Schoolkinderen moeten door smerig afvoerkanaal lopen om naar school te komen. Dan komt deze 17-jarige jongen in actie

Geen categoriesep 27 2015, 16:00
Omdat het zo ontzettend smerig en gevaarlijk was lieten veel ouders hun kinderen niet meer naar school gaan.
We komen tegenwoordig veel verhalen tegen van lokale helden; gewone mannen en vrouwen die iets unieks doen om anderen te helpen.
Dit soort helden verdienen stuk voor stuk alle aandacht die ze kunnen krijgen. Ze zorgen er immers voor dat het leven van anderen net een beetje beter wordt... En soms kan de kleinste verbetering het grootst mogelijke verschil maken.
Zo ook het verhaal van Eshan Balbale, een 17-jarige jongen uit Mumbai, India. Deze jongen was tot voor kort een gewone 17-jarige, die niet anders of beter was dan de meesten van zijn leeftijdsgenoten. Dat veranderde onlangs toen hij besloot om in te grijpen nadat hij hoorde dat jonge kinderen in een minder goede buurt niet naar school konden omdat hun ouders hen niet lieten gaan.
De reden? De kinderen moesten door een smerig afvoerkanaal lopen. Hun pad naar school was gewoonweg ranzig... en daarnaast ook nog eens gevaarlijk. In een poging om ze te beschermen besloten de ouders dat hun kroost voortaan maar geen opleiding meest moest volgen. Ze hadden geprobeerd om de overheid er iets aan te laten doen, maar dat leverde niets op.
Daarom kwam Eshan in actie. Hij begreep dat deze kinderen altijd gedoemd zouden zijn tot een leven in armoede als hij niets zou doen. Geen opleiding betekent immers over het algemeen: geen carrière. En geen carrière betekent: geen geld.
Zijn oplossing voor dit probleem? Een brug van bamboe, gebouwd over het afvoerkanaal. Het kostte Eshan acht dagen om de brug - van meer dan 30 meter lang - te bouwen. Het is bijna ongelooflijk dat de lokale overheid dit niet kon doen, maar zo corrupt is de Indiase politiek nou eenmaal.
Dankzij Eshan lopen talloze kinderen nu dagelijks via zijn brug naar school, waardoor ze eindelijk hoop hebben op een beter leven. En zij zijn niet de enigen die hiervan profiteren: op dit moment hebben 15.000 burgers al gebruikt gemaakt van de brug om boodschappen te halen en om naar een dichtbij zijnd treinstation te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten