ISIS sloopt de 'Arc de triomphe' van Palmyra

Geen categorieokt 05 2015, 17:00
De sloopterroristen van ISIS zijn weer terug. Terug van nooit weggeweest, welteverstaan.
De Romeinse ruïnestad Palmyra is vandaag opnieuw het doelwit geworden van gecoördineerde sloopacties van de Syrisch-Irakese terreurbeweging ISIS. De jihadisten maakten de Syrische 'arc de triomphe' (zie foto bovenaan) met de grond gelijk:
Another landmark structure in Syria’s ancient city of Palmyra has been deliberately destroyed by Islamic State militants, according to local antigovernment activists and Syrian officials. The building involved this time was a set of triumphal arches, erected in the second century.
The latest to fall was the triple arch built by the Romans to celebrate a victory over the Persians, which bore ancient inscriptions and stood at the entrance to a grand colonnade.
ISIS veroverde afgelopen voorjaar Palmyra, wat geldt als één van de grootste archeologische schatten van het Midden-Oosten. ISIS ziet de plaats echter als een plek waar heidense goden werden en worden vereerd, en dus vernietigd moet worden voor de eer en meerdere glorie van de islamitische god Allah, die kennelijk geen concurrentie van Romeinse collega's duldt.
Het is namelijk niet voor het eerst dat ISIS gebouwen sloopt in Palmyra. Eerder werd ook al een belangrijke tempel verwoest, en werd het eeuwenoude amfitheater ontsierd als plek waar gevangengenomen soldaten konden worden onthoofd.
Regeringstroepen hebben gepoogd om Palmyra te heroveren, maar zijn daar tot op heden nog niet in geslaagd. De stad is namelijk moeilijk begaanbaar, en om het voor Assad nog een stuk lastiger te maken om de eeuwenoude ruïnes in handen te krijgen heeft ISIS ook overal mijnen gelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten