Slechts 16 procent PvdA-kiezers wil Samsom als lijsttrekker bij volgende verkiezingen

Geen categoriesep 13 2015, 12:00
Lodewijk Asscher is veel populairder dan de huidige fractievoorzitter.
De vernietigende kritiek van PvdA-coryfee Felix Rottenberg op fractievoorzitter Diederik Samsom vindt weerklank bij een groot deel van de PvdA-stemmers. In de peiling van Maurice de Hond zegt 57 procent van de PvdA'ers het eens te zijn met Rottenbergs uitspraak dat Samsom zich te defensief opstelt richting het kabinet. Dat is hoger dan het percentage onder alle kiezers, daarvan is 54 procent het eens met de uitspraak.
Screen Shot 2015-09-13 at 11.16.53
Op de vraag wie een geschiktere lijsttrekker zou zijn bij volgende verkiezingen, spreekt slechts 16 procent van de PvdA-stemmers steun uit voor Samsom. Lodewijk Asscher daarentegen is veel populairder, hij kan rekenen op de steun van 35 procent. Maar liefst 39 procent van de ondervraagde PvdA-kiezers zegt geen van beide politici als lijsttrekker te willen. Ook onder alle kiezers is Asscher veel populairder dan Samsom.
Screen Shot 2015-09-13 at 09.26.53
Ondanks het enorme verschil in populariteit tussen Asscher en Samsom, maakt het voor de populariteit van de PvdA nauwelijks wat uit. Bij lijsttrekker Samsom zou 9 procent waarschijnlijk op de partij stemmen. Mocht Asscher de lijsttrekker zijn, zou dat percentage op 11 procent komen te liggen, nauwelijks hoger dus.
Screen Shot 2015-09-13 at 11.19.34
In de zetelpeiling van De Hond blijft de PvdA steken op 9 zetels, wat neerkomt op 29 zetels verlies vergeleken met het huidige zetelaantal in de Tweede Kamer. Het recente gerommel in de partij zal niet helpen om de PvdA weer te doen stijgen in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten