België: gemaskerde man probeert aanslag te plegen op kazerne

Geen categorieokt 26 2015, 11:00
In België heeft een gemaskerde man vandaag een aanslag geprobeerd te plegen op een kazerne van paracommando's.
Belgische media berichten dat vandaag, daarbij baseren zij zich op informatie van de Belgische Justitie. De aanval vond plaats op een kazerne in de plaats Flawinne, vlakbij Namen.
De gemaskerde man reed met zijn auto door de slagbomen bij de kazerne. Toen de daar aanwezige paracommando's door hadden wat er gebeurde reageerden ze onmiddellijk. In plaats van rustig af te wachten besloten ze in te grijpen door op hem te vuren.
Dat had effect. De man ging ervandoor.
Later werd de auto teruggevonden in de buurt van Belgrade. Volgens de NOS is de ontmijningsdienst onderweg naar de wagen om die te onderzoeken. Er wordt namelijk gemeld dat er een bom in de auto zit.
De legerkazerne van Flawinne is vrij groot; er zijn daar 650 paracommando's gestationeerd. Het gebied rond de kazerne is logischerwijze afgezet, dit om te voorkomen dat er nog een poging tot een aanslag wordt gedaan... en om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en om bewijs te verzamelen zodat de gemaskerde terrorist uiteindelijk geïdentificeerd en natuurlijk gearresteerd kan worden.
Op dit moment is namelijk nog niet bekend wie de dader precies is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten