Politie Tilburg vindt mogelijk explosief in politiebureau

Geen categoriesep 19 2015, 13:45
Ze vertrouwen het niet.
De Telegraaf bericht dat er mogelijk een explosief is gevonden in een koffertje op een politiebureau in Tilburg. Agenten hadden het koffertje gisteren meegenomen nadat het gevonden werd bij een huiszoeking.
"De collega's vertrouwden het niet. Het bureau is daarom ontruimd en ook de omgeving is afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst is ingeschakeld en die zal het koffertje onderzoek."
De brandweer en de ambulance werden ingeschakeld - gewoon voor de zekerheid. Als het misging zouden er dan experts aanwezig zijn om mogelijke slachtoffers te helpen... en om een mogelijke brand te blussen.
Gelukkig bleek hun inzet niet nodig te zijn. Om 13:30 werd namelijk bekend dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) besloten heeft om het koffertje zelf tot ontploffing te brengen. De politie Tilburg kondigde dat zelf aan op Twitter:
Het is nog niet bekend bij wat voor onderzoek het koffertje precies werd gevonden. In eerste instantie denk je natuurlijk aan terrorisme, maar het kan ook iets te maken hebben met de georganiseerde misdaad of drugs... of iets heel anders. Later ongetwijfeld meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten