Pleegkind maakt een hartverscheurend verlanglijstje. Wacht tot je leest wat hij schrijft

Geen categoriesep 17 2015, 11:46
Vooral nummer 4 is ontroerend.
Iedereen maakt weleens een verlanglijstje, of heeft ooit een verlanglijstje gemaakt. Het verlanglijstje van de meeste kinderen bestaat uit de laatste videogames, lego of poppen. Maar toen dit pleegkindje werd gevraagd om een verlanglijst te maken, was het resultaat heel anders.
Op zijn lijst staan dingen die de meesten onder ons zouden zien als noodzakelijkheden voor een gelukkige kindertijd, in plaats van het nieuwste speelgoed. Een foto van het verlanglijstje werd op Facebook gezet door een stichting die zich inzet voor mishandelde kinderen, en heeft sindsdien al tienduizenden mensen geraakt.
note-from-foster-child-2
Het mishandelde kind zet onder meer zaken als "Ik wil eten en water" en "Sla me niet" op zijn lijst. Maar vooral nummer vijf op zijn lijst heeft veel mensen geraakt: Dat mama en papa geen ruzie maken. Ook wenst hij schone kleren, en dat zijn ouders niet dronken worden.
Veel mensen waren onder de indruk van de lijst, omdat het je in één keer wakker schudt: Wij wensen misschien de nieuwste smartphone, maar er zijn veel jonge kinderen die zich thuis niet eens veilig kunnen voelen. Dit jonge kind – dat nu gelukkig in een pleeggezin is – wenste niet het nieuwste computerspel maar wilde gewoon een tandenborstel, schone kleren en dat zijn ouders zijn huisdieren niet doodmaakten.
Het vierde punt op zijn lijstje vat het geheel heel goed samen: "I want love". Want dat is wat ieder kind het meest nodig heeft: Liefde. Het kost niets om liefde te geven, maar het is meer waard dan het duurste speelgoed of de nieuwste spelcomputer.
5419905792_c5743b0637_b
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten