Afgelopen maand meer asielzoekers dan ooit geregistreerd in Nederland

Geen categorieokt 21 2015, 9:00
In september zijn er in Nederland maar liefst 8.400 asielzoekers en nareizende familieleden geregistreerd. Dat is een nieuw record. Nog nooit kwamen er zoveel migranten, in zo'n korte tijd naar ons land.
In vergelijking met augustus is het aantal registraties met 21 procent toegenomen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Verreweg de meeste asielzoekers waren vorige maand afkomstig uit Syrië: 5.200 personen. Dat is 62 procent van het totaal. Opvallend genoeg is het aantal asielzoekers uit Eritrea afgenomen: van 1400 naar 920. Ondertussen is het aantal asielzoekers uit Irak juist toegenomen (van 180 naar 415), dit ongetwijfeld omdat ISIS dat land ook deels bezet en daar andersdenkende moslims en religieuze minderheden op grote schaal onderdrukt.
In totaal zijn er dit jaar al 23.500 asielzoekers naar Nederland gekomen. Daar komen nog eens zo'n 10.000 nareizende familieleden bij. De teller staat nu dus op 33.500 nieuwkomers - en het jaar is nog niet voorbij. Het gaat om 16.600 Syriërs en 6400 mensen uit Eritrea.
Hoewel de regering immigranten nog altijd verwelkomd denken steeds meer gewone Nederlanders daar heel anders over. Veel kiezers vinden dat het maar eens afgelopen moet zijn met de opvang van asielzoekers uit het Midden-Oosten - een regio waar, zeggen critici van het migratiebeleid, mensen onze cultuur niet alleen niet delen, maar zelfs verafschuwen. Het gevolg van de groeiende onrust is dat de PVV - de partij die zich het felst verzet tegen het huidige beleid - steeds groter wordt in de peilingen en record na record breekt. Volgens de meest recente peilingen zouden Wilders en co. 37 of 38 zetels halen als er nu verkiezingen waren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten