PvdA-voorzitter Hans Spekman: kritiek Rottenberg op Samsom is "stom en fout"

Geen categoriesep 08 2015, 17:00
Prominente PvdA'ers hebben ruzie met elkaar.
Zoals onze eigen Paul van der Bas eerder vandaag al berichtte heeft PvdA-prominent Felix Rottenberg ferme kritiek geuit op Diederik Samsom, fractieleider van de PvdA in het parlement en volgens Rottenberg de "bedrijfsleider van het kabinet."
Dat laatste kon hij natuurlijk als compliment bedoelen, maar helaas: Rottenberg vindt het kabinet Rutte-Asscher niets en houdt Samsom verantwoordelijk voor diens beleid.
PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft ondertussen gereageerd op de kritiek van Rottenberg. Zeggen dat Spekman niet zo blij is met de woorden van de partij-prominent is nogal een understatement:
"We moeten onze mensen niet zo snel opbranden. Ik heb dat Rottenberg laten weten en hij vindt het achteraf ook stom.''
De vraag is natuurlijk: zegt Rottenberg dat het stom is omdat hij het er niet mee eens is - dus dat hij zijn mening heeft bijgesteld - of omdat het strategisch niet zo slim is om zijn eigen partijleider te kakken te zetten? Op de één of andere manier vermoed ik het laatste.
In zijn interview met Vrij Nederland legde Rottenberg namelijk uit dat hij een behoorlijk goed argument heeft:
"Mannen als Samsom en Dijsselbloem hebben zich aan dit kabinet gecommitteerd. Ze geloven nog steeds dat de PvdA het op deze manier redt. Dat ís niet zo!"
De kans is dus groot dat Rottenberg zijn eigen uitspraak nu veroordeelt omdat hij a) zelf bekritiseerd wordt en b) mensen het gevoel geeft dat de PvdA verdeeld is. Electoraal gezien werkt dat zelden in het voordeel van een partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten