Politieke geliefden Vladimir Poetin en Silvio Berlusconi drinken eeuwenoude wijn op de Krim

Geen categoriesep 19 2015, 10:00
De twee politieke vrienden trokken een fles wijn uit 1775 open tijdens een gezamenlijk uitje naar de Krim. Ze halen zich daarmee de woede van heel veel mensen op de hals.
Onlang was Silvio Berlusconi, oud-premier van Italië op bezoek in Rusland. Omdat het voor het Kremlin een grote PR-overwinning is dat een Europese oud-premier aan 'hun' kant staat, besloot Vladimir Poetin om hoogstpersoonlijk met zijn vriend een bezoek te brengen aan de Krim. Dit Oekraïense schiereiland wordt al sinds het voorjaar van 2014 bezet door Rusland.
De mannen lieten zich onlangs rondleiden bij een beroemde wijnmakerij op het schiereiland. Volgens een getuige opende directrice Yanina Pavlenko daarbij een fles wijn uit 1775 voor het duo. Ook vroeg Berlusconi of hij een wijn uit 1891 kon proeven.
En daarmee was niet iedereen het eens. Zo'n oude fles wijn is immers bijna een ton waard:
De vermeende wijnproeverij schoot Oekraïense aanklagers in het verkeerde keelgat. De 240 jaar oude fles zou tienduizenden euro's waard zijn; geld dat volgens het Openbaar Ministerie naar de Oekraïense staatskas zou moeten vloeien. Pavlenko wordt daarom aangeklaagd voor verduistering.
Poetin en Berlusconi worden de laatste tijd vaker gesignaleerd. Het is een vriendschap die de Oekraïense regering allesbehalve te pruimen vindt, en heeft daarom de Italiaanse oud-premier op een zwarte lijst gezet. Dit betekent dat hij de komende drie jaar het Oost-Europese land niet meer mag betreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten