de op vrijevoeten gestelde Volkert !!, kan toch vergeet niet Simon en al jou mede parochianen , dat dan pas echt de duivel los is .

    mede doordat er legio mensen de plaats van Wilders over kunnen nemen ! ,, weliswaar niet zo goede debater zijn zal als de heer Wilders, toch meer en meer stemmen zal vergaren onder de bevolking !, gevolg een burgeroorlog .

    kom ik bij het eind , ter vergelijking , en weer zal LINKS aan de vooravond staan van de daarop volgende vervolging(en) , en mogelijke genocide , van de minderheden .

   2. Simon Brouwenstein

    Ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat dit Kabinet niet de rit zou uitzitten. Er is ook geen noodzaak toe en electoraal zou het ook niet slim zijn.

    1. zomaar

     zover ik het volgen kan , doen zij alle , (met medewerking van D66, CU, GroenLinks en de SGP ), hun best om dit zootje ongeregeld op het pluche te houden .

     toch of dit nog anderhalf jaar lang lukken zal betwijfel ik .

    2. thaithai

     Ik beb het oneens mijnheer brouwenstein…..dit kabinet heeft alle draagvlak IN DE SAMENLEVING al geruime tijd verloren

  4. Wachteres

   Tot nu toe wordt er door de EU geen enkel probleem met betrekking tot de instroom opgelost.

   Integendeel: Merkel heeft rond gebazuind dat er wat de instroom van de vluchtelingen betreft geen bovengrens is.

   Dus; kom maar binnen: zware criminelen, gewelddadige gekken, het maakt niet uit.

   Of je nu wel of niet Syriër bent, je gooit toch gewoon je papieren weg, of koopt een Syrisch paspoort, iedereen is ‘hartelijk welkom’.

   De EU is KNETTERGEK! Het grootste gevaar dat we ooit in onze geschiedenis hebben meegemaakt..

   1. RuudLourens

    Inderdaad Wachteres,

    Ik vind het vreemd dat bijna elke ‘vluchteling’, zoals ze zichzelf noemen een telefoon met internet heeft???
    Als ik zou moeten vluchten dan is het laatste waar ik aan denk mijn telefoon maar deze mensen denken daar blijkbaar anders over.
    Wat moeten ze met dat ding, waarvoor is die zo belangrijk.
    Zeker omdat ze dan hun vrouw, kindvrouw, kunnen bellen, kom maar hierheen hoor!

    Onderweg gooien ze hun papieren weg en komen dan hier en worden dan geregistreerd, naam, nationaliteit, foto, vingerafdrukken ed.
    Wie zegt dat de persoon ook is wie die claimt te zijn en welke nationaliteit hij/zij heeft.
    Voor hetzelfde geld halen we blij IS leden binnen die vervolgens weer mensen gaan ronselen.

    Volgens mij zijn ook veel van deze zogenaamde vluchtelingen alleen om economische redenen gevlucht en zouden dus gelijk weer terug moeten.

    En wat betreft het grootste gevaar,
    De moslimwereld roept al heel lang dat ze Europa willen overnemen dus zijn ze zo lekker op weg.
    Als het zo doorgaat dan zitten we straks met zijn alle onder de sharia.

 8. Geah

  Die vluchtelingenstroom blijft wel aanhouden hoor….dus stijgt de PVV nog verder…en met alle misdaad die eruit voortvloeit kan de PVV niet meer stuk……Ik stem liever op de PVV dan op een andere partij die mijn stem misbruikt….

  Beste kiezers stem op de PVV ter bescherming van uw dochters…dat bent u aan hen verplicht….En vergeet niet…iedere PVV-stem is een verloren stem voor de elite-partijen…want zo kan er geen elite- coalitie gevormd worden….

 9. Ali Yas

  Om de verhoudingen te herstellen, zouden andere partijen dan de PVV snel een aantal standpunten moeten veranderen.

  Men zou bijvoorbeeld kunnen beginnen het Nederlandse belang boven het Europese te stellen en de democratische invloed op Europese processen zo groot mogelijk te maken. Ik begrijp niet waarom niet alle partijen er zo in staan, maar goed.

  Daarnaast mag ik van christelijke partijen (CDA, SGP, CU) verwachten dat zij beleid nastreven dat de ontwikkeling van militant anti-christelijke bewegingen stremt. Het afschaffen van misbruikgevoelige artikelen als 137c is een logische eerste stap.

  Van socialistische partijen, die het belang van de arbeider heten te behartigen, mogen we verwachten dat zij niet het grootkapitaal aan goedkope arbeid helpen maar juist de onderkant van de arbeidsmarkt zo veel mogelijk verheffen. Daarin past niet de massale import van analfabete en/of niet passend opgeleide buitenlanders. De SP heeft daar met het Polenmeldpunt al eens – terecht – aandacht voor gevraagd.

  Het verdunnen van de spoeling van de verzorgingsstaat zou de socialistische partijen eveneens een doorn in het oog moeten zijn, zodat zij eigenlijk zouden moeten streven naar het beëindigen van het verdrag van Schengen.

  Wat liberale partijen als de VVD te schaften hebben met de collectivistische neigingen van de EU is mij tenslotte een raadsel; het versterken van het werkelijk liberale gedachtengoed kan de Nederlandse burgers en (kleine) ondernemers weer de armslag geven die zij verdienen.

  Kortom, de kiezer hoeft niet meer met tegenzin op de PVV te stemmen als de andere partijen gingen doen wat ze zouden moeten doen.

  1. JanKorneeldeWit

   Tja Yas, heel mooi en neo-intellectueel allemaal, maar in de kern zinloos. De zittende regenten hebben grotendeels hun goedkope huid al jaren geleden aan de megalomane kliek in Brussel verkocht…..en daar doet geen enkel ‘maar goed’ of andere lekker 2014-15 stopwoordje aan af.

   De enige weg is uiteindelijke de weg van de weerstand tegen het brusselse monster.

   Ik zeg dan ook tegen eenieder die het horen wil ; stem PVV!!

   1. Ali Yas

    Ik realiseer me dat ik een achterhoedegevecht voer.

    Maar wat ik er vooral mee wil zeggen, is dat de huidige politieke malaise is te wijten aan het falen van zo ongeveer alle partijen behalve de PVV in het overeind houden van basisprincipes.

    Er is daardoor te weinig keus, en mensen kiezen dan toch maar voor die partij die vroeger stond voor iets dat ze aansprak. Zouden ze een rationele afweging maken, dan stemden veel meer dan 20% van de Nederlanders voor de PVV.

 10. Simon Brouwenstein

  Ik begrijp uw tegenIn, beste heer Yas.

  1. thaithai

   Werkelijk?

 11. Simon Brouwenstein

  tegenIn = tegenzin

  1. JanKorneeldeWit

   Maar bij S Brouwenmeuk is er tegenin nooit tegen zijn zin….als hij maar kan zuigen en trollen….goedgemutste linksmensch dat het is…ga geld inzamelen man, voor vluchtelingen cq pioniers, want dat zijn het namelijk, islamitische pioniers, drijfmoslims en dobbernegerts, allemaal lui die erop uit zijn om van jou en mijn rug te vreten en daar stank als dank voor achter te laten. En als je met ‘bull’ komt dat ik niet weet waar ik het over heb dan mag je je kop uit je reet trekken want ik weet het wel degelijk, heb jarenlang met al die ellendelingen te doen gehad en we van heel wat dichterbij dan jij !!!

 12. henk vintage

  Er is iets merkwaardigs aan deze peiling.
  De actuele thermometer van de Hond stond tot gisteren voor de PVV + 3 voor de SP – 3
  P.v.d.A gelijk aan vorige week en de VVD – 1

  1. poldi

   Ja @henk vintage ik had dezelfde indruk, lees mijn derde reactie maar.

   En dan voor Simon Moslimstein, minimaal 30 zetels, dat betekent dat één op de vijf Nederlanders een tokkie, laaggeletterd, xenofoob, racist en/of fascist moet zijn.
   Dat ziet er dan zeer slecht uit voor Nederland.
   Tijd voor emigreren Simon ?

   1. Simon Brouwenstein

    Nee hoor, beste poldi, ik ga er van uit dat, net zoals de vorige vier verkiezingen, het volk in het stemhokje weer bij zinnen komt.

    1. Anna

     Brouwenstein. Als het volk echt bij zinnen komt gaan ze allen inzien waar deze grote volksverhuizing van de islam allemaal toe zal gaan leiden.

    2. Wachteres

     Alleen diegenen die denken als Simon zijn volgens hem ‘bij zinnen’.

     De linkse arrogantie stijgt met de minuut.

 13. Ni28

  De gemiddelde kiezer heeft helaas een kort geheugen dat is al vaker gebleken. Daar kunnen politici met hun beloftes/leugens kort voor de verkiezingen weer goed van profiteren. Eigenlijk is nog veel erger dat er weinig te kiezen valt. Kijk nu naar de oppositie, die de huidige kabinet mogelijk maakt. Blaffende tandeloze honden. Ik kan mij niet voorstellen dat je daar iets goeds van kunt vormen. En de regering van leugenaars en bedriegers die wij nu hebben en die zorgt alleen om de kloof tussen de bevolkingsgroepen, nooit meer.

  1. Simon Brouwenstein

   De Nederlandse kiezer is bovenal gematigd. Nederlanders kunnen flink mopperen maar als puntje bij paaltje komt zijn ze wars van extremisme en stemmen ze op professionele, fatsoenlijke en gematigde bestuurders. Het zou wel heel vreemd moeten gaan als dat bij de volgende verkiezingen in een keer helemaal anders loopt.

   1. zomaar

    Simon , mooi verwoord kerel !, ” Nederlanders kunnen flink mopperen maar als puntje bij paaltje komt zijn ze wars van extremisme “.

    juist de Nederlander die wars van extremisme is , stemt op een partij , (cq vereniging) , die het extremisme binnen onze samenleving tegen wil gaan !.

    een schot voor opendoel Simon.

    1. Simon Brouwenstein

     Met het extremisme doel ik op partijen als de PVV, bete zomaar.

     1. Anna

      Brouwenstein. PVV stemmen wil zeggen dat je stemt tegen: intolerantie,tegen gebruik geweld, tegen gebruik moord, tegen gebruik onderdrukking, tegen gebruik onderwerping, tegen gebruik ontnemen vrijheden en vrijheid van meningsuiting, tegen gebruik vrouwenonderdrukking, tegen gebruik eerwraak, tegen gebruik doodsbedreiging, tegen het doden van andere moslims, Alavieten, Joden, christenen en andersdenkenden enz. Bij de islam allemaal toegestaan zie hun lesboek en vooral in het Arabisch.

     2. Wachteres

      En met zo’n antwoord gaat Simon de werkelijkheid weer uit de weg.

    2. Wachteres

     Simon geeft hierbij aan dat hij de islam niet extreem vindt.

   2. zomaar

    Simon zoals ook jij het moet weten , is juist de islam (moslims) , omwille van hun doctrine behept met extremisme , racisme , fascisme .

    en dus gelijk aan de opvattingen van het linkse socialisme , die helaas ook onder door jullie graag naar bovengehaalde rechtse partijen de meerderheid heeft .

    1. zomaar

     en dus Simon waarom , de in jou ogen extremisme aanvallen van de PVV , en niet deze van de moslim populatie , in onze samenleving(en) , of die van jou parochie links extremisme .

     of best voelen jullie (linkse denkers en aanhang), je verheven boven de anderen Nederlanders .

     zoals de moslim binnen onze samenleving zich verheven voelt , boven links, rechts , liberaal.
     afin boven de in hun ogen ongelovige westerse honden .

   3. poldi

    Ja Simon, de wens is de vader van de gedachte.
    Jammer voor jou dat de huidige ontwikkelingen en niet alleen op “vluchtelingen” gebied koren is voor de molen van Wilders.
    Binnenkort heeft Wilders een tweede molen nodig.
    Veel sterkte, ook voor alle overige anti-Wilders neuroten.

   4. Terzo

    Die gematigdheid is wel verdwenen nu ongedierte, hoofdzakelijk van islamitische huize, ook het platteland begint te bevolken.

    1. Wachteres

     En nu de linkse EU alle problemen nog steeds blijft ontkennen en er zelfs lak aan heeft.

     Het volk blijft niet slapen.

     1. zomaar

      Wachteres, het mooiste vindt ik nog het laatste reclame filmpje van Hornbach.

      waarin alle culturen gezamenlijk een huis proberen te bouwen , (vergelijkbaar met de (IS) Internationale Sociale droom , en hun maakbare samenleving), dat huis stort in !, en de droom van de IS en hun maakbare samenleving gaat nu ook scheuren vertonen , cq staat op instorten.

      en dit zal veel (burger) slachtoffers gaan kosten .

     2. Wachteres

    2. Pjotter

     Terzo,
     Om dicht bij het onderwerp te blijven, de groei van de PVV., heb je de juiste snaar geraakt.
     Nu de binnenkomers overal geplaatst gaan worden (behalve Wassenaar) worden de mensen ongerust, het is niet meer ver van mijn bed, dus stem PVV de enige partij met lef.

   5. emptyk

    ondanks de enorme winst in de pelingen van de pvv (knap hoor) denk ik dat wanneer het er echt om gaat (verkiezingen) de zetelwinst een stuk lager zal uitvallen. Ik zie overigens nog steeds dat nl verdeeld is tussen links en rechts, benieuwd of dat nog gaat schuiven. wat mij betreft zou de lijn meer mogen liggen tussen progressief en conservatief………waar blijft progressief rechts??

    1. Niek Verheyen

     ‘……waar blijft progressief rechts??’

     PVV, emptyk.

     1. emptyk

      @ niek verheyen
      pvv is niet progressief en niet rechts

     2. toetssteen

      @Emtyk
      Ehm wat is dan: lage belastingen, kleine overheid?

      Wat verstaat u eigenlijk over progressief? Naar mijn mening is dat vooruitstreven in de economische zin omdat dat de oplossing is voor veel sociale problemen in de samenleving.
      Lees: de vrije markt.

     3. emptyk

      @ toetsteen
      ehm ja, en een grotere/sterkere verzorgingsstaat….lekker rechts. maar eigelijk intresseert mij rechts/links niet zo.
      progressief zou bv kunnen zijn hoe we met (duurzame) energie omgaan of met de EU (omarmen kan ook) of met ethiek en handel. economie is niet alles, wel zeer belangrijk maar toch.
      helaas zijn dit soort onderwerpen gekaapt door “links” en (voor mij onverklaarbare reden) door “rechts” verbannen……jammer

     4. toetssteen

      @Emtyk
      Wat zegt u nu? Een grotere verzorgingsstaat is rechts??? Come on!

   6. Ni28

    De Nederlandse kiezer is gematigd in die zin dat hij bang is voor het onbekende. Ik verwacht bij de volgende verkiezingen niets anders. Het blijft bij het oude alleen neem ik het woord fatsoenlijk niet in mijn mond vooral als ik denk aan onze premier en de wijze waarop onze kabinet opereert waardoor groepen tegen elkaar opgezet worden.

 14. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2015/09/26/mensenrechtenactiviste-niet-welkom-op-britse-universiteit-want-te-kwetsend-voor-moslims/

  Mensenrechtenactiviste niet welkom op Britse universiteit want ‘te kwetsend voor moslims’.

  Policor studenten Warwick University schaffen vrijheid van meningsuiting af

  26-09-2015, 20:05 Tags: censuur, Maryam Namazie

  De Iraanse mensenrechtenactiviste Maryam Namazie is niet welkom op de Britse Warwick University om een lezing te komen houden. Studenten die zich hebben verenigd in een Student Union vinden dat Namazie te ‘kwetsende’ kritiek uit op de sharia en de islam. Dit meldt The Independent.

  De Student Union heeft een zogeheten ‘no platform’-beleid waardoor sprekers met ‘omstreden’ (lees: ‘verkeerde’) opvattingen een podium kan worden ontnomen.

  De Student Union zegt dat het ‘een zorgplicht heeft jegens moslimstudenten’. Volgens de voorzitter van de Student Union hebben ‘studenten het recht zich niet geïntimideerd of gekwetst te voelen’.

  Wij kennen deze ex-moslima en krijgen regelmatig haar berichten.

  Zij strijdt o.m. voor ‘one law for all’; alleen de Britse wet en niet de sharia.

  Niks mis mee dus.

  Het probleem is dat veel universiteiten in het Westen miljoenen uit het Midden-Oosten krijgen.

  En voor wat hoort wat, nietwaar?

  1. Anna

   Wachteres. Als de dood voor de gevolgen van de wetten van de islam: gebruik van geweld en moord.

   1. Simon Brouwenstein

    Dit leugenbericht leidt na veel gezoek terug naar Arutz Sheva. Het is weer zo’n typisch E.J. Bron hoaxje.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Arutz_Sheva

    1. Wachteres

     Ja hoor, Simon. Nu weten we het wel.

     Wou jij beweren dat het Midden-Oosten geen geld geeft aan universiteiten en geen geld geeft om hier moskeeën te vestigen?

     Je bent blijkbaar niet erg op de hoogte van het hedendaags gebeuren.

  2. poldi

   Als ik dit lees Wachteres dan krijg ik “schop-alle-islamieten-het-land-uit” neigingen.
   Kon ik mij maar onzichtbaar maken.
   Oh god, het was jammergenoeg een droom.

   1. Wachteres

    Nog erger zijn degenen die kruipen voor de islam, poldi, vanwege geld [en olie]

    Dat zie je zelfs op universiteiten. Niet alleen de EU en onze regering hebben daar last van.

    Ik plaats dit hier om te laten zien dat het hoog tijd wordt uit de EU te stappen.

    De verraders zitten overal.

   2. Simon Brouwenstein

    Eerst fokken we elkaar op met islamofobe leugenberichten en dan krijgen we “schop-alle-islamieten-het-land-uit” neigingen.

    Zo werkt massa-hysterie.

    1. thaithai

     Heeft u het artikel inde volkskrant gelzen mijn beste? Ook al een leugenbericht?

    2. Anna

     Brouwenstein. We hoeven ons niet “op te fokken”. Dat aanzetten doet de islam wel voor ons door van haar aanhangers te eisen “Dood Joden en alle ongelovigen waar gij ze kunt vinden” in de praktijk te laten brengen. We kunnen het iedere dag bewonderen. Ze schamen zich er niet voor.

  3. Simon Brouwenstein

   Namazie is een gevaarlijke extremiste. Het is heel begrijpelijk dat je niet op zo’n spreker zit te wachten.

   http://www.islamophobiawatch.co.uk/maryam-namazie-and-her-allies/

   1. Wachteres

    islamophobia watch, dan weten we genoeg.

    Namazie voert zelfs geen kruistocht tegen de islam, ze wil alleen geen islamitische wetgeving in GB.

    Maar ik begrijp wel dat zoiets voor jou een doodzonde is en levensgevaarlijk.

    Wij krijgen al jaren berichten van haar, dus vertel mij niet hoe zij denkt.

    Ze is destijds gevlucht uit Iran omdat ze als socialist tegen de ayatollahs was en atheïst was geworden.

    Een intelligent, zeer redelijk denkend mens.

    Jouw ongenuanceerd getoeter – Namazie is een gevaarlijke extremiste – slaat als een tang op een varken.

    Je weet weer eens nergens van en roeptoetert maar wat.

   2. thaithai

    Alweer zo’n leugenbericht…..

   3. toetssteen

    @B.

    Uhuh, heel gevaarlijk! Ze vecht voor vrouwenrechten!

    http://www.volkskrant.nl/binnenland/iraanse-islam-criticus-niet-welkom-op-britse-universiteit~a4150638/

    Ik weet niet wat er in de mensen is gevaren die vroeger de barricaden opgingen voor vrouwenrechten enzovoort en deze vrouwen nu laten zakken.

    1. Wachteres

     Oei /toets en dat in het lijfblad van @B

     Zou dat blad wel deugen?

     1. toetssteen

      @Wachteres
      Vandaar dat hij geen antwoord geeft.

 15. Anna

  VVD-PVV en CDA regering wil 25 procent van de kiezers.

  1. halo1

   Leuk Anna.. maar niet erg realistisch..de PVV zal het alleen moeten doen en door verbreding tot een (bijna) absolute meerderheid moeten komen : desnoods de naam veranderen, geen specifiek anti-islamisme meer, wel uit de EU, geen massa-immigratie, baas in eigen huis, …de nadelen op de koop toenemen.. Orban als voorbeeld..de buik vol van “”progressief””..links als algemene oorzaak van alle ellende: op de duur door de hele wereld “”kaalgevreten””…..alleen zo verandert er echt wat lijkt me.

   1. Anna

    halo 1. Hoe groter de PVV hoe sterker en groter de oppositie. Islam is intolerantie, onderdrukking, onderwerping, vrouwenhaat, gebruik geweld en moord tegen elkaar ( moslims), tegen alawieten, christenen, Joden en andersdenkenden. islam is gif voor de hele maatschappij.

 16. Wachteres

  Waarom zouden wij de islam als niet mogen noemen a;s een groot probleem?

  Omdat het denken van het volk door links is verleugend?

  Met fascist, racist, nazi en islamofoob?

 17. Simon Brouwenstein

  Op grond van deze peilinguitslag zie je dat er nauwelijks nog een regering te vormen is. Volgens mij zou het goed zijn als bij de volgende verkiezingen de kiezer gewezen wordt op het feit dat hij door op allemaal kleine partijtjes te stemmen hij dit land onbestuurbaar maakt.

  1. emptyk

   @SB
   misschien toch het verhogen van de kiesdrempel of een 1e en 2e ronde?
   ik snap dat dit democratisch gezien niet de meest ideale oplossing is maar het zou kunnen bijdragen aan het bestuurlijk houden/maken van dit land.

  2. Pieter G

   @SB

   Integendeel juist.
   Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest gezien de richting die de kiezer aangeeft.

   Het enige wat er nog aan mist is de haat (eigenlijk zelfhaat) tegen de partij die (helaas voor de tegenstanders) ruim de grootste partij gaat worden.
   Als de tendens door zet. En die kans is levensgroot gezien het krankzinnige beleid om een ons vijandige horde in onze samenleving te dumpen.

   Het is slechts een kwestie van tijd voordat de testosteron bommen af gaan en zelfs de grootste zelf haters op de PVV gaat stemmen.
   Kwestie van overleven.

 18. Gielah

  Máár 30 zetels voor Wilders in een tijd als deze?
  Dat is in feite zwaar teleurstellend.

  Dat zegt alleen maar dat er nog véél te veel ten onrechte geruste mensen in dit land verkeren.

  Die moeten zeker eerst héle erge dingen gaan meemaken, voordat ze wakker worden.
  Die denken misschien ( druk bezig met hun eigen kleine beslommerinkjes..) dat er nu alleen maar een hoop ZIELIGE mensen zich, door de nood gedreven, hierheen aan het begeven zijn… en deels ook al aangekomen zijn.

  Bij het woord ‘invasie’ fronsen die wellicht de keurige wenkbrauwen… móet dat nu zo hard?
  Bij de ‘uitdrukking: ‘dood van de vaderlandse cultuur op termijn’ worden ze óók vast ietwat ongemakkelijk.
  ‘Vervolging van christenen en Joden in het vooruitzicht’?…. foei… foei…. dat kan óók wel wat MINDER, hè…. en dat op zo’n zonnige zondagmiddag!

  En als er ooit weer verkiezingen komen?
  Zolang de EU dat nog nuttig acht en toestaat?

  Nu… dan stemmen ze op een nétte partij…. zoals ze altijd al hebben gedaan.
  En die rare meneer Wilders… met zijn paniekzaaierij… dáár moeten ze niets van hebben!
  Daar zijn ze zelf te…. te núchter… te gemátigd… te fatsóenlijk… en te sáái en te dóm en te weinig nadénkend voor.

  We zullen hen maar niet wijzer maken.
  De ellende zal hen snel genoeg inhalen.

  Maar intussen zijn 30 zetels voor de PVV in de peilingen dus eigenlijk slécht nieuws en verontrústend nieuws.

  1. Simon Brouwenstein

   En dan te bedenken, beste mevrouw Gielah, dat het aantal zetels bij verkiezingen altijd veel lager is.
   De PVV is politiek irrelevant en daar zult u mee moeten leven.

   1. Wachteres

    Oei /toets en dat in het lijfblad van @B

    Zou dat blad wel deugen?

 19. Simon Brouwenstein

  Volgens mij is het nuttig kiezers uit leggen dat een stem op partijen als PVV en SP een verloren stem is omdat dit soort partijen nooit de regering kunnen bereiken.

  1. Anna

   Brouwenstein. De partij PVV heeft bereikt dat u dag en nacht in de weer moet zijn om deze partij zwart te maken zonder ooit een feit, argument en weerwoord. Die hebt u niet vandaar uw gebrek.

  2. zomaar

   ach Simon , dat zit hem niet in de partijen , toch eerder in het democratische gehalte van de overige partijen , die bij voorkeur de PVV uitsluiten .

   en dat alles onder hun democratische noemer !!, die hen het recht geeft om de burger gun dictatoriale besluiten op te leggen .

   in het niets verschild deze democratie van de huidige partijen , met die van de islam , of het communisme !!.

   ben er maar trots op , dat jij hier pleit voor deze dictatuur .

  3. Geah

   Dat geeft niet…want het kan dan ook de PvdA en de VVD niet bereiken..

 20. Anna

  Kiezers gaan begrijpen dat, hoe meer islam hoe meer je poten onder je stoel zullen worden weggezaagd.

  1. halo1

   Laat u zich toch niet zo opfokken Anna..ik lees hier iedere keer hetzelfde ..stuk rood vlees van Brouwenstein.. hop.. jullie happen..denk liever mee om de PVV groot te maken i.p.v. dat gepingpong…

 21. van Urk

  Nederland gaat naar de bliksem dankzij onze grootste flapdrol premier ooit die met de windscheten van Merkel meewaait en die zelf een lege kant van zijn bed heeft waar een vluchteling naast kan gaan liggen. Nergens is geen geld voor maar wel voor een flutschilderij,een Koning die het extra geld niet eens nodig heeft omdat alles toch al voor hem betaalt wordt,landen waar we totaal niks mee hebben of voor opgevangen immigranten die nog lopen te klagen ook omdat zij trage internet hebben en meteen al intolerant gedragen in een christelijk land tegenover christenen. Nee Wilders heeft jarenlang groot gelijk gehad en zien de mensen die altijd daar naief over waren en opeens opgezadeld gaan worden met een opvanglocatie naast hun wijk dat gelukkig nu ook.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik zie dat ook bij meneer van Urk de kerkgang niet tot morele verheffing leidde.

   Mogelijk is kerkbezoek minder goed voor de ziel dan de dominees beloven.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    27 september 2015 at 14:35
    En nu argumenten?

 22. Gielah

  En het spul wordt ongerust!
  Kijk eens even langs dit topic: véértien reacties van enge Simon!

  Need I say more?

  Ga dóór… Simon… ga dóór!
  Niet dat wát u schrijft ergens lezenswaardig zou zijn…
  ( wat mijzelf betreft boeit absoluut NIETS van wat u schrijft mij meer….
  ik ken die leugens en die strategie namelijk al…),
  maar dat áántal reacties… en het feit dát u reageert…
  KIJK… dát is goed nieuws!

  1. Simon Brouwenstein

   Ik Ie dt de kerkgang mevrouw Gielah weer zeer te stade kwam.

   Luc. 11:28

   1. Simon Brouwenstein

    Ie dt = zie dat

    1. Wachteres

     Ik zie dat jouw computer hetzelfde probleem heeft als de mijne, Simon.

     Als ik mijn teksten niet zou controleren dan waren die abracadabra.

     1. Simon Brouwenstein

      Het is vooral mijn iPad, beste Wachteres, die gaat weleens zijn eigen gang en dan druk ik te snel op de verzendknop

     2. V.K.

      -Ipad

      ga naar instellingen(tandwieltje-algemeen-toetsebord-autocorrectie, en zet daar het schuifje naar links(uit).

   2. Gielah

    Hatsekidee… alweer een reactie.
    Gaat prima!

  2. Simon Brouwenstein

   “Need I say more?”

   Liever niet.

   1. Wachteres

    Vervelend toch Simon, die harde waarheid

 23. Seneca

  @SB
  In uw reactie van 11.50 uur schrijft u ‘dat de kiezer er op gewezen moet worden, dat door haar/zijn keuze te stemmen op een kleinere partij het land onbestuurbaar wordt’. Wat u suggereert is in feite een uitgesproken socialistisch denkbeeld. Ik weet dat u – in mijn optiek – extreem links bent (wanneer dit in uw opportunisme past) maar ik beschouw dit als een
  zeer gevaarlijk denkbeeld en het staat lijnrecht op de door links – met de mond beleden – genoemde idealen der democratie. Afgezien het hierboven gestelde, is dit eveneens een belediging van de NL kiezer!

  1. Simon Brouwenstein

   Ik moet van het socialisme niets hebben, beste heer Seneca, u fantaseert maar wat.

   1. zomaar

    dus toch maar liever het fascisme vanuit de islam ?, Simon.

    als ik jou reacties lees , door de maanden heen , denk ik niet dat jij rechts bent , nog rechts liberaal , of links democratisch .

    tja dan blijft er maar een weg over , extreem links of extreem islam .

    1. Simon Brouwenstein

     Nee, beste zomaar, van de islam moet ik ook niets hebben.

     1. zomaar

      wat wil je dan toch ?, Simon.

      is het dit wat je wil , bereiken?.

      Geen bovengrens aan de aantallen gelukszoekers !!.

      http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Samsom-geen-bovengrens-voor-aantal-migranten-2692953W/?masterpageid=158493

      en de gevolgen van deze mengeling der talen en culturen , kan je af en toe bekijken .

      tijdens de reclame van Hornbach .

      ook nu hebben wij ons huis weer op gebouwd , en onder invloed van de bestuurders van onze samenleving

      met hun uitgenodig van alle culturen , staat het nu weer op instorten .

     2. Gielah

      En van de waarheid moet hij óók al niets hebben.

      Niet dat dit voor iemand als een verrassing zal komen.

     3. Simon Brouwenstein

      Dit wordt gezegd door mevrouw Gielah, die ik hier de afgelopen tijd regelmatig op platte leugens moest betrappen.
      Pijnlijk.

     4. Simon Brouwenstein

      “wat wil je dan toch ?, Simon.
      is het dit wat je wil , bereiken?.
      Geen bovengrens aan de aantallen gelukszoekers !!.”

      beste zomaar, ik vind het heel lastig een bovengrens te bepalen omdat dit afhankelijk is van de nood van vluchtelingen en niet in de laatste plaats van het aantal vluchtelingen dat er in slaagt Europa te bereiken en waarvoor ik niet bepleit die standrechtelijk te executeren.

      Ik meen wel dat Europa forse maatregelen moet nemen om de instroom tot staan te brengen. Dat betekent het sterker bewaken van buitengrenzen, het stevig selecteren van vluchtelingen op de werkelijke vluchtelingenstatus en het investeren in opvang in de regio.
      Ik verklaarde dit hier al vaker maar mogelijk is u dat ontgaan.

 24. Wachteres

  http://www.tudelft.nl/actueel/universiteitsbladen/delft-integraal/vorige-edities/2011/2011-2/achtergrond/tragiek-van-de-arabische-wereld/

  ik lees net iets interessants. Onze ‘elite’ juicht over de grote aantallen hoog opgeleiden uit het Midden-Oosten die onze maatschappij komen versterken.

  “Hoe relaties zich ontwikkelen, hangt af van de samenwerking die wetenschappers zoeken. Zij gaan naar die plekken waar de maximale wetenschappelijke waarde te halen is.”

  En dat is dus meestal niet in het Midden-Oosten, noch in Noord-Afrika, waar universiteiten lang niet allemaal een behoorlijk niveau halen. Zo vertelt William Rossen, die als hoofd van de sectie petroleumwinning van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.

  El-Shinawy is van plan na zijn studie in Delft eerst in Europa te gaan werken. Pas als hij klaar is om te settelen, wil hij terug naar Egypte. Hij denkt dat het dan wel moet lukken om een baan te vinden, iets wat met een Egyptisch diploma vele malen moeilijker is.

  Daarmee raakt hij een probleem dat Bert Geers van Cicat omschrijft als ‘de tragiek van Arabische landen’ en wat net als in Tunesië ook in andere landen bron van woede is geworden: “Universitair geschoolden vinden er geen baan, omdat hun niveau doorgaans erg laag is.”

  Volgens Geers is het universitair niveau in de Arabische wereld vaak zeer laag. “Saoedi-Arabië heeft bijvoorbeeld veel hoogopgeleiden nodig, maar zal die niet uit Jemen kunnen halen. Want afgestudeerden uit dat land halen nog niet eens het niveau van onze eerstejaars. Ze spreken daarbij geen Engels en kunnen niet met een computer omgaan.”

  Geers weet waar hij over praat. Hij komt al zes jaar vijf tot acht keer per jaar in Jemen.

  Wij worden op alle mogelijke manieren door de EU voor de gek gehouden.

  1. Simon Brouwenstein

   Hier worden moslims voortdurend aangeduid als ratten, ongedierte en sprinkhanen en nu wordt er schande gesproken over het (vermeende) feit dat ze met bulldozers worden geruimd.

   Hier klopt iets niet.

   1. Niek Verheyen

    Klopt precies Simon, de eerste van je twee aannames is niet juist en dan volgt daar vanzelf uit dat je hele stelling gewoon niet klopt. Nogal wiedes.

  2. Mar

   @Wachteres

   “Niet gevonden

   Helaas, maar de door u opgevraagde pagina kon niet worden gevonden. Misschien kan zoeken helpen.”

   ??????

 25. Beukman

  @Wachteres
  Wat een weerzinwekkende reacties op die site van Bron.
  Ik kan me wel voorstellen dat het bij die temperaturen in Mekka verstandig is om de slachtoffers op te stapelen in de grijper van een bulldozer, die ze vervolgens afvoert. Dat is heel iets anders dan Bron’s kwaadaardige “ruimen”.

  1. Simon Brouwenstein

   Moslimhaters hebben leugens nodig om moslims als minderwaardige mensensoort te kunnen neerzetten. Dat geldt standaard voor de vieze haatsite van E.J. Bron die mevrouw Wachteres hier voor waarheid probeert te slijten, maar ook voor vieze sites als Xandernieuws en The Gates of Vienna.

   Het is opmerkelijk dat het diskwalificeren van moslims niet zonder platte leugens kan. We kennen daarvoor een pendant in de geschiedenis: ook de nazi’s moesten veel leugens verzinnen om de Joden als minderwaardige mensen te kunnen wegzetten.
   Het kwalijke van deze leugenachtige hetzes is het doel wat er impliciet mee wordt beoogd, het aanvaardbaar maken van vervolging en discriminatie. Ook daarin zijn de nazi’s een afschrikwekkend voorbeeld.

   1. Beukman

    @Simon
    Het is een heleboel bruin tuig bij elkaar. Ik weet onderhand niet meer hoe ik het netter kan zeggen. Zolang ze met hun dikke penzen in hun leunstoel blijven zitten is er niet veel aan de hand. Ik ben er echter niet zeker van dat dit zo blijft.

    De Opstand der Horden, opnieuw actueel en hier te downloaden:
    http://www.mennoterbraak.nl/paginas/index.php?page=bibliotheek_m

    1. Terzo

     Begin je al angst te krijgen Beukman, goed zo, dat is precies de bedoeling.

     1. Beukman

      @Terzo
      Nou ja. Met een beetje mazzel bungelen jullie binnen afzienbare tijd aan lantarenpalen.

    2. Simon Brouwenstein

     Ja, Menno ter Braak is helaas weer zeer actueel, Beukman. Naast de opstand der horden is ook ‘Het nationaal-socialisme als rancuneleer’ dringend aan een herdruk toe: die analyse is rechtstreeks toepasbaar op de PVV en het zooitje ongeregeld wat daar achteraan marcheert.

     De vergelijkbare morele en politieke verloedering is op dit blog naadloos te volgen.

     1. Niek Verheyen

      Jij en je vriendje Beukman kunnen zich diep beginnen te schamen Brouwenstein. Wat jullie durven te beweren over de personen waar jullie het over hebben is precies wat jullie zelf zijn.

      ‘Met een beetje mazzel bungelen jullie binnen afzienbare tijd aan lantarenpalen’ bevestigt dit volledig. Smerige Goebeliaanse propaganda waar links zo goed in is.

     2. Beukman

      @Niek:
      “‘Met een beetje mazzel bungelen jullie binnen afzienbare tijd aan lantarenpalen’ bevestigt dit volledig. Smerige Goebeliaanse propaganda waar links zo goed in is.”

      Dit is een zeer recent citaat van een ander forumlid, waarbij ik “sociaaldemocraten” heb vervangen door “jullie”.
      Persoonlijk ben ik niet zo voor het opvangen van mensen. Het is echter voer voor psychologen dat de oorspronkelijke uitspraak op geen enkele weerstand stuitte. Kennelijk vindt men het wel ok om sociaaldemocraten op te hangen.

     3. Beukman

      “opvangen”, lees “ophangen”.

   2. Gielah

    Hij liegt er weer lekker op los…. de enige DDS-er die gelukkig niemand van ons serieus neemt.
    Ga lekker door… zeurpiet!

    Ja…het blijft koddig… een super-leugenaar die zich bekreunt over de waarheid, die wél eerlijke mensen doorgeven… en die ijverig en schril blijft roepen dat juist dát leugens zijn!

    We geloven u niet, Simon!
    Eigen schuld!
    U hebt uzelf hier allang onmógelijk gemaakt, dus alles wat u nu nog uitkraamt LANDT niet meer.

    Was dan wat minder frequent aan het liegen gegaan, toen u hier indertijd aantrad.
    Nu zit u DUS opgescheept met de óógst van dat wangedrag.
    Oorzaak en gevolg!
    Niks meer aan te doen.

    Verkassen is uw beste optie.

    1. Simon Brouwenstein

     “U hebt uzelf hier allang onmógelijk gemaakt, dus alles wat u nu nog uitkraamt LANDT niet meer.”

     Dat blijkt niet uit uw reacties, beste mevrouw Gielah, op elke bijdrage van mij krijg ik van u namelijk een gekruide reactie. Weliswaar slaagt u nimmer in een inhoudelijke reactie maar u geeft er wel altijd blijk van mijn bijdragen nauwgezet te lezen. Die warme belangstelling houdt me hier gaande en stimuleert me mensen als u bij te lichten.

   3. Anna

    Brouwenstein. U krijgt hier alle kans om alle onwaarheden ( volgens u) te ontkrachten. Maar u hebt steeds de Tweede Wereldoorlog, Joden en Holocaust nodig om tot niets te komen.

   4. Pieter G

    Moslims zijn geen mensensoort.

    Verder schreeuwt u een beetje onzin bij elkaar om uw gelijk te halen.
    U stemt gewoon zelf PVV omdat u ook niets met de islam te maken wilt hebben als het te dicht nadert.

    De rest is bla bla.
    Een beetje geschreeuw om wat olie op het vuur te gooien.
    Doelloos tijdsbedrijf zonder inhoud.

    1. Pieter G

     Mijn reactie was voor @SB
     Met de waan moslims zijn een mensensoort.

  1. Simon Brouwenstein

   Dit is een voorbeeld van de islamofobe leugenfabriek. De link van Geah verwijst naar een obscuur moslimhaatblog dat op zijn beurt weer verwijst naar het ‘Gatestone Institute’, een vieze moslimhaatsite (met obsure financieringsbronnen) die artikelen plaatst die op geen enkele wijze kunnen worden geverifieerd omdat ze naar geen bron verwijzen. We moeten maar vertrouwen dat de chique naam van deze site voldoende is voor de waarheid.
   Dat is niet het geval; het is smerige doorgestoken kaart.

   http://www.thenation.com/article/sugar-mama-anti-muslim-hate/

   1. poldi

    En Simon, wanneer ga je in een djellaba voorzien van een halal-kop naar Mekka om stenen tegen een muur te gooien om de duivel te verdrijven ?

    1. Simon Brouwenstein

     Dit niveau dus, q.e.d.

     1. Niek Verheyen

      Net zoals jullie niveau ‘aan palen bungelen’ dus, Brouwenstein.

 26. Gielah

  Er ZIJN wat obscure blogs…. hè?
  Wát mensen ook aandragen… het is in trollen-ogen altijd obscuur en vies en kwalijk.

  Maar onthoud nu: we gelóven u niet !!
  Uw medestandertjes trouwens ook niet.
  Ruis op de achtergrond….
  daar is uw onwaarachtige gekakel nog het best mee te karakteriseren, ook al zet u hónderd reacties per topic neer.

  Maar laat me u niet tegenhouden, hoor!
  Verveling is ook maar niks, tenslotte.

  1. Beukman

   @ Gielah
   Obscure blogs zijn obscure bogs. De link van Simon is duidelijk genoeg, dunkt ons. We zijn niet gek, weet u.
   We zullen zien hoe u piept na de komende nacht.

   1. Gielah

    Komende nacht.
    Wat is er komende nacht?

    1. Simon Brouwenstein

     Dan gaat van Godswege de bloedmaan op ons hoofd vallen teneinde de Wederkomst van Christus mogelijk te maken.

     1. Simon Brouwenstein

      Het verbaast me overigens dat de wedergeboren christen Gielah hierover nog niet de informatie van het hier door sommigen als waarheidsgetrouw aangemerkte Xandernieuws tot zich nam.

      http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2015/04/Derde-bloedmaan-vandaag-valt-samen-met-voor-Isral-gevaarlijke-deal-met-Iran

     2. Simon Brouwenstein

      Zie ook: http://www.jezus-is-heer.be/De%204%20bloedmanen.htm

      Maranatha, mevrouw Gielah doet vannacht geen oog meer dicht!

     3. Gielah

      En zou een christen dan báng moeten zijn van de komst van de Heer, waar dit artikel van 4 april j.l. naar verwijst?
      Grote genade…. dat is geen dreigemént…. dat zou juist het beste nieuws óóit zijn…!

      Ik werd even op het verkeerde been gezet doordat de niet-christen Beukman een en ander nogal dreigend liet klinken.
      Geen idee waar de goede man op doelde!
      Kon ik bevroeden dat deze buitenstaander zich nu ook al met profetieën en apocalyptische tékenen onledig hield?
      Lijkt me in zijn geval een absolute ver-van-mijn-bed-show.

      Uiteraard al van die bloedmanen af… zoals bijna iedere Jood en christen.
      Ik schreef daar eerder vandaag al iets over aan @Nicky… die wél van de hoed en de rand weet, hoewel er natuurlijk weer een stel dombo’s ( onder wie uiteraard Simon… kán niet missen…) dappere pogingen deed om ook daar weer met allerlei idiote opmerkingen op te reageren.
      Dat voorkom je nu eenmaal niet op een site waarop rijp en groen door elkaar krioelt…. dus ene oor in en andere oor uit.

      Kijk: al wat de ineenstorting van deze onrecht-wereld inhoudt… is GOED nieuws.
      Maar… beste kijkbuiskindertjes… zo’n bloedmaan betekent dus NIET automatisch dat er in zo’n zelfde nácht al iets gebeurt, hoor!
      Die kondigt eerder een periode van grote veránderingen of ómwentelingen aan.

      Dat de eindtijd, waar dit betrekking op kan hebben, voor bepaalde mensen géén feest zal zijn… dat zal voor niemand een echte verrassing zijn.
      Maar voor anderen is die tijd dus een naderbij komen van de verlossing-voor-altijd… dus reden voor de grootst mogelijke blijdschap.

     4. Beukman

      @Simon
      Na het puike staaltje journalistiek op Xandernieuws gelezen te hebben ben ik om: ik zet mijn wekker op 4.44, om getuige te zijn van de Totale Eclips. En ik vind het een héél fijne gedachte, dat niet zo ver van mij vandaan mevrouw Gielah door haar zolderraampje zit mee te kijken. Dat schept een band.

     5. Simon Brouwenstein

      Onder christelijke kwezelaars zijn zons- en maansverduisteringen vaak verbonden met de apocalyps vanwege een duistere tekst in het Bijbelboek Openbaringen waarin wordt beschreven dat de zo’n zwart wordt als een haren zak. Waarom mevrouw Gielah zich daarop verheugt lijkt me voer voor psychologen.

     6. Niek Verheyen

      Wat een stelletje onnozele halzen zijn jullie toch, Brouwenstein!

     7. Beukman

      @Simon
      Ik hou het op maanziekte.

     8. Beukman

      Gielah merkt op:
      “Ik werd even op het verkeerde been gezet doordat de niet-christen Beukman een en ander nogal dreigend liet klinken.”

      Wat is een niet-christen?
      Ik ben ondergedompeld in het christendom. Slechts mijn hiel stak er bovenuit. Een gekookte aardappel raakt nooit meer ongekookt, dat is hoe ik er tegenaan kijk. Zonder wrok overigens.

   2. toetssteen

    @Beukman
    Is dit een dreigement? If so, wil de redactie dan zo vriendelijk zijn stappen te ondernemen.

    1. Gielah

     Lijkt me niet @Toetssteen, zie wat ik schreef om 17.47 uur.
     Zulke wonderlijke conclusies en daar weer uit voortkomende opmerkingen kun je verwachten, als mensen geen idee hebben waar een en ander over gaat.

     Ik ga die bloedmaan vannacht wél proberen te fotograferen!

     1. toetssteen

      @Gielah
      Voor wat ik weet is het in Nederland zwaar bewolkt vannacht.
      Het boeit me trouwens niet, mensen doen 365 dagen per jaar gekke dingen, de maan er de schuld van geven past meer bij voodoo priesters. Waar ik u niet onder reken, laat dat helder zijn.

    2. Beukman

     @steen
     Was een testje, toets. Een citaat van een paar dagen geleden van een forumlid waaraan ik slechts een woord heb veranderd: “sociaal-democraten” in “jullie”.
     Hoeveel mensen denk je dat er toen over hebben geklaagd?

     1. toetssteen

      @Beukman
      Ik maak regelmatig bezwaar en ja, soms negeer ik het omdat ik me liever met het onderwerp bezig wens te houden.

      Alzo het gaat dus over de peiling van De Hond. Opvallend is de redelijke stabiliteit op de rechterzijde, het midden en de linkerzijde. Er vlooit wat over, maar dat is het eigenlijk wel. Althans volgens de peilingen.

      Maar gekeken naar bijvoorbeeld stand.nl, dan zie je een ander beeld qua opvattingen. Dat is erg apart.
      Vandaar dat ik een voorstander ben en blijf van referenda gelijk in Zwitserland. En denk erom, de PVV kent heel wat voters onder de allochtone bevolking in de grote steden. Best logisch, zij hebben zich wel aangepast en genieten van het vrije klimaat in deze samenleving. Chinezen, Iraniërs, Indiërs, het maakt niet uit!
      Geef hun stem meer geluid in plaats van dat eeuwige gejammer van ze zijn zo zielig! Met dat verneder je mensen Beukmans, ze zijn niet zielig! Ze moeten hun eigen weg naar de top bevechten, hen een kontje geven, werk niet.

     2. Beukman

      @steen
      Met dat laatste ben ik het uiteraard geheel eens. Mensen labelen (zoals dat heet) is het recept voor het kweken van een fixed mindset (zoals dat heet). Geen gepamper dus, want dat dooft de strijdlust.

 27. JanvanEechoud

  Allereerst ook de beste wensen voor het resterende weekend aan Wachteres.
  Ten tweede hevel ik mijn antwoord op ene Simon even naar dit latere verwante item omdat ik me gek zoek naar een actuele discussie. Één van de redenen waarom ik hier steeds minder kom: krijg géén bericht van reacties!

  Daardoor ga ik ook hierna NIET in op een verdere discussie .

  Het ging over de ‘vele’ verachtelijke zaken van G.W. en de PVV.
  Wanneer je zo arrogant bent níet te willen luisteren naar de boeken van de islam…., maar wel naar dhimmi’s in onze regering / ‘intellectuelen’ en wél naar de islam”geleerden”, die volgens jou goed kunnen aantonen dat “er níet staat wat er staat”…., dan is het onbegrijpelijk dat men jou hier zo serieus neemt.

  Is dan ook duidelijk dat als jij hebt besloten Pedofilie / kanibalisme / facisme, moord en doodslag te willen verdedigen, je dit zult doen met dezelfde pseudo-intellectuele achterlijkheid die je nu gebruikt om de verachtelijke islam te verdedigen.
  Hence…., je zult nooit de islam uit onze maatschappij willen verwijderen!
  Klaar, geen discussie verder hierover met mij.

  De rest zal je ongetwijfeld nog steeds al redelijk beschouwen.
  Mvg Jan van Eechoud

  1. Simon Brouwenstein

   Tot wie richt u zich, beste heer van Eechoud?

   1. JanvanEechoud

    “mijn antwoord op ene Simon”.
    Blijf eens van die fles af, Simon!

    1. Simon Brouwenstein

     In dat geval, beste Jan, acht ik me niet aangesproken. Ik heb namelijk niet besloten pedofilie / kanibalisme / facisme, moord en doodslag te willen verdedigen. Al deze aberraties wijs ik met klem af.

     1. toetssteen

      kannibalisme. fascisme.
      Kan zien dat u de spellingscontrole hebt uitgeschakeld.

 28. Terzo

  @ Beukman

  Make my day………

  Jullie zijn nogal helden, mhoewhahaha…

  1. Beukman

   @Terzo
   Graag gedaan, Terzo.

 29. Terzo

  Het illustere duo B & B, Brouwenstein en Beukman, de moraal van Nederland.

  Brullend en krijsend wanneer mensen het er niet zo mee eens zijn dat je land, wat zeg ik, een heel werelddeel wordt gekoloniseerd door grazende sprinkhanen met een overwegend islamitische achtergrond.

  Als het niet zo tragisch was voor je kinderen en kleinkinderen zou je erom kunnen lachen…

  1. Simon Brouwenstein

   “grazende sprinkhanen met een overwegend islamitische achtergrond.”

   Tragisch.

   1. Terzo

    Jij had het idee dat zij hier iets kwamen brengen?

 30. Gielah

  Wat er in de krochten van zieke geesten omgaat, beste @Terzo… valt voor een normaal mens niet te doorgronden.
  Dat moet je eigenlijk ook niet willen, want zó boeiend is het kwaad nu ook weer niet.

  NEE er tegen zeggen moet maar volstaan.

 31. Niek Verheyen

  @ Simon Brouwenstein 27 september 2015 at 12:19

  Kippenhoktheorie Brouwenstein! Kippenhoktheorie.

  Nu kunnen 135 kippen het kippenhok met 150 kippen nog enigszins runnen. Alhoewel de laatste tijd met veel bloed, zweet en tranen.
  Die 12 andere kippen daar valt nog wel mee te verkeren.

  Maar dat wordt al heel anders als 120 kippen het te stellen krijgen met 30 anders -en realistischer denkende kippen!

  Wat denk je als straks 110 zeer diverse kippen het moeten zien te stellen met 40 van dit soort (homogene) kippen?

  Of 100 met 50? Nu zijn er al levensgrote problemen om er met zijn 135’en uit te komen. Met 100 gaat dit absoluut niet meer lukken! Er zal nog nauwelijks speel -en ademruimte zijn om tot samenwerking te komen.

  Dat is dan mede het uiteindelijke resultaat van het belachelijke cordon sanitaire dat ten koste van alles gehandhaafd moet worden.

  We zullen zien waar dit nog naar toe gaat 😉

  1. Simon Brouwenstein

   Uw kennis van de pluimveeteelt lijkt me evident, beste heer Verheyen, maar tot welk inzicht ons u betoog terzake de vluchtelingenproblematiek moet voeren blijft duister. Wel weet u goed aan te sluiten bij de weinig verheffende gewoonte op dit blog vluchtelingen met dieren, ratten, apen, sprinkhanen dan wel ongedierte, te vergelijken.
   Ik vrees dat u geneigd bent volgens een overeenkomstig paradigma dit probleem aan te vliegen.

   1. Terzo

    Moest je lang zoeken Wim in je handboek ‘sociologie’ om dit lulverhaal te produceren?

   2. toetssteen

    @B.
    Vals interpreteren is ook een kunst. In het door Niek aangehaalde voorbeeld, zijn alle mensen kippen. U en ik dus ook.
    En wat doen die kippen als ze te dicht op elkaar komen te zitten, ze gaan elkaar pikken, wederzijds. Zo werkt het bij kippen, zo werkt het bij mensen.

    1. Simon Brouwenstein

     In de bio-industrie hebben ze dt probleem bekwaam opgelost door de kippen de snavels af te branden. Mogelijk, is dit, beste heer Toetsteen, metaforisch gesproken, ook de oplossing voor de problemen van de toegenomen bevolkingsdichtheid die we tengevolge van de vluchtelingeninstroom moeten vrezen.

     1. Ali Yas

      Moeten we hieruit verstaan dat Nederlanders moeten worden ontwapend of dat hen het zwijgen moet worden opgelegd?

     2. Simon Brouwenstein

      Het advies is mogelijk, beste heer Yas, dat we niet al te agressief moeten pikken tegen vluchtelingen maar ze tolerant en barmhartig moeten bejegenen.

     3. M. Brandenburg

      Het is geweldig hoe het totalitaire gedachtegoed van Simon telkens onbedoeld weer uit zijn toetsenbord stroomt.

     4. Simon Brouwenstein

      Meneer Brandenburg komt hier met een gestrekt been binnenstruikelen.
      Pittig hoor.

     5. M. Brandenburg

      Gestrekt been, omdat ik uw woorden op waarde inschat, kom kom u zakt wel heel erg diep in uw zoek tocht naar woorden.

      “Mogelijk, is dit, beste heer Toetsteen, metaforisch gesproken, ook de oplossing voor de problemen van de toegenomen bevolkingsdichtheid die we tengevolge van de vluchtelingeninstroom moeten vrezen.”

      Dit zijn uw woorden naar ik aanneem, lijkt mij vrij duidelijk, en tevens de gemiddelde oplossing die mensen met een linkse inslag voor ogen hebben met anders denkende!

     6. toetssteen

      @B.
      Bingo.

      Wat Ali Yas zegt B. . Ongelooflijk, u bent een aanhanger van het totalitarisme waar Stalin en Mao zich de vingers bij af zouden likken.

     7. Niek Verheyen

      Je fascistische neigingen komen weer boven drijven, Brouwenstein. Wel vaak vanavond.

     8. toetssteen

      @Brandenburg
      Ik bedoel niet u met B. , ik duid daar ene Brouwenstein mee. Sorry voor het misverstand.

 32. Gielah

  Overigens…. goed nieuws van Geen Stijl!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/yes_we_could.html

 33. M. Brandenburg

  Heeft niet alles met dit topic te maken, maar ik wilde Simon deonderbuikvandeEUtrol even geruststellen!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/yes_we_could.html

  Waarschijnlijk zijn er zelfs na dubbel tekenen wel voldoen de handtekeningen.

  Politici van de gevestigde orde zitten met hun handen in het haar, de media kan zich opmaken om hun ware gezicht te laten zien na het initiatief voor zes weken te hebben genegeerd.

  Schijnt dat het volgende initiatief op de rol staat! Ik kan bijna niet wachten. Hoe sneller trollen als Simon zonder werk zitten en aan de paal genageld worden hoe beter.

  1. Beukman

   @Brandenburg
   En, Brandenburg, gaat de wettelijk noodzakelijke opkomst van 30 procent worden gehaald voor het nakende referendum? Zo niet, dan is alle moeite voor niks geweest. Behalve dan dat dit een opsteker voor de EU zal zijn.

   1. Simon Brouwenstein

    En we hebben voor dit zinloze circus de belastingbetaler 10 miljoen euro uit de zak geklopt.

    1. Beukman

     @Simon
     Hoeveel vluchtelingen hadden we daar wel niet voor kunnen opvangen?

  2. Simon Brouwenstein

   Het referendum gaat nergens over, beste heer Brandenburg. Niemand ligt wakker van het wel of niet ratificeren van dat associatieverdrag.
   Ik verheug me wel op de Babylonische spraakverwarring die rond dit nepreferendum zal ontstaan. Ik stel voor dat iedereen voor zichzelf de referendumvraag mag formuleren en die ook voor zichzelf mag beantwoorden.
   Zo deden we dat met het vorige referendum ook waar iedereen mocht de uitslag naar eigen smaak interpreteren.

   1. Simon Brouwenstein

    Over de onzin en de leugenachtigheid van dit referendum:

    http://www.volkskrant.nl/binnenland/stemmen-maar-waarom-precies~a4150961/

    1. M. Brandenburg

     Welke onzin en leugenachtigheid bedoelt u, het zou u sieren om deze door u genoemde zaken eerst aan te duiden en vervolgens te onderbouwen.

     Ik begrijp dat u voelt dat uw baantje als EU trol op de tocht staat, immers ook al komt het referendum te laat om iets af te dwingen, duidelijk zal worden of de politiek inderdaad de bevolking representeert. Men mag dan elke vier jaar een stem uitbrengen dit houdt echter niet in dat er een vrijbrief wordt gegeven. Men soms tijdens verkiezingen een paar niets toedoende punten op om vervolgens via de EU deze zogenaamd niet te kunnen uitvoeren.

     Ook al is het te laat, het zal links of rechtsom, de gedachte van het volk laten zien. Iets dat politiek gezien op die schaal niet genegeerd kan worden. Sterker nog indien de opkomst een succes is, zat dit de opstap zijn naar veel meer referenda en het negeren van deze referenda zal direct leiden tot politieke zelfmoord.

     Want immers wie zegt dat na verkiezingen de democratie ophoudt? Juist het ontbreken van referenda is een direct teken van een gebrek aan democratie.

     U als rasechte communist weet dit als geen ander, niets is gevaarlijker voor een overheersende overheid dan een volk dat zelf begint te denken. Enkel zij die het verleden (bewust) negeren zullen hier verrast worden, dan wel kwade bedoelingen hebben!

     1. Simon Brouwenstein

      “Ik begrijp dat u voelt dat uw baantje als EU trol op de tocht staat”

      Ik heb geen baantje bij de EU en een communist ben ik ook niet.

      Probeer eens rustig een inhoudelijk punt te maken. Dit debiele gekijf schiet niet op en ik reageer er ook niet op.

   2. toetssteen

    @>
    Oh dus u heeft gisteren doodleuk over de argumentatie inzake het associatie verdrag gelezen en meent nu nogmaals het de prak op te kunnen warmen? Voor hoe raar houdt u anderen eigenlijk?

    1. Simon Brouwenstein

     Op welke argumentatie doelt u, beste heer Toetssteen?

     1. toetssteen

      @B.
      Geen idee man, snurk lekker verder. Uitleg bij u heeft toch geen enkele zin, u leest eroverheen en als u op dat gedrag aan wordt gesproken bazelt u over drank of wat dies meer zij.
      Maar voel u vrij, het moet heerlijk zijn u zo te wentelen in het wegkijken van de realiteit. De andere partij is dronken, heeft geen verstand en is laag opgeleid en vul maar in.
      Het meest hilarische punt in een aantal discussie (jaja, toen u nog Fulco/Laarmans heette) was toen ik zeven uur voor op u in de tijd lag. Best wel dommetjes om iemand aan te vallen die net aan zijn bakje koffie zit.
      Ach domheid is globaal hè.

 34. Gielah

  U klinkt als een verstandig mens, M. Brandenburg!

  Overigens heeft het RTL4 journaal dit uitgebreid gebracht… mét Jan Roos in feeststemming.
  Eens even kijken of NPO dat zo meteen ook gaat doen.

 35. Terzo

  Volgens de trol Brouwenstein moeten we ons tolerant en barmhartig door dat ongedierte onder de voet laten lopen…..

 36. Gielah

  Ja… als men echt wil weten hóe tolerant en barmhartig genoemde trol werkelijk is, moet men even een kleine 10.000 reacties uit de laatste maanden van hem in de richting van niét-linkse DDS-deelnemers doorlezen.
  In-druk-wek-kend!

  1. Simon Brouwenstein

   Waarbij het goed is ook de evenzovele reacties op mijn bijdragen van mevrouw Gielah te lezen: die waren agressief, kleingeestig, rancuneus en niet-inhoudelijk. Ze noemt zichzelf een christen.

   1. M. Brandenburg

    Beste Simon Griezelstein spreekt hier als ervaringsdeskundige cryptisch uit dat wie de bal kaats hem terug kan verwachten.

    Schijnbaar zijn de tijden waar links zijn gang kon gaan zonder tegen woord voorbij, en wordt zij met haar eigen middelen meer en meer bestreden.

    Voor totalitaire figuren als Simon is dat slikken.

    1. toetssteen

     @Brandenburg
     Dan begrijpen ze het niet. Slikken? No way.

     http://www.freebritainnow.org/0/fabiansociety.htm

     Dit is het ultieme doel van de machthebbers. Wellicht schrikken ook een aantal socialisten hiervan, maar eigenlijk denk ik dat het gros dit toe zal juichen dit ultieme Stalinisme.

     Mwah, we kunnen het altijd nog extreem rechts noemen……

   2. Gielah

    Ja… en daarom… omdat ik een christen ben…. heb ik de plicht de moreel-achterblijvenden óp te voeden… en u hebt dat harder nodig dan wie dan ook!
    U beseft niet eens de genade die ik u bewijs, door u aan te pakken en u uit die zelfgenoegzame comfortzone van u te halen.

    U wilt toch niet als een vileine rotleugenaar en een het eigen vaderland verradend onderkruipsel met hoogmoedswaanzin de eeuwigheid in?

    1. Simon Brouwenstein

     Beste mevrouw Gielah, heeft u, gelet op het feit dat u in mijn richting alleen agressief scheldend en nooit inhoudelijk reageert, wel eens overwogen eenvoudig niet te reageren? U haalt er alleen uzelf mee omlaag en draagt niets inhoudelijks bij. Kunt u me niet beter negeren? Als u dat doet zal ik ook niet meer op u reageren. Is dat geen redelijk voorstel?

     1. Gielah

      Nee.
      Ik neem van u geen enkel advies aan.
      Zonder tegenspel BLIJFT dat liegen van u doorgaan.
      Ik doe dit voor DDS.
      Gáát u eindelijk naar een andere site.. (een waar ik geen lid van ben… )dan zal ik u daarheen niet volgen om u ook dáár alle hoeken van de site te laten zien.
      Die belofte kan ik u wel doen.

     2. Simon Brouwenstein

      Ik vreesde dit antwoord, mevrouw Gielah, u bent gehecht geraakt aan uw trolgedrag en niet meer voor rede vatbaar.
      We zullen spelbedervers zoals u hier moeten verdragen. Ik zal proberen niet meer op u te reageren.

 37. M. Brandenburg

  PS speciaal voor de trollen onder ons onder aanvoering van onze zeer gewaardeerde Simon, een link naar de door hem zo geprezen bron van de Volkskrant, een bron die volgens Simon wel betrouwbaar is.

  http://bit.ly/1GaIBaO

  Eu-trol Simon kom er maar in.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik kan de link niet plaatsen, beste heer Brandenburg, laat staan dat ik doorgrond welk punt u er inhoudelijk mee wilt maken.

   De inhoudelijke discussie lijkt u niet mee te vallen, of zie ik dat verkeerd?

   1. Terzo

    Ja dat zie je verkeerd, zoals jij alles verkeerd ziet trol.

   2. toetssteen

    @B.
    Weerleg het Volkskrantartikel inhoudelijk dan maar.

    Oh wacht, dat kunt u niet, dus maar weer op de persoon en onder de gordel.

   3. toetssteen

    @B.
    Joker! Ik gaf hem u al eerder, maar kort en goed, u leest domweg niet!

    http://www.volkskrant.nl/binnenland/wat-kosten-asielzoekers-nou~a4149990/?hash=e6d2846de1c52be0136524f46289a1ac0edbe010

    Uw domheid haalt een grotere diepgang dan de Rotterdamse haven.

 38. Ali Yas

  Brouwenstein schreef: “Volgens mij is het nuttig kiezers uit leggen dat een stem op partijen als PVV en SP een verloren stem is omdat dit soort partijen nooit de regering kunnen bereiken.”

  Foei! Juist het “strategisch kiezen” is de nagel aan de doodskist van de democratie. Zo blijven kleine partijen altijd klein, zelfs al zou de meerderheid ervoor willen kiezen. Brouwenstein bewijst met dit advies dat hij de democratie niet werkelijk een warm hart toedraagt.

  Een ander probleem is de informatievoorziening. Daar houdt Brouwenstein ook niet van, en dat springt schijnbaar zelfs over op zijn browser. De link van Brandenburg (http://bit.ly/1GaIBaO) verwijst naar een archief van Geen Stijl (http://www.geenstijl.nl/archives/images/Wat_kosten_asielzoekers_nou_png.html) onder de titel: “Wat kosten asielzoekers nou? – taboevragen. Er zijn veel redenen om asielzoekers op te vangen, maar horen economische daarbij? Yvoinne Hofs zocht het uit.”

  En zoals iedereen met enige realiteitszin al verwachtte, wijst dat onderzoek onomstotelijk uit dat migranten uit landen zoals Syrië onze economie geen cent vooruit helpen. In de slotconclusie staat dan ook: “Ruimhartige sociale voorzieningen en een hoge toestroom van migranten met een zwakke arbeidsmarktpositie gaan niet goed samen”. De opvang van asielzoekers is, kortom, niets anders dan liefdadigheid.

  Enfin, lees het hele artikel en je bent een illusie armer (als je bijvoorbeeld dacht dat de instroom zal helpen bij het compenseren van de gevolgen van de vergrijzing).

 39. Nicky

  Gatestone:

  “Migrants in, Germans out!
  Hamburg city officials say that owners of vacant real estate have refused to make their property available to the city on a voluntary basis, and thus the city should be given the right to take it by force.

  The proposed confiscation of private land and buildings is a massive attack on the property rights of the citizens of Hamburg. It amounts to an expropriation by the state [and a] “law of intimidation.” — André Trepoll, Christian Democratic Union.

  Duitsland, eh; Brussel… steeds meer (nationaal) socialistische en communistische trekjes?!

 40. Niek Verheyen

  @ Simon Brouwenstein 27 september 2015 at 17:35

  Beste Brouwenstein, ik dacht dat het voor een beetje intelligent persoon wel duidelijk was dat ik met genoemd kippenhok de Tweede Kamer der Staten Generaal (150 zetels weet je wel) bedoelde maar ik begrijp dat het kwartje bij jouw niet gevallen is. Dit naar aanleiding van je impliciete aanname dat Wilders’ 30 zetels niets te betekenen hebben.

  De rest van je gezwets is overigens complete bullshit.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste heer Verheyen,

   30 zetels voor Wilders betekent wel iets, namelijk dat 20% van de kiezers de populistisch-racistische denkbeelden van Wilders aanhangt.
   Voor regeringsvorming betekent het echter niet veel. De PVV zal toch echt meer dan 60 zetels moeten halen om een machtsfactor van belang te worden. Dat zie ik niet snel gebeuren, net zo min ik zie gebeuren dat hij 30 zetels gaat halen. De electorale bovengrens van Wilders ligt ruim onder de 20.

   1. Niek Verheyen

    De PVV is al een machtsfactor van belang, Brouwenstein. Dat VVD en de socialisten van de PvdA elkaar totaal niet kunnen vinden op het gebied van de vluchtelingenproblematiek heeft hier alles mee te maken. De VVD durft zich niet anders te verroeren dan ze nu doet op dit item omdat de PVV enorm in haar nek hijgt.

    30 zetels voor de PVV betekent zeer veel bij regeringsvorming. En wel om redenen zoals eerder uitgelegd; kippenhok is 2e kamer.

    En trouwens met je uitdrukking ‘….de populistisch-racistische denkbeelden van Wilders …….’ zit je ook weer enorm te schelden. Ook weer zo’n kenmerkende eigenschap van socialisten. Kunnen ze het inhoudelijk niet klaren dan maar overgaan tot beschimping en demonisering. Totdat uiteindelijk zo’n stuk groen-links tuig
    meent de zaak te moeten afmaken.

    Schaam je diep, Brouwenstein!

 41. Nicky

  @Gielah, nog even vervolg van het interessante debat over (CU-)Christenen en rechts (meestal links tegenwoordig?), van de topic “De PPV gaat de bühne op..”
  > door de msm brainwash methode worden hun hersentjes geweekt en verweekt, door zelfs de intelligente (nou soms niet echt dus) Prof.dr.dr.dr.dr W.J. Ouweneel;
  http://www.cip.nl/nieuws/augustus-2011/23911-Het-verband-tussen-Wilders-en-Breivik

  1. Simon Brouwenstein

   Sterk betoog van Ouweneel, beste Nicky!

   1. Ali Yas

    Ouweneel: “Het vervelende is dat Wilders op dit moment niet wil inzien dat precies hetzelfde geldt voor wat Anders Breivik, die zich mede geïnspireerd voelde door Wilders, heeft gedaan met zijn moord op 76 Noren.”

    De oude prof zat er al vaker pijnlijk naast, en nu ook weer. Breivik heeft in een uitgebreide brief – die door de media grotendeels onopgemerkt is gebleven – uitgelegd dat de verbindingen die hij in zijn compendium (sic) legde met anti-islamisten louter bedoeld waren om het journaille en daarmee het publiek op het verkeerde been te zetten.

    Die afleidingsmanoeuvre heeft uitstekend gewerkt en het bonafide verzet tegen islamisering voor vele jaren in een kwaad daglicht gesteld.

    1. toetssteen

     Ali Yas
     Het beruchte manifesto, destijds door ‘tipo’ keurig ontleed, maakte duidelijke dat het grootste deel bestond uit werken van anderen waarvan sommigen al tijden dood zijn.
     De keren dat deze maniak Wilders zelf aan haalt (let op het woord ‘zelf’), blinken uit in minachting.Hij vindt Wilders een watje met zijn democratisch geleuter.

 42. Nicky

  @Toetssteen, R’damse haven? Wel gelukkig is deze net uitgediept maar toch ik schroom niet om drs. Gruwebral’s diepgang met de oosttrog van Japan te vergelijken.

  Zullen we ooit nog zoiets meemaken als deze totaal uit zijn verband getrokken, gestoorde en enge denkwijze nadat hij straks echt ook dwangbuis vastgezet wordt? Uitgerangeerd achter de geraniums, in zichzelf pratend met zo’n hete aerdappel in zijn mond? Totaal verlaten door alles en iedereen?

  1. toetssteen

   @Nicky
   Rotterdam hoort in de rop tien van zeehavens met de grootste diepgang, lees alzo: alles kan er binnen varen. Lekker toch voor je kleindochters om er in naam van islam een meer dan volwassen kerel overheen te moeten laten gaan. Ies koeltoer hè.

   1. toetssteen

    rop=top
    Sorry, ik heb wat last van mijn rug en gebruik nu de laptop.

 43. Nicky

  Onbegrijpelijk dat die CDA er nog acht zetels bij zou krijgen, maar m.i. blijft er een kentering, slooow-ly but surely! Steeds meer Christenen moeten wel meer rechts gaan stemmen zo lang-zamer-hand.

  http://tpo.nl/column/groeiend-aantal-christenen-kiest-voor-wilders/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.