Hij mag dan een Golden Retriever zijn, maar hij is ook een levensreddende bloedhond

Geen categorieokt 11 2015, 18:00
Ontmoet Flynn.
Als je ziet hoe hij - zwaaiend met zijn staart - rondloopt zou je denken dat Flynn een gewone Golden Retriever is. Dat is echter een vergissing.
Deze brave hond is namelijk een ware held die in zijn eentje talloze andere honden gered heeft van een zekere dood.
Eerder dit jaar werd Flynn een bloeddonor toen zijn beste vriendin Molly - een reddingshond - ziek werd. Molly had twee bloedtransfusies nodig. Het was echter niet gemakkelijk om een bloeddonor te vinden.
Gelukkig waren Flynn en zijn baasje er nog. De tweejarige reu werd ingezet als bloeddonor en hielp het leven te redden van zijn vriendin. Sindsdien geeft Flynn regelmatig bloed dat gebruikt wordt om andere honden te redden.
Screen Shot 2015-10-11 at 18.32.25
Molly werd vorig jaar ziek. Haar dierenarts wist niet precies wat er aan de hand was, maar dacht dat het weleens leukemie kon zijn. De hond werd uiteindelijk naar een kliniek gebracht, waar ze uitgebreid behandeld werd. Na onderzoek bleek dat ze een ziekte had die haar immuunsysteem ondermijnde. Op een gegeven moment moest ze dagelijks maar liefst 15 pillen innemen. Haar dood leek aanstaande te zijn.
Maar toen kwam Flynn langs. Flynn en Molly waren bijzonder goede vrienden die vaak met elkaar speelden. Toen Molly ziek werd was Flynn dan ook flink van slag. Toen duidelijk werd dat het vrouwtje een bloedtransfusie nodig had liet Flynns bazin weten dat ze haar hond wel konden gebruiken.
Dat gebeurde en het redde Molly uiteindelijk haar leven. Sindsdien is Flynn een regelmatige bloeddonor, wiens bloed gebruikt wordt om andere honden te redden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten