Deze kleine kat bewijst dat je letterlijk een heel eind kunt komen met wilskracht en doorzettingsvermogen

Geen categorieokt 19 2015, 12:00
Een kleine, jonge kat die een deel van zijn achterpoten kwijt is geraakt heeft een tweede kans gekregen met behulp van enkele creatieve en innovatie scholieren van een middelbare school in Canada.
Cassidy maakte deel uit van een groep wilde katten die gevonden werd door vrijwilligers van TinyKittens Rescue - een stichting die zich inzet om (dakloze) katten te redden en vervolgens onder te brengen bij liefhebbende gezinnen. Alle katten werden rustig onderzocht, waarna ze gecastreerd werden.
Hoewel Cassidy geboren werd met vier poten zagen de vrijwilligers dat hij korte tijd later een deel van zijn twee achterpoten kwijt was geraakt: net onder de knie. Ongelooflijk genoeg bleef het kleine kereltje echter vechten, waardoor hij in redelijk goede gezondheid was toen hij gevonden werd. Hij was op dat moment slechts negen weken oud.
phzRiXZ
"Op de één of andere manier had hij geleerd om zijn kont toch nog van de grond te krijgen en als het ware als een velociraptor rond te lopen," legt vrijwilliger Shelly Roche uit.
TinyKittens Rescue zag dat de stompen van Cassidy's poten flink hadden geleden. Daarom namen ze contact op met een lokale dierenarts. Hopelijk kon die iets doen voor de kitten. Als onderdeel van Cassidy's rehabilitatie vroeg Shelly vervolgens op Facebook of iemand in staat was om Cassidy te helpen om weer vrolijk rond te lopen. Ongelooflijk genoeg reageerden twee scholieren aan een middelbare school op haar verzoek: ze ontwierpen een kleine rolstoel voor de kitten en produceerden de rolstoel vervolgens met behulp van een 3D-printer.
Hoewel het allemaal wat vreemd was voor Cassidy accepteerde hij het toen de rolstoel bij zijn achterpoten werd gezet. Na enige tijd geoefend te hebben mag het resultaat er zijn: Cassidy kan lekker rondrennen en spelen.
CFS3uLl
Shelly legt uit:

"Hij is nu echt veel gelukkiger en heeft een bewegingsvrijheid verkregen die hij nooit had."

Cassidy is niet de enige die blij is met de rolstoel: datzelfde geldt voor talloze Facebook-gebruikers. Cassidy heeft sinds kort namelijk een eigen Facebook-pagina, die flink gevolgd wordt. En dat is niet alles: TinyKittens heeft ook een livestream opgezet waar Cassidy's fans live kunnen zien hoe de kitten leeft, hoe zijn benen gemasseerd worden, en hoe hij de wereld onveilig maakt door samen met zijn rolstoel rond te rennen.
TinyKittens laat weten dat Cassidy's rolstoel geupdate zal worden naarmate hij groter en sterker wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten