Piloot heeft door dat hond in laadruimte bevriest door kapot verwarmingssysteem. Wat hij dan doet bezorgt hem een rekening van $10.000

Geen categoriesep 16 2015, 14:00
Hij redde het arme beestje - ook al kostte dat zijn bedrijf een behoorlijk bedrag en liep de vlucht maar liefst 75 minuten vertraging op.
Het zal je maar gebeuren: je bent een piloot van een enorme Boeing, begint aan je vlucht, en ontdekt opeens dat de verwarming in de laadruimte is uitgevallen. Normaal gesproken is dat geen heel groot probleem, maar nu wel. Er liggen namelijk niet alleen koffers in, maar ook een hond. En dus een levend wezen.
Wat zou jij op dat moment doen?
Een bijzonder sympathieke piloot van Air Canada hoefde zich onlangs niet twee keer te bedenken. Hij zag dat de temperatuur razendsnel daalde... en nog verder zou dalen, en greep in:
An Air Canada pilot is being credited with saving a dog’s life by diverting a flight from Tel Aviv to Toronto after a heating system malfunction in the plane’s cargo area.
The seven-year-old French bulldog named Simba was taking its first flight when the pilot noticed the problem just as the plane was about to head over the Atlantic Ocean, where temperatures plummet.
With the dog’s well-being in peril the pilot decided to land the plane in Frankfurt, Germany.
Het beestje, Simba, werd in Frankfurt van het vliegtuig gehaald en moest daar vervolgens wachten. Toen er een ander vliegtuig landde dat op weg was naar Toronto, Canada, werd hij aan boord gebracht. Uren later bereikte hij in, in goede gezondheid, de eindbestemming waar hij meteen herenigd werd met zijn bezorgde baasje.
Het baasje liet naderhand weten bijzonder dankbaar te zijn:
"Simba is mijn hond, of eigenlijk mijn kind. De hond betekent alles voor me."
De omweg - het vliegtuig ging normaal gesproken niet langs Frankfurt - kostte Air Canada zo'n $10.000, en leverde de vlucht een vertraging op van zo'n 75 minuten, aldus luchtvaartexpert Phyl Durby. Hoewel dat een behoorlijke prijs is om te betalen voor een hond gaat hij verder:
"De piloot is verantwoordelijk voor al het leven aan boord; dat geldt zowel voor mensenlevens als voor hondenlevens."
Deze piloot was het daar duidelijk mee eens en handelde ernaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten