Deze jongen en dit meisje werden elkaars allerbeste vrienden. De manier waarop ze elkaar ontmoetten maakt het allemaal des te ontroerender

Geen categorieokt 18 2015, 9:00
Ze spelen elke dag samen en zijn onafscheidelijk. En dat ondanks iets wat veel anderen wellicht zouden zien als een enorme belemmering...
Gabbi en Brett zijn elkaars beste vrienden. Elke dag spreken ze met elkaar en spelen ze samen spelletjes. Samen hebben ze zo heel veel lol:
vlcsnap-2015-10-18-03h33m26s222Maar met de twee is iets bijzonders aan de hand: ze wonen zo'n 1500 kilometer bij elkaar vandaan, en kunnen elkaar dus niet dagelijks ontmoeten. Sterker nog: de twee steunen elkaar door dik en dun maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Hoe ze dan toch zoveel plezier hebben samen? De trotse vaders van de jongen en het meisje leggen het uit: ze gamen heel vaak. Spelletjes spelen op een spelcomputer klinkt misschien als een gewoon tijdverdrijf waar je niet je hele leven in kunt stoppen, maar zeker voor Brett geldt iets anders.
Z'n vader legt uit:

"Brett, mijn zoon, is 8. Hij is om het weekend bij mij.

We kwamen erachter dat Brett op het autistische spectrum zat, en in 2012 was duidelijk dat hij sociale vaardigheden miste die andere kinderen wel op een natuurlijke wijze hebben ontwikkeld."

vlcsnap-2015-10-18-03h44m45s85
Maar dat verandert zodra hij spelletjes op het internet speelt:

"Online wordt hij ineens een andere jongen. We leggen contact door het spelen van games. [...] Ik wil Brett gewoon blij zien."

En als hij met Gabbi kan spelen, dan gebeurt dat ook. Haar vader legt uit hoe mooi de digitale ontmoeting van de twee kinderen was:

"Het was een échte band die ze geschapen hebben."

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/A-Connected-Story-Gabbi-Brett.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten