Fantastische fotoserie laat de enorme levensvreugde zien van kinderen met het Down Syndroom

Geen categorieokt 13 2015, 14:00
Als zwangere echtparen erachter komen dat het kind waar de vrouw op dat moment nog zwanger van is het Syndroom van Down heeft, besluiten ze vaak om een abortus uit te laten voeren. Dit omdat mensen er vaak van overtuigd zijn dat het bijzonder zwaar is om voor dit soort kinderen te zorgen... en omdat ze ervan uitgaan dat een kind met Down nooit écht van het leven kan genieten.
Screen Shot 2015-10-13 at 13.08.31
Fotografe Laura Kilgus is het daar niet mee eens. Daarom biedt ze kinderen met Down-kinderen aan om gratis schitterende foto's van ze te maken; foto's waaruit blijkt dat hun levensvreugde minstens net zo groot is als die van 'normale' mensen, en misschien zelfs wel groter.
Screen Shot 2015-10-13 at 13.08.44
Kilgus werkt samen met de Down Syndrome Society van Rhode Island, de Amerikaanse staat waar zij woont. Op 1 oktober jongstleden begon ze haar 'Down Syndrome Awareness' maand door een expositie te openen van haar foto's.
Screen Shot 2015-10-13 at 13.03.28
In gesprek met de Huffington Post - een bijzonder grote Amerikaanse website - vertelt de fotografe dat ze altijd haar best doet om de levenslust en energie van de kinderen in beeld te brengen. "Kinderen met Down zijn misschien wel de meest inspirerende, grappigste en gelukkigste kinderen die ik ooit heb gezien," legt ze uit. "Hun vreugde en liefde zijn bijzonder inspirerend voor alle mensen in hun omgeving."
Screen Shot 2015-10-13 at 13.07.31
Ook vertelt ze dat haar neefje Tommy haar voornaamste inspiratiebron is. Net als de kinderen in de foto's heeft hij het Syndroom van Down. Dat weerhoudt hem er echter niet van om met volle teugen te genieten van het leven.
"Ik wilde deze kleine jongeman op de één of andere manier eren, zeker omdat ik ver van hem weg woon en hem dus bijna nooit kan zien."
Screen Shot 2015-10-13 at 13.08.00
Ze gaat verder:
"Hij is echt een lieve en optimistische kleine man. Hij heeft een zusje en broertje die ontzettend van hem houden, Evie en Joey, en de meest geweldige ouders, dus hij heeft al het best mogelijke leven."
Screen Shot 2015-10-13 at 13.08.57
De fotografe vindt het geweldig dat haar foto's een bijzonder grote impact hebben - zowel op de kinderen en hun ouders, als op de samenleving in het algemeen.
"Ik heb ontzettend veel positieve reacties gekregen van mensen uit het hele land, en zelfs vanuit de hele wereld. Deze foto's stellen kinderen met Down Syndroom en hun ouders in staat om te laten zien dat ze echt vol liefde zitten en een verrijking, geen verarming, zijn voor de mensheid."
Screen Shot 2015-10-13 at 13.09.06
Alle foto's in dit artikel zijn gemaakt door Laura Kilgus. Voor meer foto's: zie haar Facebook-pagina.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten