Egypte: leraar Arabisch geeft koptisch-christelijke jongen van 10 jaar oud 40 zweepslagen

Geen categorieokt 30 2015, 19:00
In Egypte heeft een leraar Arabisch een koptisch-christelijke jongen van 10 jaar oud gestraft door hem 40 zweepslagen te geven met een elektrische kabel. Dit gebeurde op een school in Caïro.
Toen doktoren de wonden van het jongetje later bekeken konden ze niet geloven dat zijn leraar hem op deze brute wijze bestraft had, aldus de vader van het jongetje.
De 10-jarige jongen Babawi werd het slachtoffer van de extremistische en gewelddadige impulsen van zijn (hoogstwaarschijnlijk) islamitische docent toen hij een medescholier vroeg om zijn hoofd een beetje opzij te doen zodat hij het bord kon zien. De leraar schreef namelijk bepaalde Arabische frasen op het bord welke de leerlingen moesten kopiëren.
De leraar hoorde Babawi fluisteren, liep vervolgens naar de deur, deed die op slot, pakte een elektrische kabel, en gaf de arme jongen maar liefst 40 zweepslagen.
Volgens de vader werd de jongen op brute wijze in elkaar geslagen. Hij raakte buiten bewustzijn en lag uiteindelijk in zijn eigen bloed. Toen doktoren hem onderzocht hadden kwamen ze tot de conclusie dat zijn nieren en botten ook nog eens ernstig beschadigd zijn.
Toen hij geslagen werd schreeuwde en gilde de jongen tot zijn stem ermee ophield. Ongelooflijk genoeg hoorde niemand buiten het klaslokaal het blijkbaar. De andere leerlingen wilden wel ingrijpen, maar hadden daar volgens Babawi's vader de moed niet voor, ongetwijfeld omdat ze bang waren dat zij dan het volgende slachtoffer zouden worden van de doorgedraaide, christenen-hatende docent.
Volgens expert Raymond Ibrahim is de kans groot dat de 'Arabische frasen' citaten uit de Koran waren, het heilige boek voor moslims. Het is dan ook waarschijnlijk dat de docent doordraaide omdat 'een minderwaardige kopt' (aldus Raymond) de euvele moed had om iets te fluisteren. Hij zou dat gezien hebben als blasfemie - en dan ook nog eens blasfemie van een niet-moslim.
Ongelooflijk genoeg heeft de vader weliswaar aangifte gedaan tegen de docent, maar worden er nog steeds geen stappen tegen hem ondernomen. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de autoriteiten dit soort wangedrag van extremistische leraren maar wat graag door de vingers zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten