Pro-Zwarte Piet petitie Groep De Mos zet Den Haag op stelten

Geen categoriesep 18 2015, 19:00
Het loopt storm: duizenden mensen hebben de petitie al getekend.
Onlangs werd bekend dat Den Haag vanaf heden alle traditionele Zwarte Pieten uit diens scholen weert. Dit omdat deze mythische figuur - die ontiegelijk populair is onder een overgrote meerderheid van de kinderen - hoegenaamd racistisch of tenminste aanstootgevend zou zijn.
Groep De Mos - een lokale partij in Den Haag - vindt dat onzinnig. Daarom heeft de partij een petitie opgezet. Daarin wordt de stad opgeroepen om Zwarte Piet gewoon weer toe te laten op scholen. Zoals het hun inziens hoort.
De petitie is onderhand al getekend door meer dan 8.000 mensen. En dat in slechts zo'n 24 uur tijd; geen geringe prestatie, zeker niet voor een partij die relatief toch vrij klein is - in ieder geval nationaal (het is immers puur een lokale club).
Fractievoorzitter en oud-PVV'er Richard de Mos is echter nog lang niet tevreden. Hij laat weten:
"Maar wij zijn er nog lang niet, want we hebben nog een lange weg te gaan om de wereldvreemde schoolbesturen aan het verstand te peuteren dat kindervriend Zwarte Piet helemaal niets met racisme van doen heeft."
Hij voegt daar aan toe dat hij alle inwoners van Den Haag en Scheveningen oproept om in actie te komen. Als dat niet gebeurt is het namelijk gewoon afgelopen met Zwarte Piet in de Hofstad. Onderwijswethouder Van Engelshoven heeft namelijk al laten weten dat ze het wel gehad heeft met Piet.
Zoals De Mos uitlegt:
"De wethouder sluit haar ogen voor het feit dat de overgrote meerderheid van Den Haag Zwarte Piet wil behouden en kiest voor een groepje anti-Zwarte Pieten gekkies. Want wees nou eerlijk, als jij jezelf op een sprookjesfiguur vindt lijken heb je toch echt een probleem met jezelf. Die groep moet hulp zoeken, maar met de poten van onze kindervriend afblijven."
Het is duidelijk dat veel inwoners van Den Haag het eens zijn met De Mos - anders was de petitie al niet bijna 10.000 keer getekend. Dat betekent echter niet dat er geen tegenstanders zijn. Het moge duidelijk zijn dat er een behoorlijke actieve groepering is die Zwarte Piet echt racistisch vindt en ervan af wil. Deze mensen zullen ongetwijfeld iets van zich laten horen, zeker nu de overwinning zo dichtbij lijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten