Hevige gevechten nabij Aleppo tussen rebellen en ISIS

Geen categorieokt 10 2015, 17:00
ISIS neemt het op tegen andere groepen die ook tegen Assad vechten.
Soms is de vijand van je vijand vriend. Vaak pretenderen we dat dit altijd zo is, maar dat is allerminst het geval. Zie de situatie in Syrië, waar verschillende groepen tegen Assad vechten... én tegen elkaar.
Zie wat het Algemeen Dagblad vandaag bericht over gevechten nabij Aleppo, een grote Syrische stad:
Ten noorden en oosten van de Syrische stad Aleppo zijn hevige gevechten uitgebroken tussen rebellen en strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Granaten van rebellen zijn terechtgekomen in de wijk al-Ashrafyyeh in Aleppo. De plaats al-Qebba, ten oosten van Aleppo, is door IS beschoten met explosieven.
Hoewel Aleppo deels in handen is van Assad, is het ook een bolwerk van (gematigde) Syrische rebellen; groepen wiens voornaamste doel het is om de Syrische president omver te werpen. Nu worden zij dus ook belaagd door ISIS; een organisatie die misschien wel sterker is dan het leger van Assad.De afgelopen dagen zijn ISIS troepen opgerukt naar een stuk of tien plaatsen rondom Aleppo. Plaatsen die tot voor kort in handen waren van de gematigde rebellen. Daarbij zijn tientallen rebellen omgekomen.
Ondertussen voert Rusland luchtaanvallen uit op ISIS-strijders in de regio, maar die aanvallen lijken vooralsnog niet de impact te hebben waar je op hoopt. Dat kan komen doordat Rusland nog niet écht losgaat, wat te verklaren is door het volgende: Rusland wil er alleen voor zorgen dat ISIS Assads troepen niet aanvalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten