Lichtjesactie voor Oranje

Geen categorieokt 13 2015, 11:00
Oranjefans roepen alle Nederlanders - in ieder geval Nederlanders die aanwezig zijn bij de wedstrijd van vanavond tegen Tsjechië - op om vanavond in de 16e minuut van de wedstrijd een lichtje op te steken. Supportersvereniging het Oranjelegioen wil op die manier duidelijk maken aan de spelers dat de fans hen nog altijd steunen.
Voor de wedstrijd deelt het Oranjelegioen oranje stickertjes uit. Het is de bedoeling dat aanwezige fans die stickers op de flitser van hun telefoon plakken. In de 16e minuut moeten ze hun cameralamp dan aanzetten: de spelers zullen dan een enorm oranje licht zien. De supportersvereniging hoopt dat dit hen extra zal stimuleren om vanavond goed te presteren en de Tsjechen te verslaan.
Het valt te hopen dat deze actie vanavond voor een waar wonder zorgt. Oranje moet de wedstrijd namelijk niet alleen winnen, maar is ook nog eens afhankelijk van Turkije. Of beter gezegd, wellicht: IJsland. Dat land speelt vanavond namelijk tegen de Turken. Als IJsland genoegen neemt met een gelijkspel - of zelfs verliest - is het einde oefening voor Oranje; de Turken eindigen dan als derde in de groep waardoor zij mee mogen doen aan de playoffs en dus uitzicht houden op plaatsing voor het EK. In dat scenario heeft Oranje geen enkele kans meer om volgend jaar af te reizen naar Frankrijk, waar het EK gehouden zal worden: Nederland is dan vierde in de groep en is automatisch uitgeschakeld.
Heb jij vertrouwen in een goede afloop voor ons nationaal elftal? Of ga je ervan uit dat het na vanavond game over is en dat ons nationale elftal zich kan richten op het WK van 2018?
Foto: Greg Tee (bron: Flickr)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten