Cameron is woedend: 'Rusland steunt beul Assad'

Geen categorieokt 04 2015, 21:00
De Britse premier is niet te spreken over het beleid van Rusland in Syrië.
David Cameron heeft vandaag hard uitgehaald naar Vladimir Poetin, de president van Rusland. Volgens de Britse premier grijpt Rusland alleen maar in in Syrië om "de beul Assad" aan de macht te houden.
"Dat is een afschuwelijke vergissing voor hun en voor de wereld. Het gaat de regio nog instabieler maken."
Hij gaat verder:
"De meeste van de Russische aanvallen vonden, voor zover wij konden zien, plaats in gebieden in Syrië die niet in handen zijn van Islamitische Staat maar van andere tegenstanders van het regime."
Hoewel de Britten zeggen dat slechts vijf procent van Ruslands aanvallen gericht zijn op ISIS-doelwitten denken de Russen daar zelf heel anders over. Zo laat het Russische ministerie van Defensie het volgende weten:
"Als gevolg van onze luchtaanvallen op Islamitische Staat zijn we erin geslaagd hun besturingssystemen en aanvoerlijnen te verstoren."
De Syrische dictator Bashar al-Assad is ondertussen maar wat blij met de bemoeienissen van Rusland. Heel gek is dat natuurlijk niet. Lange tijd had het er alle schijn van dat er spoedig een eind zou komen aan zijn bewind. Met Ruslands steun zal zijn regime deze vreselijke oorlog - die het leven heeft gekost aan honderdduizenden burgers en miljoenen mensen op de vlucht heeft gejaagd - ongetwijfeld overleven. En daar gaat het Assad om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten