In Syrië vecht een dwergjihadi een bittere strijd uit. Ze noemen hem "Al-Chihuahua" en "Syrian Lannister"

Geen categorieokt 20 2015, 17:00
Een oorlog brengt ongebruikelijke helden en anti-helden naar boven, zo blijkt maar weer.
De ogen van de wereld zijn momenteel op Syrië gericht, en dat brengt heel wat soort mensen naar het land in het Midden-Oosten. Niet alleen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen of Russische soldaten, maar ook wat curiositeiten. Eerder gingen beelden van een blinde jihadist die luchtafweergeschut probeert te bedienen al de hele wereld over, maar de volgende jihadistische sensatie staat al klaar:
alchiwy
Wereld, dit is 'Al-Chihuahua'. Hij is nauwelijks groter dan het machinegeweer dat hij bedient, maar deze dwerg vecht mee in Syrië. Niet aan de kant van ISIS - overigens - maar aan de kant van het aan al-Qaeda gelieerde Al Nusra.
HA
Heel veel meer informatie is er niet te vinden over de jonge strijder, maar duidelijk is dat de wereld het maar een vreemd gezicht vindt. De slechts 90 cm lange strijder werd ontdekt door een Syrische journalist Leith Abou Fadel, die met de spottende bijnaam 'al-Chihuahua' op de proppen kwam.
Ook wordt de man "Syrian Lannister" genoemd, een verwijzing naar de fictieve dwerg "Tyrion Lannister" die in de hitserie Game of Thrones het midden houdt tussen een krijger en een machiavelliaanse strateeg.

"Ik heb geprobeerd meer uit te vinden over hem, maar de informatie is gebrekkig. We weten alleen dat hij lid is van de Syrische al Qaeda groep Jabhat Al-Nusra."

Daar zullen we het dan maar mee moeten doen, nietwaar? Gelukkig hebben we de foto's nog om ons drie deuken te lachen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten