Politieagent ziet zwerver in prullenbak restaurant zoeken. Wat hij dan doet zorgt ervoor dat hij een wereldwijde bekendheid is geworden

Geen categoriesep 07 2015, 9:55
Met al het nieuws over geweld door én tegen politieagenten, hier weer eens wat goed nieuws over de relatie tussen agent en burger.
Een 35-jarige veteraan van het politiebureau in Chicago is in korte tijd een enorme internetsensatie geworden. De reden?
Toen agent Hagarty onlangs naar een lokaal fastfoodrestaurant ging om Mexicaanse fastfood te eten (het restaurant heet Chipotle) zag hij opeens, door het raam, een zwerver in de prullenbakken van het restaurant zoeken. De man was duidelijk op zoek naar voedsel. Blijkbaar had hij zo'n honger dat het hem niet uitmaakte dat hij op zijn best genoegen zou moeten nemen met de resten van anderen.
Hagarty vond het vreselijk om de te zien en besloot om er snel iets aan te doen. Hij klopte op het raam om de aandacht van de zwerver te krijgen, en liet hem vervolgens weten dat hij naar binnen moest komen zodat hij kon bestellen wat hij wilde hebben.
De sergeant had dat natuurlijk op heel luidruchtige wijze kunnen doen, zodat iedereen het zag, maar zo zit agent Hagarty niet in elkaar. Hij deed het op een bijzonder rustige, respectvolle manier. Mensen moesten echt goed opletten om te zien wat er aan de hand was.
Gelukkig voor ons (anders was dit verhaal er niet geweest) was er in ieder geval één iemand in het fastfoodrestaurant die op zo oplettend was: Rachel Mitchell. Deze vrouw zag het allemaal gebeuren en maakte snel wat foto's. Toen ze die vervolgens op Facebook zette had ze in korte tijd een ware FB-hit te pakken: haar post werd maar liefst honderdduizenden keren gedeeld.
Sindsdien wordt agent Hagarty gezien als een echte held. Zelfs zijn eigen bureau heeft een verklaring doen uitgaan waarin hij geprezen wordt voor zijn gemeenschapszin en vriendelijkheid. Opmerkelijk genoeg zal hij na dit jaar met pensioen gaan; zijn werkjaren zitten er dan op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten