Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen vaak moeilijk ontsnappen. Daarom doet dit verhuisbedrijf iets heel speciaals voor ze

Geen categoriesep 06 2015, 16:00
Veel mensen blijven in een slechte, gewelddadige relatie omdat het erg moeilijk is om er een einde aan te maken en te verhuizen.
Een verhuisbedrijf uit Californië heeft besloten om daar iets aan te doen. Wat? Heel simpel: als mensen het slachtoffer zijn van huiselijk geweld zullen het slachtoffer gratis en voor niets verhuizen.
Meathead Movers will work directly with the nonprofit to identify the abusive situations and provide moving services at no cost,” a spokesperson told LA Weekly. “Not only do these services help the victims of domestic abuse but they directly impact Meathead employees — consisting of predominantly young men who believe that real men don’t hit women, real men help those in need.”
Met andere woorden, het bedrijf heet Meathead Movers. Deze organisatie werkt samen met een stichting die zich al inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld. Als de stichting vaststelt dat er inderdaad sprake is van een verkeerde situatie verhuizen de werknemers van het bedrijf de slachtoffers gratis en voor niets. Dat is van groot belang omdat deze mensen vaak ook in financieel opzicht onderdrukt worden door de agressor.
Aaron Steed, de eigenaar van Meathead Movers, legt uit:
"We weten dat het heel moeilijk is om iemands hele leven in te pakken en te verhuizen, maar we kunnen er niet bij dat er vrouwen en kinderen zijn die dat zelf razendsnel moeten doen zodat ze kunnen ontsnappen voor de agressor terugkomt. Toen we begrepen dat wij in staat zijn om deze slachtoffers een nieuw begin te geven, wisten we dat de stichting Good Shepherd een geweldige partner was om mensen te helpen die onze diensten het meest nodig hebben."
Huiselijk geweld zorgt ervoor dat duizenden vrouwen en kinderen - alleen al in Nederland, laat staat in de Verenigde Staten! - in een absolute hel leven. Het is ongelooflijk mooi dat deze verhuizers daar iets aan proberen te doen door zich gratis en voor niets voor hen in te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten