Zedenagent stalkt en bedreigt gehandicapte vrouw

Geen categoriesep 23 2015, 10:00
Vandaag verdedigt hij zich in de rechtszaal.
Een Rotterdamse zedenrechercheur, Bas S. geheten, staat op dit moment voor de rechter om zich te verantwoordelijk voor onzedelijk gedrag ten opzichte van minstens één gehandicapte vrouw. Hij stalkte de vrouw en bedreigde haar in een poging om haar zo ver te krijgen dat ze sex met hem had.
De politieman, die woensdag voor de Rotterdamse rechtbank terecht staat, ging nietsontziend te werk door contactgegevens en andere persoonlijke informatie van vrouwen uit aangiften in de politiesystemen te selecteren. Vervolgens bestookte de politieman de kwetsbare vrouwen – steevast alleenstaand of gehandicapt – met berichten om hen over te halen tot seks.
Voor de slachtoffers was dat natuurlijk behoorlijk schokkend. Ze dachten dat de politie er was om hen te beschermen, maar het was juist een agent die hun leven vrijwel onmogelijk maakte en ze een onveilig gevoel gaf. Zoals één van de vrouwen opmerkt:
"Mijn vertrouwen in de politie is voor altijd beschaamd."
En dat is niet alles. De agent wordt er ook van verdacht dat hij zijn eigen dochtertje - van 5 jaar oud - gebruikte om pornografische foto's te maken. Ook had hij blijkbaar beelden van andere kinderen. Verslaggever Saskia Belleman laat weten op Twitter:
De harde schijf in kwestie kwam uit de computer van een verdachte. De politie kon de schijf niet vinden en deed aangifte van diefstal. Belleman:
Ze twittert:
En:
Het is bekend dat pedofielen en andersoortige seks-roofdieren vaak banen proberen te vinden waarin ze gemakkelijker slachtoffers kunnen vinden en misbruiken. Als het klopt dat S. een pedofiel én systematische stalker van gehandicapte vrouwen is voldoet hij duidelijk aan dat beeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten