ISIS publiceert dreigvideo tegen Israël en Joden ... in het Hebreeuws

Geen categorieokt 23 2015, 16:00
"Spoedig zal er niet één Jood over zijn in Jeruzalem!"
ISIS heeft een schokkende nieuwe video gepubliceerd, waarin een jihadist bedreigingen uit tegen Joden en Israël. Op zich is dat niet zo opmerkelijk, want het is algemeen bekend dat de genocidale terreurorganisatie niets moet hebben van Joden of andere niet-moslims. Maar wat deze video zo bizar – en eng – maakt, is dat de jihadist vloeiend Hebreeuws spreekt. En wat hij zegt, is niet mals:

We zullen de Al-Aksa moskee als veroveraars betreden, en onze auto's gebruiken als bommen om de Joden te treffen. Doe wat je wilt in de tussentijd totdat we jullie bereiken. Dan zullen we jullie tienvoudig laten betalen voor de misdaden die jullie tegen de Palestijnen hebben gepleegd. We verzekeren jullie dat er spoedig niet één Jood over zal zijn in Jeruzalem, en in het hele land. We zullen de [Joodse] ziekte wereldwijd uitroeien!

[caption id="attachment_122411" align="aligncenter" width="527"]De strijder dreigt de Joden uit te roeien De strijder dreigt de Joden uit te roeien[/caption]
Volgens het Middle East Media Research Institute probeert ISIS met deze en andere propagandavideo's de Palestijnse terreur tegen Israëli's aan te moedigen. De laatste drie weken vinden er met grote regelmaat aanslagen plaats van Palestijnse terroristen tegen Israëlische burgers en soldaten, waarbij al tien doden vielen en meer dan honderd gewonden. ISIS wil met dit soort video's solidariteit betuigen aan Palestijnse terroristen.
In Israël zelf is ISIS niet actief als gewapende beweging, maar hun propaganda heeft wel invloed op Palestijnen en Israëli's van Arabische afkomst. Een aantal Arabische Israëli's heeft zich aangesloten bij de terreurgroep, en waarschijnlijk is de jihadist in de video daar één van. Hij spreekt met een licht Arabisch accent maar spreekt de Hebreeuwse taal vloeiend, en is dus vrijwel zeker opgegroeid in Israël.
Screen Shot 2015-10-23 at 14.39.57
Terrorisme-experts vrezen dat de invloed van ISIS op Palestijnen toeneemt. De organisatie heeft een groep aanhangers in de Gazastrook, maar Hamas, die in Gaza aan de macht is, treedt daar sterk tegen op. Hoewel Hamas net als ISIS een radicaal-islamitische terreurgroep is, ziet Hamas ISIS als concurrent voor de macht. Ook is de missie van ISIS internationaal, terwijl Hamas zich in de eerste plaats wil focussen op de strijd tegen Israël.
[video width="400" height="226" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/‫דאעש-מאיים-בעברית‬‎-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten