Turkse moskeeën in Rotterdam extra beveiligd

Geen categoriesep 22 2015, 21:00
De spanningen tussen Turken en Koerden lopen razendsnel op.
Het is al enige tijd bijzonder onrustig in Turkije. De PKK - een marxistisch-leninistische terroristische organisatie - pleegt aanslagen tegen Turkse doelwitten (met name tegen militairen en politieagenten, maar ook burgers zijn geslachtofferd), terwijl Ankara PKK-kampen bombardeert en PKK-leden arresteert. Het gevolg: onrust, oorlog, en chaos.
Koerdische aanhangers van de PKK worden steeds feller; zij nemen het op voor de terroristische organisatie en hebben feitelijk de oorlog verklaard aan het Turkse volk en de Turkse regering.
Ondertussen hebben veel Turken het gehad met de PKK en alle Koerden die de organisatie steunen. Dat geldt niet alleen voor Turken die voor de regering werken, maar ook voor de gemiddelde nationalistische Turk. Soms vinden er dan ook gevechten plaats tussen beide groepen.
Het heeft er alle schijn van dat deze spanningen in Turkije zich nu verspreiden naar Europa, en met name naar Nederland. Nu.nl bericht namelijk het volgende:
De beveiliging bij Turkse moskeeën in Rotterdam is aangescherpt door de politie. Dit naar aanleiding van de opgelopen spanningen tussen Turken en Koerden in de regio.
De secretaris van de Turkse Federatie Nederland (TFN) liet eerder weten dat de gebouwen vandaag de hele dag bewaakt werden. Dat gebeurde zowel door agenten als in uniform als in burgerkleding. En Rotterdam is niet de enige plaats waar Turkse gebedshuizen vandaag beschermd werden. Datzelfde gebeurde in Dordrecht, Schiedam en Vlaardingen; steden waar er zowel veel Turken als Koerden zijn.
De TNF zegt dat de moskeeën deze hele week beveiligd worden, maar dat de beveiliging langzaam maar zeker wordt teruggeschroefd. Er zou namelijk geen directe, uitgesproken bedreiging aan vooraf zijn gegaan; het zijn preventieve maatregelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten