Gezamenlijke oproep fractievoorzitters: stop met bedreigingen en geweld!

Wilders, Pechtold, Samsom, Zijlstra, Roemer, Van der Staaij en anderen vinden dat de neerwaartse spiraal van geweld waarin Nederland verzand is geraakt, moet worden gekeerd.

Geweld tegen politici in Nederland komt helaas geregeld voor. De inmiddels overleden CD-fractievoorzitter Hans Janmaat ging gebukt onder een klimaat van geweld, en LPF-lijsttrekker Pim Fortuyn is er in 2002 zelfs aan bezweken. Beide personen maken inmiddels al tijden geen deel meer uit van de politieke belevingswereld. Maar het geweld is niet gestopt.

Daarom doen (bijna) alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer gezamenlijk nog maar eens de oproep aan alle Nederlanders om de sfeer van intimidaties en vernielingen te staken. Ze schreven een open brief in de hoop Nederlanders te overtuigen zich beschaafd uit te laten.

Het initiatief kan uniek worden genoemd, want nog niet eerder waren de politiek leiders van álle politieke partijen bereid om samen te werken. Zeker namen als Pechtold en Wilders prijkten nog niet tezamen onder een brief. Maar nu wel:

Wij zijn het over veel oneens, maar hierover bestaat geen enkel verschil van mening: in Nederland voeren we een debat zonder dreigementen, intimidatie en geweld.

Aldus de tien ondertekenaars van de brief. En verder:

Een van ons, de fractievoorzitter van de PVV, weet hoe het is om jarenlang bedreigd te worden. De vrijheid is klein als er ieder uur van de dag beveiliging nodig is. Wij betreuren het dat dit in Nederland gebeurt. Het past niet in onze democratische rechtsstaat De afgelopen weken volgt het ene incident op het andere.

Uitoefenaars van geweld – van AFA, tot Pegida, tot de NVU en de kogelbriefverzenders die Halbe Zijlstra ‘post’ bezorgden – verkleinen de vrijheid van Nederlanders alleen maar, betogen ze:

De afgelopen weken volgt het ene incident op het andere. Een raadsvergadering wordt gestaakt vanwege de intimiderende sfeer. Inspraakavonden voor burgers worden overschreeuwd door mensen met wie geen fatsoenlijk gesprek mogelijk is. Bezorgde burgers worden voor racisten uitgemaakt. Mensen vloeken, tieren en wensen elkaar de ergste dingen toe als ze in demonstraties tegenover elkaar staan. Anonieme bedreigingen via mail en sociale media nemen toe, zo lijkt het. Mensen, welke opvatting zij ook hebben, die zich zo gedragen maken voor ons allemaal de vrijheid kleiner.

De hele brief is hier te lezen. Het was oorspronkelijk een initatief van Jesse Klaver (GroenLinks), maar ook Halbe Zijlstra (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Geert Wilders (PVV), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (CU), Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (PvdD) en Henk Krol (50Plus) tekenden mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Spleen

  Het is natuurlijk niet goed te praten maar we moeten wel beseffen dat het volk woedend is over de tsunami van islamitische vluchtelingen die, zoals algemeen bekend, in Nederland al vele moorden pleegden en tientallen vrouwen en kinderen verkrachtten.

  Genoeg is genoeg en wie niet horen wil (de linkse politici) moet maar voelen!

  1. Wouters

   En met je laatste zin praat je het geweld dus wel goed. Lekker bezig. Daarnaast kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de parlementaire democratie. Succes!

   1. Wachteres

    @Wouters, volgens Simon is er geen geweld en zelfs al zou het geweld zich hier gaan uitbreiden, wat in Duitsland al het geval is, en wat hier ongetwijfeld ook gaat gebeuren, dan is er nog geen geweld. Daarom moeten we het geweld zoveel mogelijk wegmoffelen.

    Want de islam is vrede, ook al zie je in de hele wereld – en vooral in het Midden-Oosten – waar de meisjes en de vrouwen en andersdenkenden niet alleen door IS afschuwelijke behandeld worden – bewijzen van het tegendeel.

    Simon weigert naar filmpjes te kijken die het tegendeel angstwekkend duidelijk maken.

    Dat is de islam niet, snap je?

    1. toetssteen

     @Wachteres
     Spleen/Wouters/Daniel= drie trollen op een rij. Ze spelen good cop/bad cop.

     1. Wachteres

      `Dacht je dat ik dat niet door had, Toets?

   2. Spleen

    Heeft Wouters dan een beter antwoord op de tientallen moorden en verkrachtingen die islamitische vluchtelingen plegen en gaan plegen?

    Het moet niet gekker worden!

