Domino's Pizza bezorgster ziet bejaarde man in oude caravan wonen. Dan besluit ze om er iets aan te doen

Geen categorieokt 13 2015, 10:00
Angela Nguyen werkt voor Domino's Pizza, één van de bekendste pizzaketens ter wereld. Haar taak? Het bezorgen van pizza's aan hongerige klanten. In het verleden moest dat altijd binnen 30 minuten tijd gebeuren; die garantie werd gegeven. Tegenwoordig geven ze die garantie niet meer - omdat Domino's bezorgers ongelukken veroorzaakten doordat ze zo snel moesten rijden - maar het doel is nog altijd hetzelfde: binnen een half uur moet de klant gevoed worden.
Hoe dan ook, een tijdje terug kreeg Angela bericht dat ze een pizza moest brengen naar een voor haar onbekend adres. Ze pakte de pizza op en ging op weg: met wat navigatie kom je een heel eind.
Uiteindelijk kwam Angela aan het op adres. Toen viel haar iets op: het adres was geen huis, maar een aftandse caravan. Ze raakte aan de praat met de bewoner van het stulpje, de 76-jarige Lee Haase. Die vertelde haar dat hij zijn huis in een vreselijke storm verloor, van een magere uitkering leeft, en nu maar één keer in de week een lekkere maaltijd nuttigt: een pizza van Domino's, waar hij echt niet zonder kan. Hij heeft geen lopend water of zelfs maar een verwarming. Toen hij zijn huis verloor had Lee het al enorm lastig, maar dat werd nog erger toen zijn zoon omkwam bij een ongeluk met een sneeuwscooter.
Angela was meteen in de ban van Lee en zijn levensverhaal. Ze vond het ongelooflijk wat hij allemaal had meegemaakt en dacht erover na wat zij kon doen om hem te helpen.
Screen Shot 2015-10-13 at 11.41.33
Onlangs ging een collega van haar langs bij Lee - hij had zijn wekelijkse pizza weer besteld - en zag dat de situatie nog erger was geworden. Lee was koud. De temperaturen waren omlaag gegaan en de oude man was alleen maar bezig met overleven; geen gemakkelijke opgave in die omstandigheden en op die leeftijd.
Angela en haar collega spraken met elkaar, waarna Angela besloot dat het tijd was om in actie te komen. Ze zette een GoFundMe-pagina op - waar gewone mensen geld kunnen doneren aan goede doelen en specifieke projecten - en vroeg mensen om rijkelijk te doneren: ze wilde $25.000 ophalen zodat er een klein huisje gebouwd kon worden voor Lee, met lopend water, verwarming en elektriciteit.
Het goede nieuws? In weinig tot geen tijd heeft Angela al $24.428 opgehaald voor Lee. En de teller loopt nog steeds door. Het doel van $25.000 is dus duidelijk in beeld en wordt misschien zelfs verpulverd. En dat alles met dank aan de compassie van een bezorgster van Domino's Pizza en de vrijgevigheid van de lokale gemeenschap (waaronder Domino's zelf; het bedrijf gaat $2.000 aan het goede doel).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten