Vindingrijke vader ziet dat veel krijtjes worden weggegooid na kinderpartijtjes. De oplossing die hij ervoor bedenkt is eenvoudig, maar inspirerend

11896003_948261351907786_542092053734230831_n
Foto:

Wat doe je met afgedankte krijtjes? Eén briljante vader met het hart op de juiste plaats heeft er een heel mooi plan mee!

Kinderpartijtjes zijn doorgaans het summum van plezier, maar niet voor alle gebruikte krijtjes. Nadat ermee op tafelkleden, papier of gewoon de stoep is getekend worden de meesten daarna weer weggegooid. Of ze nu vaak gebruikt zijn of niet. Zonde? Waarschijnlijk. Bryan Ware vond in ieder geval van wel, en dacht dat hij met alle halfgebruikte, niet-gebruikte en zelfs bijna-verbruikte krijtjes toch nog iets heel moois kon doen.

Om een lang verhaal kort te maken: Bryan richtte na zijn krijtjes-openbaring al spoedig de Crayon Initiative op. Wat hij met deze organisatie doet is overal afgedankte krijtjes ophalen. En dan?

Nou, eerst smelt hij ze..

CrayonInitiative3De verschillende kleuren gesmolten krijt worden allemaal keurig gesorteerd:

CrayonInitiative1En dan worden ze in hun nieuwe vormpjes gegoten. Normale krijtjes zijn rond, maar die van de Crayon Initiative zijn driehoekig. Zo kunnen kinderen het tekengereedschap makkelijker vastpakken en hebben ze een betere grip:

CIEn dan – tsazaam! – het eindproduct:

CrayonInitiative4Er is dan nog maar één ding te doen: uitdelen maar! En zo geschiedt het steeds. Bryan rijdt voor zijn bedrijf allerlei ziekenhuis af, om de kinderen daar blij te maken met zijn gerecyclede en weer fonkelnieuw gemaakte krijtjes. Kijk maar hoe blij de lieve schatten zijn met hun nieuwe krijtjes:

IMG_2303

En:

IMG_2261

Wat een prachtig initiatief is dit, zeg!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!