 2. Ikora

  Het kan natuurlijk ook gewoon om een afrekening in het criminelenmilieu gaan – de link tussen vreemdelingenissues en brandende auto’s ligt niet ècht voor de hand. Ik zou altijd eerst het politieonderzoek afwachten voor ik op de barricade klom. Het collectieve ‘foei’ en ‘rechtsorde geschokt’ klinkt een beetje schril.

 3. Wachteres

  “Wie wind zaait, zal storm oogsten”.

 4. Daniel

  Je steekt geen auto van een GroenLinks raadslid in de fik, laat staan twee. Maar…., ze maken het er ook wel naar. Altijd weer kritiek op de ongeruste burger die zich, misschien wat ongelukkig, uitspreekt tegen dat gajes van vluchtelingentuig en het linkse tuig.
  De hardwerkende burger die ziet dat zijn baan op de tocht komt te staan, sociale voorzieningen onder zijn/haar kont worden afgebroken, en de islam gaat bepalen wat wel en niet mag.
  ‘Ze’ zijn een gevaar voor onze dochters en kleindochters, buurmeisjes, vrouwelijke collega’s. ach…alles wat een rok aan heeft.
  Zij komen zo uit de middeleeuwen naar ons toe. Ze zijn op zoek naar welvaart, opleidingsmogelijkheden voor hun kinderen, goed onderdak, misschien sommigen wel naar democratie.
  Het moet niet gekker worden.

  Geert Wilders heeft vanmorgen al gezegd dat hij geen gas terug neemt inzake het vluchtelingenstandpunt van zijn PVV.

  Zo zijn er altijd weer mensen op wie we kunnen bouwen, die het Vaderland verdedigen, die voor onze oudjes in de bres springen. Oudjes zoals er hier zoveel zijn op DDS. Oudjes waar Fleur Agema voor in de bres springt. Geen 24 uurs luiers (incontinentie materiaal zegt Fleur het parlementair) voor onze oudjes.
  De PVV springt als enige partij in de bres voor onze oudjes die het land hebben opgebouwd.

  Bres…..deze uitdrukking gaat terug op de situatie waarin er een gat in een vestingmuur was geschoten. De dappersten sprongen dan naar voren om het als eersten tegen de vijand op te nemen; zo beschermden zij de anderen. Zij sprongen/stonden dan in het gat, of op de overblijfselen van de muur.
  Zo ziet de PVV het gelukkig ook. Anderen beschermen (eigen volk).

  Geert Wilders staat altijd op de bres voor een rechtvaardiger wereld.

  1. Wachteres

   “Ze zijn op zoek naar welvaart, opleidingsmogelijkheden voor hun kinderen, goed onderdak, misschien sommigen wel naar democratie.
   Het moet niet gekker worden”.

   Nee, Daniel, dat is het linkse droombeeld. Ongetwijfeld zijn ze op zoek naar geld dat hen in de schoot wordt geworpen, maar er is voldoende onderzoek naar gedaan, zodat we kunnen weten dat een groot deel van de moslims, vooral diegenen die nu uit wel erg achterlijke gebieden komen, de opvattingen die ze zogenaamd ontvlucht zijn, hier weer willen toepassen.

   En daaronder valt geweld, geweld en nog eens geweld. En diepe minachting voor vrouwen en andersdenkenden.

   Maar goed, we blijven volhouden dat dit allemaal leugens zijn en dat ze net zo denken als wij denken. En de tientallen filmpjes op internet, plus de verhalen van mensen die de praktijk ervaren, leggen we dan minachtend naast ons neer.

   Zolang wij er zelf geen last van hebben, nietwaar? En bij de linkse ‘grachtengordel’ – die zoveel gevoel hebben voor die arme vluchtelingen – zal dat nog wel even duren.

   Wat denk je bijvoorbeeld van “Ik man, jij vrouw, ik dus eerst” in een winkel?

   Of van autochtone vrouwen/meisjes die dag in dag uit voor ‘hoer’ worden uitgescholden, als ze de eer hebben in de buurt van de verrijkers te wonen.

   https://www.youtube.com/watch?v=fX73ggsMNEI

   1. Daniel

    Beste Wachteres……Ze, de vluchtelingen, zijn op zoek naar onze welvaart, onze scholen, onze subsidie mogelijkheden, onze vrijheid van Godsdienst.

    Waar de kerken verdwijnen zie je de moskeeën verschijnen. Goed dat mijn moeder zaliger dit niet hoeft mee te maken.
    Beste Wachteres, u vraagt: ‘Wat denk je bijvoorbeeld van “Ik man, jij vrouw, ik dus eerst” in een winkel?’

