Tijdens het filmen van een reportage over seksuele intimidatie wordt deze journaliste seksueel geïntimideerd. Haar reactie = onbetaalbaar

Ironie, oh ironie… maar gelukkig is deze dame scherp genoeg van geest om er een geweldige draai aan te geven.

Als journaliste Sarah Teale een reportage over seksuele intimidatie aan het opnemen is, vindt zij terstonds uit hoe verschrikkelijk de situatie tegenover vrouwen soms wel niet kan zijn op straat. Nog voordat zij het korte fragment aan elkaar gepraat heeft, komt er vanuit het niets een man opgedoemd die ook zo z’n zegje wil doen op de camera…


.

Gelukkig voor haarzelf is Sarah scherp van geest en kan zij de genante situatie snel ombuigen in iets dat haar punt juist versterkt: het seksualiseren en beschimpen van vrouwen op straat is een serieus probleem, en kan op elk mogelijk moment gebeuren.

Helaas voor Sarah is zij niet de enige journalist die te maken krijgt met opdringerige mannen. Eerder dit jaar probeerde sportjournaliste Shauna Hunt verslag te doen van een voetbalwedstrijd, maar werd door seksueel intimiderende mannen onderbroken. Evenals Sarah reageert zij geweldig op de horde holbewoners, en heeft ook zij zo haar eigen manier om het de daders betaald te zetten


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Seneca

  Hallo Tim,
  Wat moet ik nu met zo’n reportage? Ik hoor de bewuste mevrouw in kwestie klagen (ik geloof haar echt wel, het beschavingspeil in ons werelddeel daalt met de dag) dan hoor ik een fluittoon en dan de bewuste mevrouw die zegt: ‘juist like that…’ Een klein beetje verspilling van ruimte is dit gebeuren alsof er geen andere, meer belangrijkere onderwerpen zijn ipv een pieptoon, die onze aandacht dienen te hebben.

 2. olafd

  Ik sluit me aan bij Seneca. Het lijkt bijna een grap. Ik hoor enkel censuur en dan is het filmpje afgelopen!

  1. olafd

   “Haar reactie, onbetaalbaar”…… Nou! 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.