Zwarte Pietenrel in Rijswijk: oproep om kinderen thuis te houden op 4 december

Als Sinterklaasfeest niet gevierd kan worden met de traditionele zwarte piet, dan wordt het maar helemaal niet gevierd aldus aanhangers van de voetbalclub Haaglandia.

Enkele leden van de voetbalvereniging Haaglandia nemen geen halve maatregelen. Als antwoord op de oekaze van verschillende schoolbesturen in de regio Den Haag om voortaan Zwarte Piet in de ban te doen, en de Goedheiligman alleen nog maar te laten vergezellen door politiek-correcte Pieten, hebben de voetbalamateurs een actie verzonnen om een vuist te maken tegen de anti-pietenterreur.

Al dagen circuleert een affiche waarop ‘Haaglandia’ oproept om kinderen niet naar school te laten gaan op 4 december, als in alle schoolklassen het Sinterklaasfeest wordt gevierd (5 december valt dit jaar immers op een zaterdag). Óf we vieren een gezellig en traditioneel Sinterklaasfeest, óf we vieren het gewoon niet, aldus de Rijswijkers:

PietenfeestDe lokale politiek is er niet blij mee:

Het geplande Pietenfestijn, dat wordt georganiseerd door de Haagse zanger Wesley de Bruin, heeft in Rijswijk tal van verontwaardigde reacties opgeroepen. De lokale politiek spreekt schande van het initiatief. ,,Dit is een onrechtmatige actie. Mensen die hier in meegaan, staat een stevige boete van de leerplichtambtenaar te wachten”, zegt raadslid Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk).

Haaglandia ontkent overigens betrokken te zijn bij de actie, en zegt geen idee te hebben wie namens hen deze flyers heeft rondgedeeld. De organisatoren maken op hun beurt duidelijk al meer dan 500 kaarten verkocht te hebben.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat de Zwarte Piet-toestanden in Rijswijk tot onrustige toestanden hebben geleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. josef kuijpers

  Men loopt dus te hoop tegen mensen die een eeuwenlange Nederlandse traditie niet willen verkwanselen aan een stel aanstellerige zwarten die hier zijn geboren en getogen en hun hele jeugd vrolijk uit volle borst allerlei Sinterklaasliedjes mee blêrden teneinde snoep en kado’s binnen te slepen.
  Wat een volk zeg die onderwijsmaffia!

 2. Mar

  Wat kan er nu eigenlijk gebeuren als een school of een vereniging of een buurt het Sinterklaasfeest viert met Zwarte Piet?

  Worden die dan gearresteerd? Krijgen ze een boete? Gaan ze de gevangenis in? Worden de Pieten schoon geboend met schoonmaakazijn?

  Zijn er hier mensen die de oproep van Mark Frans ( http://www.omroepzeeland.nl/tag/mark-frans) hebben gedeeld op Facebook. Op de bijgevoegde foto lopen o.a. ook een Rode Piet en een Blauw/Rode Piet.
  Hoeveel mensen zouden dat gezien hebben, toen ze goedkeurend knikkend ‘vind ik leuk’ aanklikten?

  Het kan ook geen discussie meer genoemd worden.

  Met een knikker in de kop aan weerszijden is het zeiken om het zeiken, dus gewoon gezeik.

 3. Ali Yas

  Kinderen moeten gewoon naar school, ook als de lessen even worden onderbroken met een politiek-correct stukje toneel.

  Maar de Haagse ouders kunnen hun kinderen natuurlijk wel van tevoren vertellen dat ze geen echte pieten maar hulppieten zullen gaan zien.

 4. josef kuijpers

  Hier kon je natuurlijk op wachten. Als het overwegend links georiënteerde onderwijspersoneel denkt zomaar een eeuwenoud stukje volkscultuur bij de vuilnisbak kan zetten, krijg je zulke taferelen! In plaats te erkennen dat je actie niet gedragen wordt door de samenleving, schermt men met de leerplichtwet. Het lijkt erop dat onderwijzend Nederland onze kinderen niets kan leren over dingen die er écht toe doen.

  1. leidenhaag

   Exact! Ik wil mn kinderen niet (laten) bijbrengen dat je maar moet opgeven als een paar “activisten” de boel terroriseren.
   Als je je gelijk niet verdedigt en 180° draait om de mensen te schofferen die wel een ruggegraat hebben ben je een slecht rolmodel. Weet je wat slinkse bestuurders, begin alvast koranles en gescheiden klassen door te voeren, dan ben je het moment voor dat het moet.

 5. LantR.fant

  Tja, de kinderen ZULLEN sinterklaas vieren ZONDER zwarte piet. Als het moet met repressie. Het onderdrukken door politiek correct Nederland neemt steeds brutere vormen aan.

 6. V.K.

  -Beetje stom om juist vandaag, terwijl het offerfeest in volle gang is dreigen met stevige boete’s van leerplichtambtenaren voor het bijwonen van een traditioneel kinderfeest.

 7. zomaar

  citaat “Dit is een onrechtmatige actie. Mensen die hier in meegaan, staat een stevige boete van de leerplichtambtenaar te wachten”, zegt raadslid Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk).”.

  hoe zat of zit het met de kinderen uit de verrijking van onze samenleving , ik denk (ik zie !!!), dat nu tijdens het offerfeest vele kinderen uit moslim gezinnen niet!! , op school zijn .

  kinderen die (gemiddeld) , toch al een achterstand hebben .

 8. Ni28

  Deze feest is al zo verziekt dat je het de kinderen en winkeliers beter kunt besparen.

 9. Ruud562

  zomaar/ 25 september 2015 at 10:53

  Ja Zomaar, je gaf het min of meer al aan, als het moslimgerelateerd is geldt er een andere aanpak: die van het ontzien!

  Daarom zal binnen een aantal jaar het offerfeest hier een verplichte vrije dag worden zodat het leerplichtverzuim der islamieten wordt omzeild.

  En wat die achterstand van de kinderen betreft, dat behoort ook tot de verrijking van wat we hier binnenhalen. Verrijking tot aan de voordeur aangezien er geen gelden zijn genoeg zijn voor het basisonderwijs, laat staan het speciaal. Om het maar niet te hebben over andere ‘sociale’ aspecten van moslims.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.