    Tja in de winkel mag mijn vrouw eerst naar binnen en in het café ga ik het eerst naar binnen, en verder loopt ze naast me.

    Beste Wachteres, weet je waar ik blij van word?

    Dit gedichtje:

    Het menselijk geluk

    De huur betaald. De stoep geschuurd.
    Een goeie visboer in de buurt.
    Een meid die als ze naast je gaat,
    loopt te zingen over straat.

    van Willem Wilmink.

    Wachteres ik ben nog steeds stapel op mijn vrouw, ze is meer dan een echtgenote. Ze is de zin van mijn bestaan, zij is mijn alles.

    Soms in de nacht als je naast me ligt,
    als je naast me ligt met je meidengezicht,
    dan heb ik je weer zo lief.
    En ik denk met trots aan ons kleine gezin,
    en ik denk: er zit wel samenhang in,
    het biedt wel perspectief.

    Daar komen nare gedachten van:
    dat het zo niet altijd maar duren kan,
    het is allemaal veel te fijn.
    Nu is mijn bedje wel gespreid,
    maar deze kinderen, deze meid
    zijn te mooi om waar te zijn.

    Wat maken we misschien nog allemaal mee,
    misschien ga jij met een ander in zee,
    met een zwaarbehaarde man.
    Of slepende ziekte of ander kruis
    komt over de wereld of over ons huis,
    en maakt er een puinhoop van.

    Dat denk ik dan. Maar de volgende dag
    geeft een ruzie die er wezen mag,
    een fraai stuk burengerucht.
    En al die gedachten, mijn lekker stuk,
    aan ziekte en ontrouw en ongeluk
    slaan ratelend op de vlucht.

    1. Wachteres

     onschuld

     Ze vervloog naar donkere steden
     maar zeker weten doe ik ’t niet
     verloren onschuld, ongemerkt kwijtgeraakt
     door het verstrijken van de tijd
     een waarheid
     die zich lijkt aan te passen
     aan dat wat aangepast dient te worden
     ze vervloog wat verder
     steden ging van donker naar licht,
     terug en omgekeerd
     en de waarheid had ineens
     weer wat aanpassingen bijgeleerd

     Tja, dat is mijn visie Daniel.

     Maar blijf geloven in wat je gelooft, nu kan het nog.

     https://www.youtube.com/watch?v=0uFlZRBIS_U

     Een van mijn lievelingsliedjes, speciaal voor jou.

     1. Daniel

      Dank je Wachteres.
      Het mooiste liedje in de Nederlandse taal ooit geschreven. Literatuur, thrillers, film, muziek, eten, er is zoveel om van te genieten.
      Straks ga ik dood en daarom wil ik de dagen niet alleen doorbrengen met somberen over de wereld. ons land en de toekomst van mijn kinderen.
      Gezellige herfst/winteravonden in een warme kamer, genieten van elkaar en hopen dat straks nog heel lang duurt.

  2. toetssteen

   @Daniel
   Zo en nu weer naar de Joop aub. Manmanman wat een kolder hebt u uit de kast gehaald. Kras op troll. We hebben uw gezicht nu echt wel gezien, faken helpt niet meer.

 5. Daniel

  Tirannie is links en vrijheid is rechts!

  1. Spleen

   Mag ik u dankbaar bijtreden, beste Daniël, met een subtiele parafrasering van het zesde couplet van het Wilhelmus?

   Mijn schild ende betrouwen
   zijt Gij, o God mijn Heer,
   op U zo wil ik bouwen,
   Verlaat mij nimmermeer.
   Dat ik doch rechts mag blijven,
   uw dienaar t’aller stond,
   de linksche tirannie verdrijven
   die mij mijn hart doorwondt

   1. Wachteres

    Warempel, Simon en Daniel beginnen door te krijgen wie [en wat] de problemen veroorzaken.

    Natuurlijk zouden die problemen er niet zijn als we ons allemaal aan de beschaafde linkse opvattingen hielden:

    “Iedereen moet denken zoals wij denken, want anders en je een fascist een racist of een nazi”.

    Vanzelfsprekend komt het geweld van rechts. Jammer, dat alle leidinggevende andersdenkenden in het verleden of [door links] vermoord zijn, of met walgelijke minachting behandeld – ‘u bent een Untermensch’ – of gedwongen worden 24/7 onder bescherming te leven als ze kritiek hebben op de – volgens links – vredevolle islam.

    Maar dat moeten we gewoon accepteren en niet alleen dat, we mogen zelfs niet ‘minder, minder, minder’ zeggen, maar we moeten ‘meer, meer, meer’ doen.

    Want de islam is vrede, toch?

    1. Wachteres

     derde alinea: want anders ben je ..

 6. Gielah

  Ik ben het… uiteraard…. eens met die brief.
  Toch krijg ik er ook een bitter gevoel bij.
  In alle 11 jaren, dat meneer Wilders nu bedreigd en beveiligd wordt, is er nog nimmer zo´n brief namens alle fractievoorzitters uitgegaan.
  Kijk… daar ziet u nu het afzichtelijke tronie van dat gemene, jaloersige, ondemocratische, kleinzielige, farizeese ‘cordon sanitair’.
  De politiek op zijn smalst.

  Er gaan twee auto’s van een Groen Links politicus in vlammen op en Halbe Zijlstra krijgt een kogelbrief.
  Allebei zéér te veroordelen.
  Meteen slaat heel de politiek alarm: mág niet!

  Maar heel Islamia probeert meneer Wilders te vermoorden…. en de stilte was en is oorverdovend.
  Men haalt zelfs half Islamia hier BINNEN… inclusief leden van de groep van 450.000 ISIS-beulen, die naar zeggen van geheime diensten reeds in Europa zijn… en meegekomen met de al of niet echte vluchtelingen.
  Moordenaars kunnen hier wel een potje bréken… ook nog als ze via hun leiders maar ál te duidelijk aangeven dat ze hier dood en verderf komen zaaien.

  Wat meneer Wilders nu al 11 jaar bedreigt, dat gaat velen van ons bedreigen…. ook als we alleen maar het ongeluk hebben toevallig op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek te zijn.

  Gáát dat soort dingen gebeuren, dan zal de politiek ons er streng op wijzen, dat er nog véle islamieten zijn, die helemáál geen koppen afhakken of aanslagen plegen…. dus wat ZEUREN we nu.
  Géén “hele groepen wegzetten”, hè?
  Zó gaan we hier niet met elkaar om!

  Daarom is die gezamenlijke brief, hoe juist ook… toch ook iets om niet ál te blij van te worden.
  De oogkleppen zijn nog even dik.
  Het gebrek aan bescherming van ons, burgers, nog even schrijnend.

  1. Jasterke

   helaas Gielah… ons Volk heeft nauwelijks méér in huis
   wij zijn afhankelijk van scherpe geesten zoals onder meer van u
   da’s niet voldoende, voor de droeve tijd van nu…
   nu ieder huis bestraft wordt met ’n éxtra kruis !

 7. poldi

  Al decennia lang worden de burgers geteisterd door de kwalijke effecten van de multiculti verdwazing, voortwoekerende islamisering, afdrachten aan de EU, krankzinnige EU naheffingen, en nu weer de massale import van overwegend hoogopgeleide islamitische “geleerden, piloten, academici, dokters, verpleegkundigen enz”. Maar er is muv Wilders nauwelijks een politicus, die zich daarover opwindt. Nee, de toon van de discussie, die is pas belangrijk en de inhoud is maar van ondergeschikt belang.

  1. Gielah

   Leugenaars en volksverlakkers hebben in féite geen enkel verweer, uiteraard.
   Als ze dat verweer wél hadden, dan zouden zij daar wel mee naar voren gekomen zijn.
   Maar nee.
   Wat rest hen dan nog?
   Gezeur en gezanik over de vórm en over de tóón.

   Daarachter zit woede: ” Stóp met ons te ontmaskeren!
   Wij zijn net zo lekker bezig de koorden van de dictatuur strakker aan te trekken en u uw laatste cent en recht te ontnemen…. vestig daar NIET de aandacht op!
   En doet u dat wel…. dan leggen wij een cordon sanitair om u heen.
   Genoeg stommelingen en kneuzen die ons daarin zullen steunen!”

 8. Anna

  Fractievoorzitters zijn zelf een van de grote veroorzakers van de onrust. Ze hebben geen zuiver geweten.In parlement Wilders en PVV zo veel als mogelijk demoniseren en een ondemocratisch cordon sanitair uitvoeren. Dat is de bevolking opjutten. Tegenstanders uitmaken voor fascisten, nazi’s en racisten. Dat is haat zaaien. Nu ze zelf worden bedreigd worden ze heel, heel erg bang. Als eerste Groen-Links die vlogen in het parlement als roofvogels richting de microfoon om Wilders zo zwart mogelijk te maken. Pechtold en Roemer leefden van Wilders/PVV Om Wilders heeft niet één partij zich druk gemaakt sterker ze hielpen mee om hem en de PVV zo veel als mogelijk te demoniseren. Geweld mag nooit en te nimmer worden toegestaan dat is wel duidelijk. Vrijheid van meningsuiting eindigt bij gebruik van geweld.

  1. nick

   Heel goed verwoord @Anna!
   Het is door en door hypocriet en verachtelijk.

 9. Jasterke

  … Stop eindelijk met dat doodgezwijg van Neêrlands kleine man !

 10. Wim

  Stop met dat liegen en bedriegen in de politiek.Moreel staat de politiek er veel slechter voor dan de burgers.Men heeft zelfs de zaak zo opgefokt dat het in linkse kringen geoorloofd was een politicus door de kop te schieten.Stop met de eenzijdige linkse programma’s op TV met name bij de VARA waar mensen opgejut worden door ingehuurde betaalde krachten.

 11. nick

  Kan het niet helpen dat ik deze oproep van notabene de fractievoorzitters van onze politieke partijen noga ernstig hypocriet vind!
  Zij veroorzaken, met hun coalitie, deze ellende voor de bevolking en menen dan te moeten zeggen dat we onze mond moeten houden?? Hoe denigrerend is dat.

  Ik begrijp het wel want stel je voor de beer breek los…want dat zit er natuurlijk aan te komen.
  Er is geen nederlander meer te vinden die het eens is met dit verwoestende beleid. Geen mens die niet ernstig bezorgd is over de tsunamie van voornamelijk gelukzoekers die onze eigen cultuur en beschavingen overspoelen, die onze voorzienigen uitputten en een regering die de eigen bevolking in de kou laat staan.

  En de dames en heren in Den haag menen dat we ons koest moeten houden. Natuurlijk is het totaal onbeschaafd en not-done om je te misdragen, bedreigen en intimideren, dat weten we allemaal heus wel! Maar wat moet je uiteindelijk wanneer de verantwoordelijken niet willen luisteren en juist het tegendeel uitvoeren van wat de bevolking wil. Het is een gekkenhuis en men voelt zich machteloos.

  En de hypocretie, ik begrijp Wilders wel dat hij ook meetekend want hij kan niet anders maar de rest heeft zoveel boter op het hoofd dat ze er vieze glibbers van zijn geworden.

  1. mijn-idee

   Over hypocrysie gesproken

   http://www.volkskrant.nl/politiek/wilders-bescherm-pvv-kandidaten~a3892328/

   Toen nooit een briefje gezien….

 12. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2015/10/26/bonusquote-hoe-de-geislamiseerde-franse-banlieue-de-lont-in-het-franse-burgeroorlogkruitvat-is/

  Bonusquote: hoe de geïslamiseerde Franse banlieue de lont in het Franse burgeroorlogkruitvat is. Volkskrant benoemt verboden ‘islam’-woord

  “Hoe gaat het sindsdien met de banlieues? Niet al te best, zegt socioloog Didier Lapeyronnie van de Sorbonne. […] sinds 2005 is de islam veel sterker geworden. Daardoor is niet alleen sociaal-economische, maar ook de culturele kloof tussen de voorsteden en de rest van de Franse samenleving gegroeid.

  De leegte wordt steeds meer gevuld door de islam, zegt Lapeyronnie. Religie biedt identiteit en houvast in een harde, verwarrende en vaak als vijandig ervaren wereld. Sinds de aanslagen van januari wordt de banlieue als een broeinest van terrorisme gezien. Dat is niet helemaal terecht. Jihadisten komen uit alle milieus. Zo bleek een autochtone jongen uit een dorpje in Normandië, Maxime Hauchard, opeens als beul voor Islamitische Staat op te treden. Maar terroristen als Mohammed Merah en Amedy Coulibaly waren wel producten van de banlieue: draaideurcriminelen die zich tot een gewelddadige variant van de islam bekeerden.

  De islam kan ook een verstikkende religieuze druk opleggen. ‘Het gebeurt steeds vaker dat vrouwen op straat worden beledigd of bespuugd door fundamentalistische moslims. Je krijgt te horen: waarom draagt u geen hoofddoek? Of: mevrouw, uw rok is te kort’, zegt Nadia Ould-Kaci van de actiegroep Femmes sans voile (vrouwen zonder hoofddoek) uit Aubervilliers.”

  Bij de Volkskrant hebben ze een redacteur gevonden die niet bang is voor Geenstijl en gewoon feiten opschrijft. Over de Franse banlieues bijvoorbeeld, nog altijd de lont in het kruitvat van de Franse burgeroorlog. En ja, ‘de islam’ wordt gewoon zomaar als probleem benoemt. Dus die Peter Giesen zal nu wel kapot worden gemaakt door knotjesdragende Volkskrant-eunuchs, hoedjesdragende hipsters, over het glazen plafond zeikende wijven en het overige anti-realistische bakfietsgoedvolk.

  Kijk, dit is er ook niet! meer dan 750 no go areas, alleen al in Frankrijk. De sharia heerst daar. idem in Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, GB.

  Maakt niet uit. Dat willen we toch? En de moslims die nu komen, hebben zich bij voorbaat al aangepast. Toch?

  1. V.K.

   -@Wachteres,

   -nog een stukje uit de volkskrant, dit maal betreffende de sponsoring van de Banlieus door Quatar.

   http://www.volkskrant.nl/archief/qatar-helpt-franse-banlieues~a3322144/

   1. Wachteres

    Mijn dank.V.K. Ik stuur het door naar Bron. Misschien plaatst hij het nog.

   2. Wachteres

    sorry, ik zie nu dat het van september is. Dat zal er al wel opstaan.

 13. V.K.

  -elk zinnig mens keurt geweld af.

  -Eerdaags komt Abbas op bezoek, nou, diverse fractieleiders tegen geweld zullen wel over elkaar heen buitelen om deze door Verbeet afgelikte man welke geweld weigert af te keuren de hielen te likken.
  https://youtu.be/KvMwbhs8l0k?t=1m53s

 14. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/gs_debunkt_het_wel_weer.html

  Viraal vluchtelingen-filmpje debunked: u bent ‘rijke xenofobe lafaard achter gesloten grenzen’

  De argumenten van het ‘goedvolk’ om vluchtelingen binnen te halen neergesabeld.

 15. J.C.

  De heer Wilders (PVV) roept al menigmaal op tot verzet op democratische wijze en zonder geweld tegen dit grenzeloze en schadelijke beleid van Rutte II (+ de destructieve partijen van af het Kunduz akkoord).

  De oproep van de fractievoorzitters aan het volk is volkomen terecht. Ik mis overigens wel enige zelfreflectie van alle fractievoorzitters (behoudens, zoals gezegd, de heer Wilders).

  Kennelijk zitten we op het historische punt van de keuze: gaan we door op dezelfde wijze en op basis van de arrogantie van de macht of worden we wijs en schrijven nieuwe verkiezingen uit? De tijd dringt, gezien de incidenten van de laatste week, waarbij politici “voelen” (gelukkig in beperkte mate en hoe afkeurenswaardig ook) wat er gebeurt als je een volk aanhoudend als minderwaardige behandelt. Met name met ongeloofwaardige “hervormingen”. Dan komt er verzet en ik hoop dat Rutte II en of de cordon sanitaire aanhangers jegens de PVV, snel tot een verstandige beslissing zullen komen (dat wil zeggen: nieuwe verkiezingen). Van geweld wordt niemand beter (hooguit de wapenleverancier).

  Ik blijf PVV stemmen.

 16. Gielah

  Stop al uw zorgen maar! Op dit moment spreekt op radio 1 mevrouw Rena Netjes ons toe en zij verklaart, dat er géén IS-beulen en ander gespuis onder de hierheen komende miljoenen zitten.
  Zou toch wel ráár zijn… als je als IS-figuur via een gammel bootje hierheen kwam!
  En valse Syrische paspoorten kunnen óók niet.
  Dat heeft een van de vluchtelingen haar gezegd en dat konden we zelf beluisteren op de radio… hoe hij dat vertelde.
  TIEN uur is hij verhoord, voor hij hier binnen mocht!
  Helaas verstá ik de man niet ( ben net een week of wat geleden aan Arabische lessen begonnen en dat stelt dus nog niks voor….), maar mevrouw Netjes beheerst het Syrische Arabisch wel degelijk… en zij vertaalt hem.

  De man is boos.
  Is hij nét Syrië ontvlucht, waar iedereen iedereen ervan verdenkt fout te zijn en nare dingen van plan te zijn… en komt hij hier in Nederland weer hetzelfde tegen!
  Je ontvlucht het geweld toch niet om ergens anders geweld te gaan GEBRUIKEN?
  Nou dan!

  Getroost ga ik door met kleine gehaktballetjes draaien en Spaanse pepers snijden.
  Fijn dat mevrouw Netjes even alles opgelost heeft.

  1. Daniel

   Mevrouw Netjes is ook allemaal zulke positieve mensen tegen gekomen, fijn voor haar, maar allemaal zulke goede mensen tegen het lijf lopen is wel een beetje vreemd.
   Hier zie ik Syriërs die niet naar de inburgeringslessen gaan, zich niet houden aan afspraken, op alles en iedereen een beroep doen voor ondersteuning )lees extra geld) en niets doen, werkelijk niets doen om ook maar een beetje deel uit te maken van onze maatschappij. En allemaal hoog opgeleid valt hier ook behoorlijk tegen.

   Zijn die kleine balletjes voor de soep Gielah? Wat een pokkewerk hè. Grote gehaktballen is het betere werk. Maar wel met gehakt van de echte slager, moet van de WHO.

 17. Julius

  Jawel. Ik ben om.

  Dat islamitische tuig moet gewoon oprotten. Moet je kijken wat voor zooi ze er van maken. Ze lopen schreeuwend met brandende fakkels door de straten, verstoren verbaal-agressief en luidruchtig elke bijeenkomst waar wijkbewoners hun zegje komen doen, ze steken auto’s in de fik, versturen dreig- en kogelbrieven naar ministers en wethouders, stouwen internet vol met de meest hatelijke boodschappen aan onze medemensen, hangen grote spandoeken met afgrijselijke teksten op, en ga zo maar door. Je zou bang worden als je een voorzichtig tegengeluid wil laten horen. In Duitsland steken ze je dan al overhoop om vervolgens in coma achter te blijven. Wie heeft die gasten ooit binnen gelaten.

  Leve de PVV. Die rellen gaan er eindelijk komen. Het moet maar eens duidelijk gemaakt worden. Wilders is een beetje slapjes want zachte heelmeesters maken stinkende wonden, met zijn geweldloze acties. Er een keer flink overheen rossen. dat zal dat schorem leren. Die rellen hoeven tenslotte niet per definitie een negatieve uitwerking te hebben.

  1. toetssteen

   Sow hé. Trol nummer vier duikt op. Peter heeft aan de boom geschud Caesar?

   @Gielah
   Netjes is al een behoorlijke tijd terug ontmanteld als zijnde niet zo netjes. Wat u zegt klopt volkomen.

   1. Julius

    Ja toets. Ik ben bekeerd, dankzij jou. Zo’n kleine ex-marinier geeft inzicht nietwaar? Noem me geradicaliseerd, het zal me worst wezen.
    En die “held” Lavin in Zweden, wat vinden we daar nou van? Hij heeft hier op DDS slechts 1 reactie gekregen. En dat is toch wel erg weinig. Het betreft hier nota bene een moslim die een van onze rechtse vrienden tegen wilde houden. Veel gekker moet het toch niet worden.

    1. toetssteen

     @Caesar
     Hoe bevalt het als zetbaas van Peter?
     Religie? Man hoe verzin je het dat ik iets moet vinden van? Ik vind elke religie knechten. Elke religie! Religie is net zoals het communisme macht over het volk! Ach daarom is religie ook ontstaan.

     Dus fijn als een moslim de benen neemt, zal ik steunen, maar niet die gruwelijk moloch die bestaat van en uit regelneverij.

   2. Wachteres

    Noemt Beukie zich tegenwoordig Julius?

  2. Spleen

   En dan zwijgen we nog, Julius, over de tientallen moorden en verkrachtingen die de islamitische vluchtelingen in Nederland uitvoerden.

   Genoeg is genoeg!

   1. Julius

    Inderdaad Spleen. Om ons heen door heel Europa zien we onze rechtse vrienden hun stinkende best doen om het woord bij de daad te voegen, elimineren van al dat ongedierte. Terzo kan het veel beter benoemen dan ik maar ik ben dan ook pas nét om. De terminologie heb ik nog niet onder de knie. Maar dat komt nog wel. DDS is een goede leerschool.

  3. zomaar

   geduld Jul , dit scenario wat jij hier scherts, word over enkele tijd , (jaren), waarheid zoals wij die nu zien in de (islamitische ) , landen van herkomst.

   de Europese lente komt ras nabij , zoals die ook in het Midden-Oosten.

   zal geen verschil merkbaar zijn, moord , verkrachting, voltering , onderdrukking zal ook UW deel zijn , en die van u naaste .

   pas op je vrouwen , cq meisjes , een levenlang de hoer spelen voor het islamitische herenvolk is geen pretje , denk ik .

 18. JanKorneeldeWit

  Mag ik denken dat de zogenaamde ‘relletjes van recht’ gewoon ook van links komen, net als dat schot toentertijd? Of ben ik dan weer toe aan een schrobbering door politiek correct gepeupel?
  Een serieuze tegenstander van de asieligzoekerts-industrie zal zich nimmer verlagen tot brandstichting en intimidatie.
  Mensen die het beste voor hebben met dit land, wees niet bevreesd voor de beschimpingen vanuit de hoek van linkse wegkijkers en neo-fascisten. Het is niet meer dan logisch dat elk middel aangegrepen gaat worden om een groeiende groep die er helemaal klaar mee is zwart te maken. Denk erom niet alle tegenstanders van de lakeien van het eurofiele Brussel en zijn megalomane vluchtelingenpolitiek zijn onbehouwen tokkies…

  1. toetssteen

   JanKorneeldeWit
   Ik zit het hier vanuit de tropen te lezen ( we zijn zo xenofoob hè) en mijn slippers vallen van mijn voeten. Zeker de vrouwen begrijpen hier geen ene moer meer van, maar ja, hier zittende vrouwen in de zelfde ratrace als de mannen en er is geen onderscheid. Maar…., de opleiding is dan wel even hoog. Deze vrouwen laten zich niet meer knechten of een glazen plafond aanpraten. In Nederland doen ze net alsof het kwijnen planten zijn. Slachtoffers alzo. En zo idem de mensen zonder enige kennis, die moeten toch ook aangenomen worden, want indien niet is het racisme!
   Meh, schenkt het laatste beetje koffie in voor vandaag.

   1. JanKorneeldeWit

    Ja Toets, in Nederland is de zogenaamde VOC mentaliteit en schouders eronder anders komt het wassende water, verworden tot een slappe thee van ik ben lief dus ben jij het sowieso ook…..er is geen ruggegraat meer te bekennen, vooral politici en eurofielen doen niet anders dan zich verontschuldigen uit angst een moslim te beledigen. Het is een en al miezerig gedraai en gestamel, een avondje Pauw is dan ook meestal genoeg om mij rolling on the floor LOL te krijgen.

 19. Daniel

  De fractieleiders schrijven een brief, nou ja, een kattenbelletje op VMBO niveau.
  Een mooi gedicht, daar heb je meer aan.

  Graf te Blauwhuis
  voor buurvrouw H. te G.

  Hij rende weg, maar ontkwam niet,
  en werd getroffen, en stierf, achttien jaar oud.
  Een strijdbaar opschrift roept van alles,
  maar uit een bruin geëmailleerd portret
  kijkt een bedrukt en stil gezicht.
  Een kind nog. Dag lieve jongen.

  Gij, die koning zijt, dit en dat, wat niet al,
  ja ja, kom er eens om,

  Gij weet waarom het is, ik niet.
  Dat Koninkrijk van U, weet U wel, wordt dat nog wat?

  Gerard Reve

  Zoals in elk goed gedicht staat er geen woord te veel en roept wat er wel staat, meer op dán er staat.
  Kenmerkend voor Reve die conversatietoon met God, vertrouwd en boos tegelijk. Ik hoor zijn stem erbij. Mooi begin van de avond.

 20. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/den_haag_spuugt_burger_weer_eens_in_de_bek.html

  Fractieleiders: ‘Nederland, doe eens normaal man!’

  dezeisvoorjulliedenhaag.jpg Snotneus Klaver heeft een zooi fractievoorzitters – inclusief Wilders – een briefje laten ondertekenen aan alle Nederlanders, waarin zij de burgers oproepen ‘tot meer begrip voor elkaar en meer verdraagzaamheid in het asieldebat’.

  I Love GeenSTijl. Annabel, kom er ook weer bij!

  1. Wachteres

   Lees de meer dan 500 reacties eens – of een tiental ervan – dat geeft de burger moed!

 21. Ni28

  Ellende brengt mensen bij elkaar zelfs politici. Mensen met een kort loontje willen niet praten en degenen die dat wel willen praten tegen de muur. Wij leven in een periode van anarchie en de propaganda die wij dagelijks horen van de politiek en media draagt daar sterk bij. Mensen worden of murw of gaan zij radicaliseren. Niet voor het eerst in de geschiedenis.

 22. Wachteres

  http://www.pi-news.net/2015/10/lage-an-oesterreichs-grenzen-ausser-kontrolle/#more-488505

  Lage an Österreichs Grenzen außer Kontrolle

  Bekijk de filmpjes eens. Lange rijen van tienduizenden mensen. DRAMATISCH!

  Dit heeft de misdadige EU op haar geweten. Zoiets had NOOIT mogen gebeuren.

 23. Wachteres

  http://www.liveleak.com/view?i=a28_1445719613

  Hizb ut-Tahrir march in Copenhagen for sharia and jihad

  This is a nasty nasty jihadi group in Denmark marching openly for jihad against hte unbeliever and the supremacy of Islam and sharia law

  Ondertussen demonstreert [schreeuwt!] Hizb ut-Tahrir in Kopenhagen. Met de sharia vlag.

  Moet kunnen. Niets aan de hand mensen, de islam is vredelievend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.