Ze werden bij hun geboorte gescheiden van elkaar. Nu vindt deze tweeling elkaar na 70 jaar terug

Geen categoriesep 15 2015, 13:40
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zette een Poolse arbeidster die gedwongen was om in Duitsland te werken een tweeling op de wereld.
De vrouw was werkzaam in een werkkamp (voor buitenlanders), zoals er wel meer waren in Duitsland. Deze buitenlanders werden gedwongen om als slaven te werken voor de Duitsers. Zo ook deze jonge vrouw.
Toen ze haar twee zoons op de wereld zetten was de moeder echter te ziek om voor haar kinderen te zorgen. In de chaos die post-WO II Europa was werd de tweeling van elkaar gescheiden: ze kwamen bij verschillende gezinnen in Polen terecht.
George kwam terecht bij een gezin dat van hem hield, maar alles veranderde toen hij er op 17-jarige leeftijd achterkwam dat hij geadopteerd was. Zijn adoptiefmoeder was er niet blij mee - de spanningen liepen op en de relatie tussen de twee was grondig verpest.
George wist dat hij niet alleen geadopteerd was, maar ook dat hij een tweelingbroer had. Hij schakelde het Rode Kruis in om zijn broertje te vinden. Helaas; hij leek van de aardbodem verdwenen.
Uiteindelijk verhuisde George naar Californië waar hij een nieuw leven creëerde voor zichzelf. Hij was gelukkig in de Verenigde Staten, maar er was altijd één groot gemis: zijn tweelingbroer.
Lucian groeide op in een gezin dat ontzettend veel van hem hield. Anders dan George kwam hij er een jaar geleden pas achter dat hij een tweelingbroer had. Ook hij contacteerde het Rode Kruis; hij wilde zijn broer maar wat graag vinden.
Dit keer had het Rode Kruis meer geluk. Tweelingbroer George werd zowaar gevonden. De twee spraken met elkaar af en... onlangs was het dan zover: George en Lucas sloten elkaar voor het eerst in de armen, zo'n 70 jaar nadat ze van elkaar gescheiden werden.
Beide heren waren ontzettend emotioneel. Zelfs Lucian vertelt aan de BBC dat hij altijd het gevoel had - hoe wist hij niet - dat hij een broer had. Hem werd verteld dat dit niet zo was. Wel dus.
Het is een schitterend weerzien van twee mannen die samen op de wereld werden gezet, maar elkaar pas nu - in de winter van hun leven - terugzien:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten