Hij was lekker aan het zwemmen in de oceaan, toen er opeens iets uit de diepte omhoog kwam en een hap uit zijn been nam

Geen categorieokt 31 2015, 15:00
Vraag de 10-jarige Raymond Senensi of hij binnenkort weer het warme water bij Hawaii wil instappen, en hij schudt meteen van 'nee.' Onlangs had hij namelijk de grootste nachtmerrie ooit. Alleen was het geen droom, maar werkelijkheid.
De basisschool-leerling was lekker aan het surfen bij Oahu’s Makaha Beach Park. Hij lag in het water, te wachten op een goede golf. Toen kwam er echter opeens iets uit de diepte. Raymond zegt zelf dat het monster "uit het niets kwam," hem in zijn been beet.
Het was een haai. En een grote ook. Na Raymond gebeten te hebben hield de haai hem vast en trok hij de jongen met zich mee de diepte in.
Gelukkig had de jongen het verstand om zijn surfboard vast te blijven houden. Toen de haai hem even losliet trok zijn surfplank hem meteen weer naar boven. Daar aangekomen ging hij op zijn board liggen en peddelde hij zo snel hij kon terug naar de kust. Tegelijkertijd riep hij om hulp.
Mike Ward was op dat moment ook aan het water om te bodyboarden. Hij zag de jongen en hoorde hem gillen. Hij reageerde meteen. "Wat is er aan de hand? Peddel naar mij toe, dan peddel ik naar jou!"
"Ik word gevolgd door een haai!" antwoordde Raymond. In plaats zich alleen maar zorgen te maken om zichzelf ging Mike zo snel als hij kon naar de jongen toe. Eenmaal bij hem nam hij hem mee naar het strand.
Dichtbij de kust zag een badmeester dat er iets aan de hand was. Op zijn beurt rende hij het water ook in. Toen hij bij Raymond kwam zag hij dat de arme jongen die wonden in zijn been had, en dat de haai een hap uit zijn heup had genomen: die bloedde als een rund.
Ongelooflijk genoeg bleef Raymond daarna relatief kalm. Hij vertelde dat hij het overleefd had doordat hij de haai schopte met zijn vrije been. Ook vertelde hij zijn moeder Shirita (hij was er met zijn oom en tante) dat het allemaal prima in orde zou komen. Zij was in paniek, maar Raymond was alweer kalm. Hij zou zich er niet onder laten krijgen.
Natuurlijk werd de jongen meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij onmiddellijk geopereerd werd. Hij maakt het nu goed, maar ligt nog wel in het ziekenhuis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten