VNL spreekt op het partijcongres van UKIP

Geen categoriesep 19 2015, 17:00
VNL wordt de eerste Nederlandse partij die mag spreken op het partijcongres van de populaire en groeiende Britse partij.
UKIP is één van de bekendste eurokritische partijen van Europa. De partij wordt geleid door Nigel Farage, wellicht één van de meest charismatische politici op het 'oude continent', zoals voormalig minister van Defensie onder George W. Bush, Donald Rumsfeld, Europa eens noemde. Voor VNL (Voor Nederland) is het natuurlijk een geweldige doorbraak om publiekelijk geassocieerd te worden met hem; het geeft aan dat VNL serieus genomen wordt.
Geen wonder dus dat de partij vandaag trots aankondigt dat een afgevaardigde uitgenodigd is om te spreken bij het partijcongres van UKIP:
Op vrijdag 25 september zal Tweede Kamerlid Joram van Klaveren namens VNL spreken op het landelijke congres van UKIP in Doncaster. Het is voor het eerst dat een Nederlandse parlementariër op een UKIP congres spreekt.
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren laat weten:
"We zijn als VNL zeer vereerd te mogen spreken op het congres van de meest toonaangevende EU-kritische partij van Europa."
Sommige kiezers zullen die opmerking ongetwijfeld interpreteren als een belediging aan het adres van Geert Wilders, maar internationaal gezien is UKIP inderdaad de "meest toonaangevende EU-kritische partij van Europa." Daar kan weinig tot geen debat over bestaan. In de rest van Europa en in Amerika staat Geert Wilders eerst en vooral bekend als islam-kritisch, of immigratiekritisch. Farage wordt gezien als dé leider van EU-critici.
Het is interessant om te zien dat VNL zich op deze manier probeert te positioneren: zeg maar als een klassiek-liberale, eurokritische partij die liberaler is op economisch gebied dan de VVD en veel eurokritischer, maar tegelijkertijd minder radicaal dan de PVV. Het is duidelijk dat UKIP de partij hier in steunt. De vraag is nu of de kiezer daar net zo over denkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten