Anti-islambeweging Pegida gaat ook volgende maand weer demonstreren

De anti-islamgroepering Pegida heeft de smaak van het protesteren te pakken. Volgende maand zijn ze er weer bij.

Gisteren heeft Pegida gedemonstreerd in Utrecht, en dat verliep niet vlekkeloos. De zelfbenoemde tegenstanders van ‘islamisering’ lieten een vrouw rassentheorieën verspreiden en tegendemonstranten van AFA waren ook bereid om op de vuist te gaan, waardoor de algehele situatie al snel grimmig werd. De politie pakte enkele betogers op, vanwege gewelddadige misdragingen en sluit niet uit dat nog meer mensen een koude cel kunnen verwachten.

Ook kan één vrouw mogelijkerwijs een strafrechtelijke vervolging tegemoet zien vanwege de toespraak die ze hield. Ze zich had namelijk beklaagd over de islam, vanwege de volgens haar aanwezige “massieve inteelt” en “lage intelligentie en achterlijkheid.”

Maar Utrechters die dachten na de taferelen van afgelopen zondag voorgoed verlost te zijn van de uit Duitsland afkomstige protestbeweging kunnen hun borst nat maken. Het is namelijk “voor 95% zeker,” dat op 8 november opnieuw een Pegida-betoging zal worden gehouden in Utrecht:

Volgens woordvoerder Edwin Wagensveld van de anti-islambeweging is dat voor 95 procent zeker, zei hij maandag tegen RTV Utrecht. Er is nog een kleine mogelijkheid dat de demonstratie een week eerder wordt gehouden, op 1 november. Zondag hield de van oorsprong Duitse Pegida-beweging zijn eerste demonstratie in Nederland, ook in Utrecht. Dat leidde tot schermutselingen tussen Pegida-aanhangers en tegenbetogers.

Of de tegendemonstranten uit de extreem-linkse anti-fascistische beweging dan ook weer acte de presence zullen geven, is nog niet bekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Nicky

  Meisje (14) gestoken in Zwolle, dan denk je meteen, – wat heeft dit voor een zin
  – welke smerige ziek lafaard(en) doet, doen zoiets
  – waarom
  – hoezo
  – Zijn ze gepakt en taakstraf?

  – tja last but not least:
  LICHTGETINT ZEKER?

  Het enige antwoord wat ik dus al wist, JA,
  lichtgetint gajus weer.
  =======

  ZWOLLE –
  Een 14-jarig meisje is in Zwolle gewond geraakt toen ze door twee mannen werd lastiggevallen en gestoken met een scherp voorwerp.
  De politie doet onderzoek naar het incident dat woensdagmiddag plaatsvond. Het meisje liep in het park toen ze door twee jongemannen in gebrekkig Engels werd aangesproken.
  De mannen vroegen de weg naar het centrum, maar pakten het meisje daarbij vast, meldt De Stentor. Vervolgens stak één van de mannen haar met een scherp voorwerp waarna hij ook haar fietsband lek stak.
  Signalement
  Het meisje raakte lichtgewond en heeft aangifte gedaan. Vooralsnog ontbreekt van de mannen echter elk spoor.
  De politie heeft in de jacht op de daders een signalement verspreid. Het gaat om twee getinte mannen tussen de 20 en 35 jaar. Een van de mannen is ongeveer 1,70 lang en droeg een grijze kuitbroek, een rood Adidas trainingsjack en een schoudertasje. De andere man is ongeveer 1,90 lang en droeg een zwarte jas met capuchon.
  De politie vraagt getuigen of mensen die iemand herkennen in het signalement zich te melden.

 2. V.K.

  -Rassentheorieen verspreiden om terwijl je zegt te strijden tegen een ideologie, is natuurlijk 100% not done, goed dat het OM zich hiermee bemoeid.

  -Tuig van het allerlaagste allooi is het, zoals die (ex?) reaguurder Arie.J. welke meende aan de hand van iemands Achternaam/Nick, om zijn punt te maken, uit het niets, aan de hand van z’n nicknaam over inteelt en achterlijkheid te moeten beginnen.

  -Van het zelfde kaliber van zo’n Simon S. welke na het lezen over iemands zwangerschap te moeten melden of deze vrouw haar vrucht al op het syndroom van down heeft getest.

  1. Kees

   Spreken over inteelt is een taboe, maar waarom? Waar kwam/komt het het meeste voor en wat zijn/waren de gevolgen op korte en langere termijn? Vragen die men liever niet stelt, omdat men bang is van het antwoord.

  2. zomaar

   het is algemeen bekent dat binnen deze bevolkingsgroepen er spraken is van inteelt !, dus wat is hier mis mee omdat te zeggen ?.

   het O.M kan zich beter druk gaan maken wat de AFA leden en de IS sympathisanten , met onze democratie aan het doen zijn .

   anders herleven de tijden van 1930-1940 weer , waar ieder die tegen is gemolesteerd gaat worden , of erger .

  3. Geah

   Inteelt laat zijn sporen na, dus een test voor een abortus daarna is nooit weg…….moeten wij dan hun afwijkingen betalen? 😉 😉 😉

 3. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/12/must-read-de-verkrachtingsepidemie-in-europa-westerse-vrouwen-zullen-geofferd-worden-op-het-altaar-van-de-massamigratie/

  MUST READ! – De verkrachtingsepidemie in Europa: westerse vrouwen zullen geofferd worden op het altaar van de massamigratie

  De lezers zullen zich er heel goed van bewust van zijn dat Zweden de verkrachtingshoofdstad van Europa is geworden. De Zweedse regering heeft van alles en nog wat daarvan de schuld gegeven; van meer berichtgeving op het internet tot aan het weer toe. Noorwegen en Denemarken hebben ook een nogal alarmerend aantal verkrachtingen, maar die landen zijn meer bereid om de oorzaak toe te geven.

  In Noorwegen bleek uit recente statistieken dat 100% van de gewelddadige verkrachtingen op straat in de hoofdstad Oslo worden gepleegd door ‘niet-westerse’ immigranten. Dat is een soortgelijk verhaal als in Denemarken, waar de meerderheid van de verkrachtingen worden gepleegd door immigranten, meestal moslims.

  In Engeland volgt de ene verkrachting de andere op – tienduizenden jonge Britse meisjes worden grof behandeld, gefolterd, geslagen en verkracht door georganiseerde bendes, die bijna uitsluitend uit moslims bestaan. En nu is Duitsland aan de beurt. Terwijl bondskanselier Merkel de deuren van haar land heeft opengegooid voor honderdduizenden migranten uit het Midden-Oosten en Afrika, heeft ze de deur voor de verkrachting van Duitse vrouwen geopend.

  Verkrachting en aanranding (evenals gedwongen prostitutie) vinden in de vluchtelingenkampen in Duitsland buitensporig plaats en zijn overgeslagen naar de nabijgelegen steden. Verkrachting wordt in Duitsland al beschreven als “epidemisch” en het is een onderwerp waar de Duitse autoriteiten, en de media, niet al teveel over zeggen. De realiteit is dat de Duitse autoriteiten, die weten dat veel van deze asielzoekers verkrachters zijn, zullen toestaan ​​dat deze mannen vrij tussen de Duitse vrouwen leven – ze hebben [in feite] besloten toe te staan dat de Duitse vrouwen worden verkracht, net zoals andere overheden in heel Europa dat toestaan.

  Uit rapporten blijkt dat het grootste deel van de “asielzoekers” die nu Europa binnenkomen afkomstig zijn uit landen als Pakistan, Somalië, Afghanistan en andere plaatsen waar het vanzelfsprekend is dat vrouwen allerberoerdst worden behandeld. Het is niet een “extreem randverschijnsel” of een “kleine minderheid”; het is de norm, de mainstream en de wet van het land.

 4. zomaar

  citaat “tegendemonstranten van AFA waren ook bereid om op de vuist te gaan, waardoor de algehele situatie al snel grimmig werd”.

  en laat ik nu denken dat zij mij bedoelen met nazie , of Wilders, of welk ander persoon ook die tegen het zinloos importeren van de islam is .

  waar blijft de democratie waar onze regenten het telkens over hebben ?.

 5. Svetlana

  Een paar vriendinnen en ik gingen naar de tegendemonstratie van pegida en wij o.a zorgden er persoonlijk voor dat de sfeer grimmig werd.

  Deze rioolratten bij pegida hadden er blijkbaar niet op gerekend dat wij (de trots en radicale anti fascisten) er ook nog zijn. Afijn, in elk geval hadden wij hun het leven mooi zuur gemaakt

  1. zomaar

   en dat noemt zich een antifascist, hoe kom je der op ?.

  2. Gielah

   Flinke meid!
   Braaf zo!

   1. Wachteres

    De antifascisten zijn de echte fascisten.

  3. zomaar

   citaat ” Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie , (LEES HIER HET LINKSE INTERNATIONALISME ), boven het individu stelt.

   immers het Internationalisme, wil hen die tegen de door links maakbare samenleving zijn , met geweld verplichten dit te accepteren, en dan wil jij een anders denkende betichten dat zij fascist(en) zijn.

   ga je schamen onbenul .

   1. zomaar

    ach ja hieruit gehaald , zie link.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

  4. toetssteen

   @Svetlana
   Communisme/gedachtenpolitie….. way to go lady! En dat verpakken we in vrijheid. Yep. O wacht, alleen vrijheid voor het ‘ correcte’ denken. Walg.

 6. Geah

  Heel goed, ga zo door….

 7. poldi

  Ik ben een fel tegenstander van de instroom van de overwegend islamitische migranten en vooral van de als een virus voortwoekerende islamisering.
  Nou dan ben ik maar een racist of facist.
  En Wilders was en is de enige politicus met ballen die dit al jaren geleden zag aankomen, ervoor waarschuwde en werd bedolven onder karrenvrachten stront van onze staatsmedia en laffe wegkijk politici.

 8. henk vintage

  Aan Svetlana, import uit Rusland, kan je zien wat er gebeurt als je import niet grondig screent.

  1. Wachteres

   @Henk 😀

  2. toetssteen

   @Henk
   Yep, Svetlana past exact in het socialistische wensdenken waar elk ander woord moet worden gesmoord. Maar we noemen het freedom of speech.

 9. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?t=44&v=xUy4y4XRf_U

  Stephanie Schulz – Een Duitse heldin gaat door het lint!

 10. H.Vaes

  En weer komt da aanval van links

 11. Wachteres

  It takes a special sort of man to understand and enjoy liberty – and he is usually an outlaw in democratic societies. – H.L. Mencken

 12. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Ongeregistreerde-asielzoekers-eisen-geld-van-Duitse-deelstaat-2701162W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-10-13|Ongeregistreerde_asielzoekers_eisen_geld_van_Duitse_deelstaat

  Ongeregistreerde asielzoekers eisen geld van Duitse deelstaat

  Een groep van twintig ongeregistreerde asielzoekers is het wachten zat. De asielzoekers klagen het Berlijnse Staatsbureau voor Volksgezondheid en Sociale Zaken aan en eisen onmiddellijke uitbetaling van uitkeringen.

 13. Wachteres

  https://www.thepetitionsite.com/nl-nl/933/604/765/stop-de-asielstroom-nu/

  Stop de asielstroom NU! – Stop European immigration NOW!

  1. afca1900michel

   En getekend 🙂

 14. Wachteres

  http://sayhelloto1984.blogspot.be/2015/10/demographic-destruction-of-germany-soon.html

  Demographic destruction of Germany soon past point of no return
  In recent news, it is reported 12,000 “refugees” entered Austria within 36 hours. In September, around 210,000 refugees entered Germany. That is a yearly rate of 2.5 million “refugees” per year. This assumes the current trend is constant and does not get exponentially worse, as seems to be the case.

 15. henk vintage

  Tot 1970 was het neef-nicht huwelijk in Nederland bij wet verboden.
  Om de moslims te pleasen met gezinshereniging is deze wet afgeschaft.
  De gevolgen hiervan zijn bekend bij de zorginstellingen.

  1. Patriot

   Daae mag toch niets over gezegd worden, ze willen die mevrouw van Pegida ervoor opsluiten, weet je nog?

 16. Jasterke

  Wij gaan “erbij” zijn als het éven kan en mag
  weer eens wat anders dan op draadjes schrijven
  want ’t kan en màg niet meer bij woorden blijven
  in ‘t zo hoognodige Verzet tegen misbruikt Gezag !
  .

 17. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2015/10/13/een-tsunami-van-schorem-overspoelt-europa/?utm_source=TPO+Nieuwsbrief+abonnees&utm_campaign=553c6871ac-13_oktober_201510_13_2015&utm_medium=email&utm_term=0_b03521bf5f-553c6871ac-89919689

  Een tsunami van schorem overspoelt Europa
  ‘Niet-westerse allochtonen kunnen misdaden plegen die in beschaafd land ongehoord zijn’

  Vorige maand verscheen een nieuw essay van de Franse filosoof Alain Finkielkraut waarin hij een misdrijf beschrijft die volgens hem tot voor kort zijn gelijke niet kende in de gerechtelijke archieven. Het gaat om een bestuurster die na een banaal ongeval haar vrienden oproept uit een naburige zeer beruchte wijk. Met elf man slachten ze de andere bestuurder af. Tijdens de rechtszaak kwam de familie van de daders verhaal halen. De rechter liet zich niet intimideren en veroordeelde de hoofddaders tot twintig jaar cel. Saillant detail: het slachtoffer was van Algerijnse afkomst en de aanleiding voor deze lynchpartij was dat hij zich ‘te Frans gedroeg’. In het essay verzucht Finkielkraut: “Diegenen die kiezen voor de weg van de integratie zijn de dupe van diegenen die zich afzetten tegen onze samenleving, die hun rechten opeisen en zich zien als veroveraars.”

  En ook dergelijke beesten worden mogelijk ‘Welkom, welkom, welkom’ geheten.

  De EU maakt blijkbaar geen onderscheid.

 18. Geah

  En met die kindervluchtelingen hoef je ook geen medelijden te hebben want deze gedrochtjes kunnen over 5 jaar jouw toekomstige moordenaartje zijn..:

  http://fubar.mobi/2015/10/12/is-leert-jongens-van-amper-5-jaar-hoe-ze-iemand-de-keel-moeten-oversnijden/

  1. Geah

   Dus ook deze kleine inteelt-mohammedjes kunnen gevaarlijk voor ons zijn….tenslotte zit het in hun genen, nietwaar?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.