Australische regering traineert verlening visum Wilders

Geen categorieokt 05 2015, 9:05
De Australische regering doet er bewust alles aan om te voorkomen dat de PVV-leider het land binnenkort binnen kan komen.
In Australië wordt er binnenkort officieel een nieuwe partij gestart. Dat zal gebeuren in de stad Perth.
Het gedachtegoed van deze partij, de Australia Liberty Alliance, is nauw gelieerd aan de PVV van Geert Wilders. De ALA is anti-immigratie (vanuit moslimlanden) en gelooft dat het Westen in een culturele (en andersoortige) strijd verwikkeld is met 'de islam.' De partij is dan ook buitengewoon geïnspireerd door Wilders.
Daarom wil de voorzitter van de ALA, Debbie Robinson, maar wat graag dat Wilders erbij is als de partij officieel van start gaat. De PVV-leider wil dat zelf ook graag, maar het heeft er alle schijn van dat de Australische regering - die niet blij is met de komst van Wilders - er alles aan doet om de boel zo veel mogelijk te traineren.
Volgens Australische media is er namelijk een probleem met het verlenen van een visum aan Wilders. Vorige maand waren er al politieagenten op bezoek bij Wilders om zijn komst naar Perth voor te bereiden. Zij vertelden hem dat het visum snel geregeld zou worden.
Dat blijkt nu dus anders te zijn. Robinson is ervan overtuigd dat de Australische regering dit bewust doet; de overheid is namelijk geen fan van Wilders omdat die bepaald niet politiekcorrect is. In 2012 had Wilders vergelijkbare problemen. Toen vroeg hij een visum aan om een soort van spreektour te houden. Uiteindelijk moest hij de tour afblazen omdat het visum er maar niet kwam.
In 2013 kwam hij het land vervolgens wél binnen. Hij gebruikte zijn bezoek toen om met Robinson en anderen te spreken over een Australische versie van de PVV. Die is er nu dus gekomen.
Aangezien er nu een andere - liberale - regering zit in Australië dacht Robinson dat het dit keer gemakkelijker zou worden voor Wilders om een visum te bemachtigen. Blijkbaar is dat dus niet zo. Ze is dan ook not amused:
"I'm surprised that with the change of government, we now have a Liberal Government, that it appears that in fact nothing has changed. It's all about appeasement and political correctness."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten